Sök
Toshiba Qosmio G30

Toshiba Qosmio G30

Komplett mediastation

2006-07-06

Med hd-dvd, högupplöst skärm, inbyggd tv-mottagare och bra ljud är Toshiba Qosmio G30 en komplett men dyr multimediadator.
Testkälla Kommentar
Hardware “Bærbart beist”
PC Pro “A stylish system”
Cnet Asia “A best-in-class multimedia experience”

Vad tycker testarna?

Med undantag för grafikkortet är Toshiba Qosmio G30 mycket välutrustad. Testarna hittar inte mycket som saknas. Trots grafikkortet anser några testare att spel inte är några som helst problem. Utformningen är uppskattad av testarna men den höga vikten gör att portabilititen ifrågasätts. Tangentbordet är bekvämt att skriva på även man är lite ovan över utformningen i början. Ljudkvaliteten får också mycket beröm.

Hardware

“Bærbart beist”

Hardware.no anser att Qosmio G30 är ett utmärkt bärbart alternativ för den som är ute efter en kraftfull dator med goda multimediaegenskaper. Portabiliteten ifrågasätts dock främst på grund av den höga vikten. Konstruktionen är mycket gedigen. Tangentbordet platta utformning är bekvämt även om det till en början kan kännas ovant. Ljudet är av utmärkt. Skärmen är mycket ljusstark, har god betraktningsvinkel och utmärkt färgåtergivning. Men testaren hade hellre sett än högre upplösning. Anslutningsmöjligheterna lämnar inget att önska förutom kanske en dvi-utgång. Prestandamässigt finns det inget att anmärka på, spel är inga som helst problem. Omfattande mjukvarupaket medföljer.

Källa: Till Hardware (NO)

PC Pro

“A stylish system”

Med högupplöst skärm, hd-dvd spelare, inbyggda tv-mottagare och högtalare kraftiga nog att fylla ett rum så tycker PC Pro att Toshiba Qosmio G30 är en utmärkt multimediadator. Datorn är mycket kraftfull. Även om den i första hand inte är avsedd för spel så är det inget som helst problem att köra igång de senaste spelen, men det svaga grafikkortet kräver dock att upplösningen sänks något. Vikten är i högsta laget, det är ingen produkt som man gärna bär runt på. Batteritiden är mycket bra och den korta uppladdningstiden på endast två timmar är uppskattad. Design och anslutningsmöjligheter är mycket bra men datorn är något dyr.

Källa: Till PC Pro (GB)

Cnet Asia

“A best-in-class multimedia experience”

Enligt Cnet Asia är Toshiba Qosmio G30 ett intressant alternativ för dem som är ute efter multimediadator då den är optimerade för just det ändamålet. Anslutningsmässigt finns inget mer att önska, ljudet är i topp och skärmen är mycket skarp och ljusstark men upplösningen kunde ha varit snäppet bättre, tycker testaren. Det som verkligen sticker ut är hd-dvd spelaren. När det kommer till prestandan är testaren oförstående över att en dator som i övrigt är så välutrustad inte har fått ett kraftfullt grafikkort. Med ett kraftfullare sådan hade det inte funnits något som datorn inte hade kunnat hantera, skriver Cnet.

Källa: Till Cnet Asia 

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Toshiba Qosmio G30 är en bärbar dator baserad på Intel Core Duo processor på 1,66, 1,83 eller 2,0 GHz. Arbetsminnet är 1 GB, kan utökas till 4 GB. Hårddisken är 80, 120 eller 240 GB. Skärmen på 17 tum är i bredbildsutförande med maximal upplösning på 1920x1200 pixlar. Grafiken sköts av ett Nvidia Geforce Go 7600 med 128 eller 256 MB i minne. Inbyggda högtalarna är framtagna av Harman Kardon. Den optiska enheten utgörs av en dvd-brännare eller fås som en kombinerad hd-dvd läsare och brännare. Anslutningar är bland annat ethernet, fyra usb, s-video in, s-video ut, komponent ut. Inbyggd tv-mottagare för analoga och digitala sändningar finns. Modellen har trådlöst lan och ethernet samt bluetooth (finns inte i alla versioner). Kortsläsare finns också endast i den dyrare versionen. Qosmio G30 kommer med Windows Media Center Edition och tillhörande fjärrkontroll. Måtten är 406(B)x295(D)x45,5-53,5(H) mm och vikten 4,8 kg.

Tillverkare: Toshiba