Sök
Toshiba Qosmio F30

Toshiba Qosmio F30

Tung multimedia

2006-12-04

Toshiba Qosmio F30 är en bärbar dator främst avsedd för multimedia. Fungerar bra som ersättare till den stationära datorn.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 8/10 "Multimedia laptop"
Good gear guide 3,5/5 "Strong performance"
Pc pro 4/5 "Great multimedia features"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en bärbar dator med främst mycket goda multimedia egenskaper. En testare hade högre förväntningar på prestandan medan de andra tycker att Toshiba Qosmio F30 räcker till för de flesta arbetsuppgifter och även klarar av tyngre spel, även om man bör undvika de mest krävande. Skärmen får goda omdömen men en testare tycker att upplösningen är för låg. Datorn relativt höga vikt innebär att portabiliteten är begränsad.

What laptop

"Multimedia laptop"

What laptop anser att Toshiba Qosmio F30 är prisvärd med tanke på vad som ingår. Skärmen är en liten besvikelse mycket på grund av sin låga upplösning. Däremot är testarna mycket imponerade av den mycket höga ljusstyrkan. Även färgerna blir fina. Medföljande grafikkortet duger till det mesta men är kanske inte tillräckligt för de mest kraftfulla spelen. Är man ute efter en multimediemaskin eller en ersättare till den stationära datorn så kan det vara värt att titta närmare på Qosmio F30 enligt testaren.

Källa: What laptop (GB) november 2006

Good gear guide

"Strong performance"

Enligt Good gear guide har Toshiba Qosmio F30 överlag mycket bra prestanda och ljudkvalitet. Skärmen har bra betraktningsvinklar och inga eftersläpningar noteras av testaren. Designen är snygg men sticker inte ut. Locket kunde ha varit bättre konstruerat. Tangentbordet är enligt testaren bekväm att använda. Datorn är med sin relativt höga vikt inget man gärna flyttar på. Står man ut med det så är Qosmio F30 ett bra alternativ om man arbetar med tunga program eller spelar mycket.

Källa:

http://www.goodgearguide.com.au/ (AU)

Pc pro

"Great multimedia features"

Pc pro tycker att har många bra multimedia funktioner. Tangentbordet är väl utformad vilket även gäller volymkontrollen. Högtalarna är en av de bästa de testat på en bärbar dator. Skärmen som är ljus och klar håller också mycket hög kvalitet enligt testaren. Prestandamässigt har dock Qosmio F30 inte så mycket att komma med jämfört med konkurrenterna i klassen. Det går dock ganska bra att spela så länge det inte är alltför krävande spel. Batteritiden var imponerande 3 timmar och 21 minuter, även om den höga vikten innebär att det inte är en dator man gärna flyttar på.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 15800 kronor

Produktfakta: Toshiba Qosmio F30 är en bärbar dator med Intel Core Duo processor på 1,66 gigahertz. Hårddisken är 160 gigabyte och arbetsminnet 1 gigabyte, maximalt 4 gigabyte. Widescreenskärmen är på 15,4 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkortet är ett Nvidia Geforce GO7600 med 128 megabyte minne. Anslutningar är fyra usb, kortläsare, firewire, wlan, och ethernet. Dvd-brännare. Två års garanti. Operativsystemet är Windows XP Media Center Edition. Måtten är 379(b)x290(d)x46/52(h) mm och vikten 3.9 kilo .

Tillverkare: Toshiba