Sök
Toshiba Portege R400

Toshiba Portege R400

Dyr snygging

2008-08-25

Bra konstruktion, snyggt utseende och enkel att bära med sig är de tydliga fördelar med denna Tablet PC. Men smakar det så kostar det, datorn är dyr.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 3,5/5 ”We like, not love”
Cnet 6,4/10 “If money is no object for you”
Pc Magazine 4/5 “Should appeal to media junkies”
What Laptop 8/10 “A pleasure to use”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att datorn har en mycket snygg och tilltalande design som är genomtänkt. Datorn är välbyggd, har ett bra tangentbord och en skärm som är behaglig att titta på. Fingeravtrycksläsaren, den vridbara skärmen och den extra skärmen är finesser som uppskattas av testarna. Däremot anses batteritiden vara alltför dålig och prestandan bristfällig då datorn inte är speciellt snabb. Dessutom är priset för högt.

Laptop

”We like, not love”

Toshiba R400 1Laptop tycker att datorn är en av de mest innovativa Tablet PC:s på marknaden idag, men den är också dyr. Designen är tilltalande, lyxig och snygg. Det enda Laptop har att säga som är negativt om designen är de silverfärgade bokstäverna på lockets framsida som kan vara störande när man ska bära med sig datorn. Tillgången till trådlöst Internet beröms. Konstruktionen känns hållbar men datorn upplevs som ganska tjock. Finesser som fingeravtrycksläsare och antiskak på hårddisken beröms. Tangentbordet är bekvämt medan tryckplattan känns något liten, men fungerar ändå bra. Ljudkvaliteten är bristfällig och saknar både bas och volym. Skärmen är ljus och skarp. Både film, text och bilder visas på ett mycket tillfredsställande sätt. Prestandan får inte bara positiva omdömen då datorn känns ganska seg och trög emellanåt. Batteritiden kunde vara bättre. En trevlig dator som inte innebär så mycket nytt.

Källa: http://www.laptopmag.com (US)

Cnet

“If money is no object for you”

Enligt Cnet är datorn mycket snygg och den extra displayen beröms. Datorn känns mycket välbyggd och hållbar. Den anses dock vara alltför dyr. Prestandan är si och så då datorn inte är speciellt snabb. Dessutom är batteritiden inte alls bra. Finesser och funktioner finns det gott om, och de matchar datorns pris, men eftersom prestandan brister så räcker det ändå inte hela vägen. Tangentbordet har en bra storlek och skärmen fungerar bra även om den känns lite liten vid intensiv användning. Storleken och att datorn är väldigt lätt gör den enkel att ta med sig. Det trådlösa Internet fungerar utmärkt. Testaren saknar fler anslutningsmöjligheter som exempelvis Firewire, Mediacardläsare med mera. Det är priset och vad man får för pengarna som gör att testaren inte är helt nöjd även om funktionerna är många.

Källa: http://www.cnet.com (US)

Pc Magazine

“Should appeal to media junkies”

Toshiba R400 2Pc magazine menar att datorn har en snygg design och att den vridbara skärmen ger det lilla extra. Att datorn är väldigt lätt gör den smidig att ta med sig. Det finns en del funktioner men testaren anser att det syns att tillverkaren velat hålla datorn lätt framför att erbjuda mycket finesser. Tangentbordet fungerar bra och knapparna är tillräckligt stora. Även tryckplattan och musknapparna är trevliga att använda. Den extra skärmen är användbar. Prestandan gör testaren besviken då den inte är speciellt snabb eller stark. Datorn fungerar dock utmärkt för att skriva, redigera foton och surfa. Batteritiden är godkänd men inte mer. Tabletdatorn är den dyraste på marknaden idag men det finns mycket som lockar såsom funktioner, design och konstruktion.

Källa: http://www.pcmag.com (US)

What Laptop

“A pleasure to use”

Toshiba R400 3What Laptop säger att datorn har ett mycket snyggt yttre som känns lyxigt och påkostat. Skärmen är ljus, klar och har väldigt bra skärpa. Datorn beskrivs även som liten, nätt och smidig att ta med sig. Batteritiden är mycket bra. Prestandan beröms och datorn anses vara snabb. Möjligheten till snabb Internetuppkoppling via 3G är enligt testarna datorns bästa egenskap. En mycket trevlig dator med ovanligt mycket styrka med tanke på sin storlek.

Källa: What Laptop (GB) november 2007

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Toshiba Portege R400 är en Tablet PC-dator med en 12 tum vridbar widescreenskärm. Det går att även att skriva på skärmen med den medföljande pennan. Det finns fingeravtrycksläsare. Datorn har en Intel 1,2 Ghz Core Duo U2500-processor och 2 GB minne. Hårddisken är 80 GB stor och har vibrationsskydd. Den stora displayens upplösning är 1280x800 bildpunkter, det finns även en liten extra display på utsidan. Grafikkortet som används är Intel GMA 950. Novatel Wireless 3G HSDPA-adapter finns inbyggt. Ethernet finns. Det finns två USB-anslutningar. Datorn väger 1,8 kilo och har måtten 303x232x35 mm.

Tillverkare: Toshiba