Sök
Toshiba Portégé 3500

Toshiba Portégé 3500

Delad glädje = dubbel glädje?

2003-03-13

En väldesignad notebook/tablet PC som borde bli intressant för undersökningsföretag. Det behövs dock täta besök på gymet för att orka bära datorn ett helt arbetspass.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 4/5 "The best tablet we've seen"
T3 3/5 "A great concept"
ZdNet 7,8/10 "Robust construction"
IT Reviews "Functional notebook"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Portégé 3500 är en utmärkt Tablet PC. Med hjälp av den vridbara skärmen förvandlas den snabbt och enkelt till en notebook men för detta betalar köparen ett ansenligt pris. Samtliga testare tycker att förvandlingen mellan Tablet PC och Notebook är enkel och funktionell, men reagerar på att det snabbt blir tungt att bära på ett anteckningsblock som väger två kilo. Flera testare har reagerat på att skärmens penna är klumpig och av låg kvalitet. Någon saknar diskettenhet och CD-ROM.

PC Pro

"The best tablet we've seen"

PC Pro öser beröm över Portégé 3500 och menar att det är den bästa Tablet PC man testat. Snabbheten i processorn är testaren mycket nöjd med, liksom batteritiden. Datorn går enkelt att omvandla till en notebook vars egenskaper är tillfredställande. Emellertid skulle designen behöva lite justeringar i form av gummilister som gör datorn mjukare att hålla i handen menar PC Pro. Kommunikationer i form av trådlös LAN och Bluetooth är bra men det finns inte någon FireWire port.

Källa: Till PC Pros hemsida
T3, Dec 2002
Till ZDNet UK's hemsida
Till IT Reviews hemsida

T3

"A great concept"

T3 konstaterar att Portégé 3500 liknar en vanlig svart laptop. Men genom att vrida runt skärmen får man en större handdator. Emellertid kan den som är van vid en PDA bli besviken då du måste skriva med styluspennan. T3 anser att kommunikationer och portar är tillfredsställande men en stor nackdel är att det saknas diskettenhet, CD-ROM eller DVD. Vidare ger batteriet en maximal drifttid på 3,5 timmar. Både Tablet PC och Notebook disciplinerna fungerar bra, men utvecklingen av dessa datorer är bara i startgroparna.

ZdNet

"Robust construction"

ZDNet är mycket förtjusta i datorns smarta design som mycket enkelt förvandlar den från laptop till notebook. Emellertid reagerar man även här på tyngden. Det låter lite med 1,85 kg men blir snabbt tungt att bära runt på, trots ergonomisk utformning. Testaren berömmer support och design men datorns prisvärdhet får lägre betyg. Tangentbord och skärmstorlek får OK men ett minus är att den blanka skärmen lätt blir reflekterande. Testarna ser att alla sorters datainsamlingsföretag kan få mycket nytta av denna nyhet på marknaden.

IT Reviews

"Functional notebook"

IT Reviews jämför Portégé 3500 med föregångaren utan tangentbord. Att detta har tillkommit tycker IT Reviews är bra men användare kan uppleva det som aningen krångligt och definitivt dyrare att ha båda funktionerna i en. Kritiken består även här i att det snabbt blir tungt att bära på datorn som den är avsedd för. Som notebook uppfyller datorn sin plikt med acceptabel prestanda, minne och batteritid på 2,5 timmar. Återigen nämns avsaknaden av diskettenhet och de två USB portar som finns är lite snålt tilltaget.

Cirkapris: 34300 kronor

Produktfakta: Toshiba Portégé 3500 är en bärbar dator med Pentium III Processor på 1,33 GHz. Hårddisken är på 40 GB och 256 MB ramminne, utbyggbart till 1024 MB. Storlek och vikt är 295x234x30 mm och 1,85 kg. Portégé 3500 har en 12,1 tums TFT-skärm som är vridbar, detta för att man ska kunna skifta mellan Notebook och skrivplatta. När datorn används som skrivplatta fungerar den som ett anteckningsblock, med en penna skriver användaren direkt på skärmen där meddelandena konverteras till digital text. Datorn kan användas med inbyggd WLAN eller Bluetooth, internt v.90 data/fax modem (56 k data, 14,4 k fax). Förberedd för nätverksanvändning med 10/100 Mbits Ethernet LAN. Vidare 2 USB portar, modem och ethernet port, uttag för hörlurar, mikrofon och extra skärm. Litiumjonbatteri med maximal drifttid på 2,5-4,5 timmar.

Modell: Toshiba Portégé 3500