Sök
Sony Vaio VGN-TX1XP

Sony Vaio VGN-TX1XP

Fullmatad lyx

2006-01-04

Sony Vaio VGN-TX1XP är en väldesignad, ultraportabel prestandamaskin med en mycket bra batteritid som bör göra den mest kräsna användaren nöjd.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop 8/10 ”Stunning results”
PC Pro 5/6 ”It’s worth every penny”
Trusted reviews 9/10 “Why aren't all notebooks like this?”

Vad tycker testarna?

Alla testare är mycket imponerade av Sony Vaio VGN-TX1XP. De uppskattar främst alla funktioner som finns, den låga vikten samt den snygga designen. En annan egenskap som sticker ut är den långa batteritiden. Skärmen och tangentbordet får blandade omdömen. Processorn anses göra även den mest krävande användaren nöjd men detta är ingen speldator.

What Laptop

”Stunning results”

Sony Vaio TX1XP bakWhat Laptop är fulla av beundran för att Sony lyckats få ned vikten på denna bärbara dator till 1,2 kg trots allt innehåll. Skärmen är förvisso något mindre än normalt men widescreenformatet räcker till för att ge en fullgod storlek. Skärmen är av Led-teknologi vilket ger en skarpare bild. På minussidan nämns att skärmen flimrar något längst ned vilket främst noteras vid skrivande i mörka miljöer. Testaren anser att chassit är utmärkt och tangentbordet är bekvämt. Styrplattan och musknapparna är dock något underdimensionerade men man vänjer sig vid det ganska snabbt. Batteritiden är riktigt bra. Det finns totalt sett få brister med datorn.

Källa: What Laptop, nr 79 2005

PC Pro

”It’s worth every penny”

Sony Vaio TX1XP framPC Pro är inte helt nöjda med Led-tekniken och upplever skärmen som något grynig. Tangentbordet är vidare i minsta laget, vilket även gäller musknapparna. Testaren upplever också att det är något snålt tilltaget med anslutningar. Grafiken anses vara bra men ingenting för spelare. Förutom dessa svagheter är testaren mycket imponerad av Sony Vaio VGN-TX1XP. Trots alla funktioner som tillverkaren lyckats klämma in är datorn lätt och kompakt samt mycket snyggt designad. Prestandan anses vara tillräckligt bra för att klara av alla vardagens uppgifter och den fantastiska batteritiden sätter enligt testaren ny standard.

Källa: www.pcpro.co.uk

Trusted reviews

“Why aren't all notebooks like this?”

Sony Vaio TX1XP stängdTrusted Reviews är förtjusta i kombinationen snygg design, lätt vikt och att datorn är fullspäckad med funktioner. Skärmen är bra och Sonys teknik gör den idealisk för DVD samtidigt som den blir tunn och drar lite ström. Tyvärr läcker skärmen ljus nedtill. Testaren är nöjd med tangentbordet och anser att Sony lyckats göra alla de viktiga knapparna större vilket underlättar användandet. Musknapparna är däremot lätt att missa. Prestandamässigt anser testaren att processorn bör räcka till även för att göra de mest krävande användare nöjda. Detta är dock inget för spelfantaster. Testaren förvånas över den långa batteritiden på 5 timmar och 43 minuter och tycker att detta är något för andra tillverkare att ta efter, fläktljudet är dock högt.

Källa: www.trustedreviews.com

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Sony Vaio VGN-TX1XP är en bärbar dator med Pentium M-processor med hastigheten 1,2 GHz. Arbetsminne som ingår är 1024 MB, maximalt 1536 MB. Hårddisken ligger på 60 GB. Grafikkortet är ett Intel GMA 900 med integrerat videominne upp till 128 MB. Skärmen är 11 tum stor och har en upplösning på 1366x768 pixlar. Nätverksmöjligheter finns i form av 10/100 Mbps och WiFi 802.11b/g. I övrigt finns bland annat två stycken USB 2.0, SD-kortläsare. Fire Wire och Bluetooth. Operativsystem Windows XP Pro. Inbyggd optisk DVD±RW-enhet med funktioner för dubbla lager. Batteritiden är angiven till 435 min. Måtten är 272(B)x21-28(H)x195(D) mm och vikten cirka 1,25 kg.