Sök
Samsung R780

Samsung R780

Kraft för både film och spel

2010-06-16

Tack vare en lyckad kombination av processor och grafikkort klarar Samsung R780 både spel och film riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 4/5 ”Combines good looks, power, and graphics muscle in a 17-inch system”
Notebook check - ”Big Brother”
Digital versus 4/5 “Highlights its combination of technology with an original design”
PC pro 5/6 ”Huge screen, plenty of features and a mouth-watering price”

Vad tycker testarna?

Samsung R780 har hög prestanda tack vare en lyckad kombination av processor och grafikkort. Det finns dock klagomål på tangentbordet, ljudet och på skärmen men det råder inte enighet då andra testare berömmer samma delar. Alla är däremot överens om att batteritiden är under förväntningarna. Totalt sett får man ändå mycket dator för pengarna.

Laptop

”Combines good looks, power, and graphics muscle in a 17-inch system”

R780_01Samsung R780 kan enligt Laptop konkurrera med betydligt dyrare datorer. Förutom att man tack vare designen får intrycket av att den har högre pris gäller det framförallt valet av ett kraftfullt grafikkort. Addera till ett generöst och logiskt tangentbord, en riktigt bra skärm för film, bra ljudkvalitet samt rejält med anslutningsmöjligheter så får du en riktigt prisvärd dator. Den enda besvikelsen är batteritiden.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Notebook check

”Big Brother”

 Notebook check menar att Samsung R780 försöker förena fördelarna hos en bärbar dator med styrkorna hos en fullfjädrad multimediadator. Fläktsystemet är mycket bra och håller datorn sval. En snabb processor och ett kraftfullt grafikkort ger egenskaper för att klara av multimedia. Nackdelar är ett bristfälligt tangentbord, avsaknad av bas hos högtalarna samt relativt dålig betraktningsvinkel och låg kontrast. Sammantaget får du ändå enligt testaren mycket dator för pengarna med R780.

Källa: www.notebookcheck.net (DE)

Digital versus

“Highlights its combination of technology with an original design”

R780_03Samsung R780 har enligt Digital versus trevlig design och bra prestanda för sin prisklass. Tack vare att både processor och grafikkort är kraftfulla fungerar datorn utmärkt för spel och film. Den är bekväm att använda samt har en tyst och effektiv fläkt. En nackdel är batteritiden som enligt testaren är under all kritik. Andra nackdelar är en något för blank och kontrastfattig skärm, halvdant ljud och en pekplatta som kunde varit något mer precis.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

PC pro

”Huge screen, plenty of features and a mouth-watering price”

Enligt PC pro kan priset på Samsung R780 för första anblicken kännas lågt men det finns förklaringar. Skärmen har inte full hd även om den inte är speciellt dålig för det. Färgerna är fina och kontrasten bra. Processorn i kombination med grafikkortet som ingår presterar riktigt bra. Batteritiden är ingen höjdare men vikten är med tanke på storleken klart acceptabel.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Processor: Intel Core i5 med 2,26 gigahertz
Bildskärm: 17,3 tum, upplösning 1600x900 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 4 gigabyte
Hårddisk: 500 gigabyte
Grafik: Nvidia Geforce GT 330M med 1 gigabyte minne
Anslutningar: Ethernet, wifi, hdmi, 4x usb, bluetooth, kortläsare
Övrigt: Dvd-brännare, webbkamera
Mått: 411(b)x273(d)x32-40(h) mm
Vikt: 2,84 kg
Priset: Avser modell med ovanstående specifikation