Sök
Samsung R730

Samsung R730

Sjutton tum budget

2010-06-02

Samsung R730 är en välbyggd och bra allrounddator. Lite delade omdömen om skärm och högtalare men med tanke på prisklassen presterar den i enlighet med förväntningarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Expert reviews 4/5 "For the price it´s an absolute bargain"”
Digital versus 3/5 "A good all-rounder"
Trusted reviews 7/10 "Nothing particulary outstanding"”

Vad tycker testarna?

Samsung R730 är en helt okej allrounddator till ett bra pris. Den lämpar sig dock inte för spel, men det är kanske också inte något man kan förvänta sig med tanke på prisklassen. På grund av operativsystemet kan inte hela internminnet utnyttjas, vilket testarna kritiserar. Skärmen får varierande omdömen, allt från undermålig till utmärkt. Även uppfattningen om ljudkvaliteten och anslutningsmöjligheterna är skiftande. Totalt sett är testarna överens om att det är en välbyggd maskin.

Expert reviews

"For the price it´s an absolute bargain"”

R730_1
Expert reviews menar att Samsung R730 har en av de bästa skärmar de sett på en bärbar dator. Den imponerar med utmärkt kontrast och färgåtergivning. Prestandamässigt är det en allsidig maskin som klarar av de flesta uppgifter bra. Operativsystemet har dock begränsningar som gör att inte hela interminnet kan användas. Datorn har en precis pekplatta med bra placering, och tangentbordet är enligt testaren strålande. Högtalarna ger ett rent och bra ljud, även på höga volymer. Det mesta som kan behövas finns men det är ingen dator för spelare då separat grafikkort saknas.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

Digital versus

"A good all-rounder"

R730_2
Digital versus tycker att Samsung R730 är en riktigt snygg dator. Den exklusiva känslan, som till exempel inslag av borstad aluminium, ger intrycket av att det är en dyrare dator än vad det i själva verket är. Testaren imponeras också av kvalitetskänslan hos datorn och upplever att den är bekväm att använda. Fler anslutningsmöjligheter och en bättre skärm efterlyses. Dessutom får batteritiden inte godkänt. Samsung R730 är ingen multimediadator, men klarar hd-video och enklare spel. Sammantaget är en bra allroundmaskin.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Trusted reviews

"Nothing particulary outstanding"”

R730_3
Samsung R730 är enligt Trusted reviews ett bra alternativ om man vill ha en stor, funktionell dator till ett lågt pris. Detta är ingen spelmaskin, men presterar bra vid vanliga arbetsuppgifter. Lite synd är det att Samsung inte inkluderat ett 64-bitars operativsystem som då skulle kunna ha utnyttjat hela arbetsminnet. Dessutom borde en dator i den här storleksklassen ha fler anslutningsmöjligheter. Estetiskt haltar Samsung R730, utsidan är förvisso smakfull men insidan är inte alls särskilt upphetsande. Bildkvaliteten får godkänt medan skärmens betraktningsvinkel får underkänt. Högtalarna är en besvikelse.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Typ: Bärbar dator
Processor: Intel Pentium med 2,1 gigahertz
Bildskärm: 17,3 tum upplösning 1600x900 pixlar, led-bakgrundsbelysning.
Arbetsminne: 4 gigabyte
Hårddisk: 320 gigabyte.
Grafik: Nvidia Geforce 310MAnslutningar: Ethernet, w-lan, hdmi, 3x usb, kortläsare
Övrigt: Dvd-brännare, webbkamera
Mått: 411(b)x273(d)x32-40(h) mm
Vikt: 2,8 kg