Sök
Samsung R522

Samsung R522

Begränsad mångsysslare

2010-01-29

Samsung R522 passar både som arbetsverktyg och nöjesmaskin men testarna saknar bluetooth.
Testkälla Betyg Kommentar
Tech radar 3,5/5 "Comfortable and stylish but limited"
Register hardware 75/100 "Cheap 'n' cheerful"
Notebookcheck 85/100 "Well useable for many tasks"
Trusted reviews 8/10 "A good mix for family PC"

Vad tycker testarna?

Testarna har svårt att komma överens vad gäller detaljerna hos R522. Pekplattan har ett bakgrundsljus som inte kan stängas av, denna funktion både irriterar och uppskattas av testarna. Några testare klagar på att datorn blir väl varm och något högljudd vid tyngre belastning. I det stora hela är man dock överens om att Samsung R522 är mångsidig, har en hyfsad batteritid men avsaknaden av bland annat bluetooth och en bättre trådlös uppkopplingsmöjlighet drar ned totalbetyget något.

Tech radar

"Comfortable and stylish but limited"

R522 1Enligt Tech rader erbjuder Samsung R522 bra kvalitet och bra funktioner till ett hyfsat pris utan att övertyga. Det låga priset innebär att R522 saknar bra wi-fi anslutning, bluetooth och kraft att ta sig an multimedia. Detta är enligt testaren ingen speldator, en av anledningarna sägs vara det svaga grafikkortet och även om den fungerar till vardaglig användning är den långsam för sin prisklass. Att surfa på nätet och arbeta med flera fönster samtidigt fungerar bra och med 309 minuter i batteritid borde den attrahera pendelåkaren. Användarvänligheten är helt okej även om tangenterna är lite rassliga och pekplattans bakgrundsljus stör något.

Källa: www.techradar.com (GB)

Register hardware

"Cheap 'n' cheerful"

Vid första anblick tycker Register hardware att Samsung R255 ser dyrare ut än vad den är men vid en närmare titt visar det sig att insidans borstade metall egentligen är av plast. Den blanka skärmen har led-belysning vilket gör den ljus samtidigt som den är sparsam med batteriet. Betraktningsvinklarna är och skärmen är ljus nog för att kunna användas utomhus. Även pekplattan har bakgrundsbelysning men detta anser testaren vara en onödig detalj som inte går att stänga av. Fläktsystemet imponerar inte, datorn blir varm både på under- och ovansida utan att fläkten börjar arbeta. Man uppskattar de många anslutningsmöjligheter men två av usb-portarna sitter lite väl tätt och både bluteooth och det senaste inom trådlös uppkoppling saknas. Vikten är låg och batteritiden helt okej, uppmätts till cirka fyra timmar vid lätt användande.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

Notebookcheck

"Well useable for many tasks"

R522 2Enligt Notebookcheck är Samsung R522 en mångsidig dator som presterar bra i den här prisklassen och passar till både arbete och spel. Däremot drar skärmen ner användbarheten, den är blank och reflekterar lätt ljus från lampor eller fönster. Led-belysningen kan se till att en del försvinner inomhus men i solljus räcker den inte till och skärmens innehåll försvinner. Testaren är nöjd med anslutningsmöjligheterna förutom att två usb-portar är lite tight placerade och att ljudutgången sitter på sidan istället för framtill. Något som enligt källan är obegripligt är varför inte bluetooth erbjuds när anslutningsmöjligheterna annars är exemplariska. De inbyggda högtalarna räcker inte till utan hörlurar eller högtalare kopplade via usb rekommenderas. Ljudnivån är låg vid lätta uppgifter blir påtagligt högre vid till exempel dvd-uppspelning.

Källa: www.notebookcheck.net (DE)

Trusted reviews

"A good mix for family PC"

Enligt Trusted reviews är Samsung R522 inte direkt någon speldator men för mindre krävande spel samt redigering av bilder och video räcker prestandan till. Alla anslutningsmöjligheter är uppskattade men bland annat bluetooth saknas. Det som talar för R522 är att den är mångsidig, har ett tilltalande yttre och en strålande batteritid. Det blanka ytterhöljet drar visserligen till sig smuts och fingeravtryck men det är ett pris testaren är villig att betala för att få det stiliga utseendet. Man uppskattar också detaljen med pekplattans bakgrundsbelysning och beskriver tangentbordsdelen som bekväm och enhetlig. Sammanfattningsvis är det här en prisvärd mångsysslare enligt testaren.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Processor: Intel core 2 duo med 2,0 gigahertz (olika varianter finns)
Bildskärm: 15,6 tum, led-bakgrundsbelysning, format 16:9, upplösning 1366x768 pixlar
Arbetsminne: 4 gigabyte
Hårddisk: 250 gigabyte
Grafik: Intel GMA 4500MHD
Anslutningar (exempel): Ethernet, 4*usb, hdmi, kortläsare
Övrigt: Webbkamera, dvd-brännare
Mått: 376(b)x256(d)x31-37(h) mm
Vikt: 2,55 kg