Sök
Panasonic Toughbook CF-W7

Panasonic Toughbook CF-W7

Liten tuffing

2008-02-25

En liten och lätt dator som ändå klarar ganska tuffa tag. Prestandan är inte den allra bästa men är full tillräckligt för målgruppen och batteritiden är riktigt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
01net 5/5 ”Le parfait candidat à l'aventure”
Pc magazine 4/5 ”Always stand up to our rough handling”
Pc pro 4/6 ”A good mix of strenght, low weight and high battery life”

Vad tycker testarna?

Det som är mest positivt med Panasonic Toughbook CF-W7 är också det som den är avsedd för, att den klarar av arbete vid tuffa yttre påfrestningar. Batteritiden får också beröm och vikten är riktigt låg. Det som inte imponerar är prestandan, detta är främst en dator för de som behöver en tåligt arbetsdator och inte har några större behov av att använda tyngre program.

01net

”Le parfait candidat à l'aventure”

01Net gillar den låga vikten hos Panasonic Toughbook CF-W7 vilket gör den lätt att bära med sig. Baksidan med det kompakta formatet är att vissa anslutningsmöjligheter inte finns men att man lyckats klämma in en optisk läsare är ett stort plus. Testaren är också nöjd med batteriets livslängd, åtminstone om man använder Windows XP som operativsystem, Vista slukar mera batteri. Stötsäkerheten har man testat genom att låta apparaten ramla ner från ett bord, datorn fungerade lika bra efter fallet som innan. Man avslutar testet med att säga att detta är den perfekta datorn att ta med när man beger sig ut på äventyr.

Källa: www.01net.com (FR)

Pc magazine

”Always stand up to our rough handling”

Pc magazine har testat 11 ultraportabla datorer. Testsegrare blev Lenovo Thinkpad medan Panasonic Thoughtbook CF-W7 hamnar på en andraplats. Testaren har testat hållbarheten hos CF-W7 genom att stå på den, släppa den i golvet samt hällt vatten över den och ändå har den fortsatt att fungera. Skärmen är klar och skarp, med bara lite ljusläckage i nedre kant. Den optiska läsaren väger bara en tredjedel av det normala vilket är en av förklaringarna till den låga vikten. Prestandan är inte den allra bästa, men betydligt bättre i jämförelse med tidigare ultraportabla modeller från Panasonic. Batteritiden uppmättes till hela 6 timmar och 56 minuter. Testaren är imponerad över anslutningsmöjligheterna och gillar pek- och styrplattan.

Källa: www.pcmag.co.uk (GB)

Pc pro

”A good mix of strenght, low weight and high battery life”

Pc pro är imponerade av den låga vikten hos Panasonic Toughbook CF-W7 främst med tanke på att det skall vara en dator som är gjord för att tåla tuffare tag. Den ska klara ett fall på 76 cm oavsett om den är öppen eller stäng. Skärmen har inte bredbildsformat men mer negativt är att tangentbordet är väl litet. Pekplattan tar också lite tid att vänja sig vid. Batteritiden imponerar med 7½ timmar vilket blir 3 timmar vid tyngre belastning. Detta är en bra kompromiss för den som vill ha en bärbar dator för fältarbete.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 29000 kronor

Produktfakta: Panasonic Toughbook CF-W7 är en bärbar dator med processorn Intel Core 2 Duo U7500 och klockfrekvensen 1,06 gigahertz. Arbetsminnet är 1 gigabyte, maximalt 2 gigabyte, medan hårddisken är 80 gigabyte. Skärmen är 12,1 tum och har upplösningen 1024x768 pixlar. Datorn kommer med dvd-brännare, tre usb, bluetooth, och wifi. Grafikkortet är ett Intel GM965. Den uppges tåla ett tryck på upp till 100 kg och skall klara fall från 76 cm höjd samt ha ett vattentätt tangentbord. Måtten är 272(b)x24,9-45,3(h)x214,3 mm och vikten 1,28 kg.

Tillverkare: Panasonic