Sök
Panasonic Toughbook CF-W4

Panasonic Toughbook CF-W4

Stryktålig portabilitet

2006-04-04

Letar du efter en lätt och smidig bärbar dator som har lång batteritid. Vill du också att den skall tåla en hel del smällar, då är Panasonic Toughbook CF-W4 ett bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 4/6 "A tough travelling companion"
Trusted Reviews 8/10 "A great little ultra-portable notebook"
PC Magazine 3/5 "A true travelling companion"
What laptop 8/10 "Tougher than ever"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av Panasonic Toughbook CF-W4 som klarar att kombinera hög stryktålighet, låg vikt och lång batteritid. Även den unika placeringen av den ultralätta optiska enheten noteras. Det finns givetvis kompromisser, skärmen är liten och tangentbordet inte optimalt användarmässigt. Detta är inte heller någon prestandadator men räcker utan problem till vanliga kontorsprogram. Några testare hade velat ha dvd-brännare och större hårddisk. Priset är också ganska högt. Ett mycket bra val för den som är ute efter en portabel och stryktålig dator.

PC Pro

"A tough travelling companion"

Pc pro anser att Panasonic Toughbook CF-W4 är en idealisk partner att ha med på resan. Den har ett skyddande hölje som är mycket stryktålig samtidigt som datorn imponerar med en låg vikt på cirka 1,3 kg. Testaren är även imponerad av den unika optiska drivenheten med topplockskonstruktion samt den långa batteritiden. Nackdelarna enligt testaren är att hårddisken bara är på 40 GB och att dvd-brännare saknas. Datorns kompakta mått ger också ett litet tangentbord som inte är ergonomiskt optimalt.

Källa: Till Pc pro (GB)

Trusted Reviews

"A great little ultra-portable notebook"

Trusted reviews tycker att Toughbook CF-W4 är en mycket bra ultraportabel dator. Designen och byggkvaliteten är i toppklass. De imponeras av den inbyggda optiska enheten och den långa batteritiden. Pekplattan är en av de bästa de testat. Det är dock lite synd att tillverkaren inte tryckt in en dvd-brännare och hårddisken hade kunnat vara större. Priset är också enligt testaren i högsta laget. Detta drar ned totalbetyget. Men om priset inte är avgörande och man är ute efter en tuff och slitstark bärbar dator som också är lätt och tunn att ha med på resan så är CF-W4 bra val.

Källa: Till Trusted reviews (GB)

PC Magazine

"A true travelling companion"

Pc magazine har mycket positivt att säga om Toughbook CF-W4 som enligt dem är den perfekt att ha med på resan med sin stryktåliga konstruktion och låga vikt. Den kommer med en rad fördelar som den ultralätta och snillrikt integrerade optiska drivenheten samt mycket lång batteritid. Processorn är mycket strömsnål och klarar sig bra prestandamässigt så länge det handlar om vanliga kontorsgöromål. Skärmen är ljusstark men är inget förstahandsval för dem som tittar mycket på film. Testaren saknar firewire och hade inte tackat nej till en större hårddisk. Tangentbordet är också i minsta laget och tar lite tid att vänja sig vid.

Källa: Till Pc magazine (US)

What laptop

"Tougher than ever"

Enligt What laptop är Toughbook CF-W4 ett mycket val för den som är ute efter en stryktålig dator med låg vikt. Stryk- och vattentåligheten är hög enligt testaren. Batteritiden uppmättes till imponerande dryga sex timmar, vilket är en stor fördel för dem som använder datorn ute på fältet. Givetvis har tillverkaren varit tvungen att kompromissa, skärmen är liten, tangentbordet likaså och processorn är i första hand avsedd att vara strömsnål. Prestandan är godkänd så länge man håller sig till vanliga kontorsprogram och inget för den som kräver tung prestanda i sitt arbete. Goda nätverksmöjligheter som är väl skyddade, vilket usb-portarna märkligt nog inte är. En dator som förenar portabilitet, lång battertid och hög stryktålighet på ett imponerande sätt.

Källa: What laptop (GB), april 2006

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Panasonic Toughbook CF-W4 är en bärbar dator utrustad med en Intel Pentium M-processor på 1,2 GHz. Optisk läsare är en kombinerad dvd/cdrw-enhet. Skärmen är 12,1 tum med upplösningen 1024x768 pixlar. Arbetsminnet är 512 MB, maximalt utbyggbart till 1024 MB, hårddisken är på 40 GB. Enligt tillverkaren skall datorn vara stryktålig tack vare bland annat ett chassi i magnesium, den skall klara av ett tryck på 100 kg och ett fall från 30 cm. Batteriet skall räcka i cirka 7,5 timmar. Den har bland annat två stycken usb-portar 2.0, fast och trådlöst nätverk samt sd-kortplats. Måtten är 268(W)x210(D)x25-44(H) mm och vikten 1,29 kg.

Modell: Panasonic Toughbook CF-W4