Sök
Panasonic CF-W5

Panasonic CF-W5

Långlivad stryktålig resepartner

2007-02-15

Panasonic Toughbook CF-W5 är en kompakt stryktålig bärbar dator med låg vikt och utmärkt batteritid.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 8/10 “The build quality is excellent throughout”
Laptop 4,5/5 “It is hard not to be impressed”
Trusted reviews 7/10 “Can withstand a fall from 30 cm”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar den låga vikten och kompakta formatet hos Panasonic Toughbook CF-W5. Tangentbordet är litet men vattentätt och stryktåligt. Skärmen fungerar bra även vid starkt solsken och får överlag godkänt. Betraktningsvinkeln horisontellt är riktigt bra medan den vertikala uppvisar brister. Det som verkligen sticker ut med denna dator är den utmärkta batteritiden. Prestandan duger gott till allmänna göromål.

What laptop

“The build quality is excellent throughout”

What laptop gillar det lätta och stryktåliga chassit i aluminium hos Panasonic CF-W5. Den skall vara tillräcklig tålig för att klara omild behandling och fall. Att den också har vattentätt tangentbord försämrar inte bilden av att denna dator tål lite tuffare tag. Det som verkligen sticker ut är dock den långa batteritiden. Hela 411 minuter uppmättes vid testet vilket räcker långt för de flesta. Trots det lilla formatet är datorn bekväm att använda med en helt okej skärm. Negativt är arbetsminnet på endast 512 megabyte. Önskar man en pålitlig och stryktålig bärbar dator när man reser är Toughbook CF-W5 ett utmärkt val enligt testaren.

Källa: What laptop (GB) januari 2007

Laptop

“It is hard not to be impressed”

Enligt Laptop har Panasonic CF-W5 utmärkt batteritid som uppmättes till 8 timmar och 28 minuter. Datorn är prisvärd och det kompakta formatet gör den mycket lätt att bära med sig. Skärmen fungerar bra även vid användning i starkt solsken, däremot anser testaren att den vertikala betraktningsvinkeln inte är speciellt bra. Prestandamässigt fungerar allmänna göromål helt okej. Det som inte är lika bra är storleken på hårddisken och arbetsminnet. Tangentbordet känns dock litet och det är synd att den inte har bredbild och dvd-brännare. Det tar också lite tid att vänja sig vid pekplattan och musen.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Trusted reviews

“Can withstand a fall from 30 cm”

Trusted reviews skriver att Panasonic Toughbook CF-W5 klarar ett fall från 30 cm och ett slag eller två men man bör inte vara alltför vårdslös vid hanteringen. Skärmen återger fina färger och den horisontella betraktningsvinkeln är mycket bra medan den vertikalt uppvisar brister. Tangentbordet kommer att upplevas som för litet av vissa användare men testaren tyckte att det fungerade bra. Den runda pekplattan får beröm men det gnälls på en för liten return-knapp. Batteritiden imponerar med sex timmar och 41 minuter. Med dvd-filmer uppmättes tiden till fem timmar och 36 minuter. Priset är något högt och enligt testaren finns det bättre alternativ men är man ute efter en stryktålig dator kan det vara ett alternativ.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 28000 kronor

Produktfakta: Panasonic Toughbook CF-W5 är en bärbar dator utrustad med en Intel Core Solo processor på 1,2 gigahertz. Arbetsminnet är 512 megabyte, maximalt 1,5 gigabyte, och hårddisken 60 gigabyte. Skärmen på 12,1 tum har upplösningen 1024x768 pixlar. Grafikkortet består av Intel 945GMS och operativsystemet är Windows XP Professional. Batteritiden är angiven till 5,5-11 timmar. Den är bland annat utrustad med dvd/cd-rw, två usb, ethernet och wlan. Måtten är 268(b)x210(d)x25-46(h) mm och vikten 1,24 kilo.

Tillverkare: Panasonic