Sök
Panasonic CF-19

Panasonic CF-19

En riktig tuffing

2007-05-22

En bärbar dator utformad för användning i krävande miljöer. Den tänkta målgruppen kommer enligt testarna inte att bli besviken.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 8/10 “Built to be used in extreme environments”
What laptop 7/10 “Impresses on a number of levels”
Pc plus - “It does its job”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att Panasonic Toughbook CF-19 kan fås i tablet-pc format. Detta är en dator för dem som arbetar i krävande miljöer som ställer höga krav på hållbarhet. Designen är smart och praktisk och tänkt att skydda vid hårda och tuffa påfrestningar. Prestandan räcker till för de arbetsuppgifter den är tänkt för men är inget alternativ för dem med högre krav på prestanda. Någon testare tycker att vikten är för hög och flera anser att tangentbordet inte är speciellt bekvämt att använda.

Trusted reviews

“Built to be used in extreme environments”

Trusted reviews gillar att Panasonic Toughbook CF-19 kan göras om till tablet-pc. Tillverkaren har främst satsat på ett hållbart alternativ med långlivat batteri före hög prestanda och anslutningsmöjligheter. Prestandan får ändå godkänt med tanke på vilka arbetsuppgifter den är avsedd för, vilket även gäller arbetsminnet som är i minsta laget men anses vara fullt tillräckligt. Tangentbordet är inte anpassat för långtidsskrivande men fungerar utmärkt för att kommunicera mellan fältarbetet och kontoret. Söker man en bärbar dator som skall klara av extrema miljöer och påfrestningar är denna dator det rätta valet.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What laptop

“Impresses on a number of levels”

What laptop anser att Panasonics CF-19 har förutsättningarna för att klara av krävande arbetsmiljöer i linje med de förväntningar avsedd målgrupp har. Design och tablet-pc format är uppskattad. Enligt testaren har det kompakta formatet och låg vikt också inneburit ett mindre tangentbord och relativt medioker prestanda. Trots dessa nackdelar klarar datorn sina uppgifter med glans och den fyller helt klart sin funktion som en stryktålig dator.

Källa: What laptop (GB) mars 2007

Pc plus

“It does its job”

Pc plus menar att Panasonic CF-19 är gjord för att klara vätskor, höga och hårda smällar i marken och extrema temperaturer. Den är portabel och avsedd för att användas under mer krävande förhållanden. Tangentbordet är inte optimalt konstruerat ergonomiskt och vikten borde med tanke på det kompakta formatet vara lägre enligt testaren. Processorn är inte speciellt kraftfull men klarar av att hantera de arbetsuppgifter som den förväntade målgruppen skall utföra. Stort plus för batteritiden.

Källa: www.pcplus.co.uk (GB)

Cirkapris: 45000 kronor

Produktfakta: Panasonic CF-19 har en Intel Core Duo processor på 1,06 gigahertz. CF-19 har en hårddisk på 80 gigabyte och ett arbetsminne på 512 megabyte som går att utöka till 4096 megabyte. Datorn kan även användas som tablet-pc. Skärmen är 10,4 tum och har upplösningen 1024x768 pixlar. Den kommer med bland annat två usb, firewire, wlan och ethernet. Som tillval går att få umts/hsdpa. Batteriet skall räcka i 4,5-8 timmar. Operativsystem är Windows XP Professional. Måtten är 271(w)x49(h)x216(d) mm och vikten 2,3 kilo.

Tillverkare: Panasonic