Sök
MSI PR200

MSI PR200

Inte bara bling-bling

2008-06-25

MSI PR200 kommer med en del bling-bling för att locka den som vill sticka ut. Men man får också gott om anslutningsmöjligheter och på det hela taget en helt okej dator för pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Din teknik 3/5 "Det är töntigt, lite fräckt och snyggt på samma gång"
M3 7/10 "Kvalitetsdator som även fungerar som mode-accessoar"
Allt om pc 58/100 "Har en del ergonomiska brister"

Vad tycker testarna?

MSI PR200 kommer förutom med ett utseende som sticker ut även med en hel del i anslutningsväg. Skärmen och prestandan får relativt goda omdömen även om det inte är något för den som främst är ute efter prestanda. Den har brister ibland annat ergonomin men i det stora hela ett helt okej val.

Din teknik

"Det är töntigt, lite fräckt och snyggt på samma gång"

Din teknik menar att MSI PR200 försöker sticka ut mot konkurrenterna med bling-bling och stenar på ovansidan, det blir både töntigt och fräckt samtidigt. Datorn i sig är trevlig med mycket minne och en snabb processor. Det finns också gott om funktioner. Skärmen är helt okej och plus för låg ljudnivå samt att datorn inte blir speciellt varm vid drift. Tangentbordet har bra knappar men det finns störande detaljer som stör helhetsintrycket.

Källa: Din teknik (SE) nr 4 2008

M3

"Kvalitetsdator som även fungerar som mode-accessoar"

M3 anser att även om MSI PR200 Crystal Collection främst marknadsförs mot kvinnliga användare med hjälp av sin lyxiga utsida så finns en hel del kul grejer på insidan också. Trots att utsidan är relativt påkostad så förstör vissa detaljer som en alldeles för bred ram runt skärmen intrycket. Skärmen har bra kontrast men kunde vara mer ljusstark. Prestandan är bra och anslutningsmöjligheterna är över förväntan. Tangentbordet är förvisso lite plastigt men är bekvämt att använda.

Källa: M3 (SE) nr 3 2008

Allt om pc

"Har en del ergonomiska brister"

Allt om pc tycker att MSI PR200 överraskar med att vara ovanligt välutrustad när det gäller anslutningsmöjligheter trots relativt litet format. Tangentbordet är bra även om det gnälls på att vissa tangenter är mindre än andra. Skärmen återger färger bra men har problem med reflexer. En irriterande detalj är också att det inte går att skjuta tillbaka skärmen lika mycket som man brukar kunna göra. Inget prestandamonster men ett helt okej val för den som reser mycket.

Källa: Allt om pc (SE) nr 5 2008

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: MSI PR200 är en bärbar dator som bland annat kan fås med Intel Core 2 Duo processor på 2,0 gigahertz, arbetsminne på 2 gigabyte (maximalt 4 gigabyte) och hårddisk på 160 gigabyte. Skärmen är 12 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. I utrustningsväg finns tre usb, hdmi, kortläsare, bluetooth, webbkamera, fingeravtrycksläsare och dvd-brännare. Mått 303x232x16-30 mm och vikt 1,8 kg.

Tillverkare: MSI Computer