Sök
LG S1 Express Dual

LG S1 Express Dual

Pålitlig prestanda

2006-09-07

LG S1 Express Dual sticker framförallt ut med goda prestanda och bra tangentbord samt med att den är tyst i drift. Delade åsikter råder om hur bra bildskärmen är.
Testkälla Kommentar
Hardware "God ytelse"
ITP "Packed with application crunching power"
PC för alla "Utmärkt allround-pc"

Vad tycker testarna?

En dator som enligt testarna är riktigt bra när det kommer till prestanda. Testarna har dock lite olika åsikter om bildskärmen, en anser att den är riktigt bra medan en annan tycker att bland annat betraktningsvinklarna kunde vara bättre. Tangentbordet är uppskattat mycket tack vare att den är försedd med en separat numerisk del. En annan fördel som en testare noterar är att datorn, på grund av låg värmeutveckling, är tyst i drift. En testare är missnöjd med batteritiden.

Hardware

"God ytelse"

LG S1 i vinkelHardware påpekar att tack vare att datorn har en låg värmeutveckling gör inte fläkten mycket väsen av sig. Tyst i drift således. Tangentbordet är mycket bra, mycket tack vare att tillverkaren klarat att hålla igen på storleken trots en separat numerisk del. Skärmen kunde enligt testaren ha högre upplösning och mer frikostiga betraktningsvinklar. Ljusstyrkan är inte heller så hög som man kunde ha önskat men kontrasten är utmärkt och ger en skarp bild. Batteritiden som uppmätts till 144 minuter imponerar inte.

Källa: Till Hardware (NO)

ITP

"Packed with application crunching power"

ITP har tittat på en version med en processor på 2,16 GHz. De anser att betraktningsvinklarna är godkända och färgåtergivningen bra. Tillverkaren marknadsför datorn som utmärkt för underhållning men testaren är lite förvånad att skärmen inte är större än vad den är, så slutsatsen är att datorn inte är det bästa valet om man tänkt titta mycket på film. I den testade versionen saknas också inbyggd tv-mottagare. Ljudkvaliteten är acceptabel, varken mer eller mindre. Det som verkligen sticker ut är den utmärkta prestandan, vilket enligt testaren gör den värd sitt pris.

Källa: Till ITP (GB)

PC för alla

"Utmärkt allround-pc"

LG S1 baksidaPC för alla testar förutom LG S1 Express Dual även Asus AGJA, Fujitsu Siemens S-7110, LGS1-J2KFV samt Zepto Znote 6214W. Testvinnare är Zepto Znote 6214W medan LG S1 Express Dual hamnar på en andraplats. Datorn har den bästa grafikprestandan i testet, och även skärmen får höga omdömen med bland annat utmärkt kontrast. Tangentbordet är rejält och har en separat numerisk del, vilket gör den mer lättarbetad än hos flera konkurrenter. Överlag en mycket bra dator, även om testaren tycker att prissättningen är lite väl hög.

Källa: PC för alla (SE) nr 5 2006

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: LG S1 Express Dual är en bärbar dator som finns i olika versioner och är utrustad med Intel Core Duo-processor med 1,83 eller 2,0 GHz. Arbetsminnet är antingen 512 MB eller 1 GB, medan hårddisken är 80 eller 100 GB. Skärmen är 15,4 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafiken sköts av ett ATI Mobility TM Radeon X1400 med 128 MB (den enklare modellen). Datorn kommer med dvd-brännare samt nätverksmöjligheter för fast och trådlös anslutning. Utöver detta finns bland annat tre usb, firewire, ir, tv-utgång, kortläsare samt fingeravtrycksläsare. Måtten är 359(B)x264(D)x32(H) mm och vikten är 2,82 kg.

Tillverkare: Lg electronics