Sök
Lenovo Thinkpad Z60t

Lenovo Thinkpad Z60t

Flexibel och robust

2006-03-31

Lenovo Thinkpad Z60t är en välbyggd bärbar dator med ett tangentbord som får mycket beröm av testarna. Utrustad med en hel del anslutningar och finesser som passar den mobile användaren.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 "Buisness design"
Trusted reviews 8/10 "Feature rich"
Hardware central - "Excellent display"
Pc magazine 4/5 "Attractive design"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Lenovo Thinkpad Z60t snyggt designad och välbyggd. Widescreen-skärmen är uppskattad av de flesta, men en testare tycker att den är ljussvag och att upplösningen är en besvikelse. Tangentbordet får dock mycket beröm. Z60t är utrustad med en hel del anslutningar och finesser, där framförallt fingeratvrycksläsare nämns. Batteritiden är godkänd och flera testare anser att det är ett bra val för den mobile användaren. Några testare hade dock gärna sett ett lägre pris och en testare anmärker på att grafikkortet inte går att uppgradera.

What laptop

"Buisness design"

What laptop jämför sex bärbara datorer AJP M560A, Asus W3V, HP Compac nc8230, Lenovo ThinkPad Z60t, Sony VAIO VGN-FS315Z samt Toshiba Satellite M60. Till testvinnare utses HP Compaq nc8230 medan Toshiba Satellite M60 hamnar på andra plats. Thinkpad Z60t hamnar betygsmässigt på tredje plats tillsammans med två andra datorer.
Z60t är enligt testaren en allround dator som passar den som reser mycket. Den är välbyggd och har godkänd batteritid, uppmättes till 185 minuter. Beröm för säkerhetsfunktionerna där bland annat fingeravtrycksläsare nämns. Prestandan sticker inte ut i jämförelse med konkurrenterna men datorn levererar det som förväntas och är ett intressant alternativ.

Källa: What laptop (GB), mars 2006

Trusted reviews

"Feature rich"

Trusted reviews konstaterar att Lenovo Thinkpad Z60T är den första Thinkpad som levereras med en widescreen skärm. Testaren är dock besviken på att upplösningen endast är 1280x768 pixlar. Dessutom är skärmen något ljussvag. I övrigt får Z60t en hel del beröm. Det finns gott om anslutningsmöjligheter placerade runtom datorns chassi. Finesser finns det också gott om. Datorn är välbyggd med extra plus till tangentbordet. Priset är dock relativt högt.

Källa: Till Trusted review (GB)

Hardware central

"Excellent display"

Enligt Hardware central är Lenovo Thinkpad Z60t en utmärkt reskamrat. Testaren berömmer skärmen och anser att tangentbordet är i toppklass. Z60t är också relativt välutrustad när det kommer till anslutningar. Den har till exempel både fast och trådlöst nätverksmöjligheter. Det finns också ett flertal finesser för att öka säkerheten vid eventuella krascher. Testaren sammanfattar Z60t med den imponerar med bra hårdvara och användbar mjukvara. Minus för högt pris.

Källa: Till Hardware central (US)

Pc magazine

"Attractive design"

Pc magazine skriver att trogna användare av Thinkpad-datorer kommer att bli nöjda med nya Z60T. Den är snyggt designad och tangentbordet som tillverkaren fått mycket beröm för tidigare är faktiskt nu ännu bättre. Det som också är bättre än tidigare är anslutningsmöjligheterna som blivit fler, den är numera relativt välutrustad med en hel del möjligheter till trådlös kommunikation. Negativt är att man inte kan uppgradera grafikkortet, vilket innebär att datorn inte passar till avancerade spelare. Batteritiden imponerar med drygt fyra timmar. Testdatorn hade 1,8 GHz processor och 512 MB i ram-minne.

Källa: Till Pc magazine (US)

Cirkapris: 14500 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkpad Z60T är en bärbar dator med Intel Pentium M-processor på 1,86 eller 2 GHz. Internminnet är på 512 MB med maximal utbyggnadsmöjlighet till 2 GB. Hårddisken är 60 eller 80 GB. Skärmen är på 14-tum med upplösningen 1280x768 pixlar. Grafikkort är Intel GMA 900 med 128 MB minne. Datorn är utrustad med bland annat fast och trådlöst nätverk, bluetooth, firewire, tv-utgång, sd-kortplats, tre usb -portar och fingeravtryckläsare. Som optisk läsare finns dvd/cd-rw eller dvd-brännare. Batteritiden som varierar beroende på version är angiven till 2,4 eller 4,5 timmar. Måtten är 334(B)x228(D)x27(H) mm och vikten 2,1 kg.

Modell: Lenovo Thinkpad Z60t