Sök
Lenovo Thinkpad X60 Tablet

Lenovo Thinkpad X60 Tablet

Smidig och bra prestanda

2007-04-24

Testarna gillar denna dator som anses vara en genomtänkt och kompakt tablet pc som är smidig att använda och har bra prestanda. Den största nackdelen är det relativt höga priset.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 62/100 “En nätt och tyst dator”
XYZ computing - “Excellent tablet writing performance”
Cnet 7,1/10 “A true innovation”
Laptop (US) 4,5/5 “In Tablet mode, this machine is superb”
Pc magazine (US) 4,5/5 “Performance enhancements are the highlight”

Vad tycker testarna?

Lenovos Thinkpad X60 Tablet får överlag mycket beröm av testarna som anser att den är smidig att använda samt har låg vikt i kombination med god prestanda. De flesta testare anser inte att det är några större problem att använda skärmen i starkt solljus. Tablet-läget fungerar utmärkt både när man använder pennan och den pekkänsliga skärmen. Någon testare tycker inte att batteritiden når upp till tillverkarens siffror. De flesta tycker också att priset är högt, framförallt med tanke på att optisk läsare inte ingår. En annan nackdel är också att operativsystemet inte finns på svenska. Men överlag får datorn mycket beröm av testarna.

Mikrodatorn

“En nätt och tyst dator”

Mikrodatorn har jämfört Lenovo Thinkpad X60 Tablet och Toshiba Protégé M400-145. Lenovos dator anses vara snäppet bättre. Det är en nätt och tyst dator som smidigt kan fås i tabletläge. Bildskärmen är mycket bra, både i tablet- och tangentbordsläge, med fin färgåtergivning och tydlig text. Datorn saknar en del portar men det finns möjlighet att köpa till en dockningsstation. Bra säkerhetsfunktioner. En nackdel är att operativsystemet inte finns tillgängligt på svenska. Även batteritiden kunde enligt testaren vara bättre.

Källa: Mikrodatorn (SE) nr 2 2007

XYZ computing

“Excellent tablet writing performance”

Enligt XYZ computing har Lenovo Thinkpad X60 Tablet mycket att erbjuda den som är villig att spendera en del pengar. Väldesignade anslutningar, minimal storlek och låg vikt är några av omdömena om datorn. Den fungerar riktigt bra i tablet-läget och prestandan är klart godkänd. Batteritiden räcker till mer än väl men når inte upp till vad tillverkaren anger. Nackdelar är bland annat högt pris, sämre ljudkvalitet och att datorn är något seg vid uppstart. Testaren har dock inga problem att rekommendera köp med tanke på alla fördelar.

Källa: www.xyzcomputing.com 

Cnet

“A true innovation”

Cnet framhäver den lätta vikten, den portabla designen och det stilfulla tangentbordet hos Lenovo Thinkpad X60 Tablet. I tablet-läget fungerar pennfunktionen riktigt bra och touchskärmen klarar sig bra även i direkt solljus. Testaren saknar s-video men anser att datorn i övrigt är välutrustad i jämförelse med konkurrenterna. Produkten är enligt testaren aningen dyr och en optisk enhet borde ingått i priset men i stort är testaren mycket nöjd med denna tablet pc.

Källa: www.cnet.com (US)

Laptop (US)

“In Tablet mode, this machine is superb”

Laptop magazine är imponerad av Lenovo Thinkpad X60 Tablet som de anser slår sina konkurrenter med hästlängder. Denna lättviktare är kompakt men har ändå ett bekvämt tangentbord. Pekplatta saknas dock. I tablet-läge är dator superb där både bildskärm och penna har mycket god respons. Röststyrningsfunktionen är bra men inställningarna behöver justeras. Testaren saknar optisk enhet, även om denna inser att man måste göra kompromisser. Den höga prestandan gör den till första valet om man är ute efter en tablet pc.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Pc magazine (US)

“Performance enhancements are the highlight”

Pc magazine gillar Lenovo Thinkpad X60 Tablet och anser att den kommer med en del trevliga uppdateringar i jämförelse med föregångaren Thinkpad X41 tablet. Mycket är uppskattad som till exempel pekpennan. Prestandan är tack vare den nya processorn en annan av höjdpunkterna med X60 Tablet. Tangentbordet är behagligt och praktiskt utformat. Skärmen är ganska liten men fungerar bra, även om den kan vara svår att använda i direkt solljus. Batteritiden räcker i cirka sju timmar. En nackdel som noteras är att datorn blir lite varm. Den testade versionen är utrustad med en processor på 1,66 gigahertz och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 27000 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkpad X60 tablet finns bland annat med en Intel Core Duo processor på 1,83 gigahertz. Skärmen är 12,1 tum och har upplösningen 1024x768 pixlar (finns även med upplösningen 1400x1050). Arbetsminnet är 1,0 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken uppgår till 80 gigabyte. Grafikkortet är ett Intel GMA 950. Opisk läsare kan köpas till. Anslutningar är tre usb och ir. Operativsystem är Windows XP Tablet Edition. Batteritiden är angiven till 7,3 timmar. Måtten är 274(b)x267(d)x33(h) mm och vikten 1,71 kilo.

Tillverkare: Lenovo