Sök
Lenovo Thinkpad X300

Lenovo Thinkpad X300

Ultraportabel och mångsidig

2008-04-15

Lenovo Thinkpad X300 är välutrustad samtidigt som formatet är litet och vikten låg. Även prestandan får godkänd men priset sticker också iväg.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc pro 5/6 "This is a new form of laptop"
Pc magazine 4/5 "Sensible solution for business travelers"
Cnet 8,5/10 "Extremely thin and light"
Laptop 4,5/5 "Delivers all the features you would expect"

Vad tycker testarna?

Lenovo Thinkpad X300 får överlag mycket positiva omdömen av testarna. De är bland annat imponerade av att datorn trots sitt lilla format är så välutrustad. Att man fått plats med dvd-brännare är riktigt bra. I övrigt beröms skärmen, tangentbordet och även prestandan anses räcka till för de flesta arbetsuppgifter. Det finns förvisso fördelar med vald hårddisktyp som är snabbare än en traditionell variant men nackdelarna är högt pris och begränsad kapacitet.

Pc pro

"This is a new form of laptop"

Pc pro berömmer Lenovo Thinkpad X300 för att den trots sin litenhet känns stabil. Plus för skärmstorlek och bekvämt tangentbord. Till skillnad mot till exempel Macbook Air finns det gott om anslutningsmöjligheter. Priset är förvisso högt men det är förståeligt med tanke på prestandan i kombination med formatet. Den dyra hårddisken är något begränsad när det kommer till kapaciteten. I övrigt finns det endast marginella saker att gnälla på som att batteritiden gärna hade varit en timma längre. X300 rekommenderas av testaren.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Pc magazine

"Sensible solution for business travelers"

Pc magazine jämför Lenovo Thinkpad X300 med MacBook Air. Thinkpad X300 väger ungefär lika mycket men är tjockare i jämförelse och inte lika snyggt designad. Båda har stora tangentbord och skärmar, men upplösningen hos Lenovos skärm är snäppet bättre. Tangentbordet är också mer bekvämt att använda. Inbyggt WWAN imponerar och gör X300 än mer attraktivt för den som reser mycket. Det är också gott om anslutningar, det som saknas är egentligen kortläsare. Prestandamässigt har Macbook Air en något snabbare processor. Priset är det som är mest negativt med X300, detta beror i sin tur på att Lenovo valt en dyrare typ av hårddisk.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

"Extremely thin and light"

Cnet anser att Lenovo Thinkpad X300 kombinerar det bästa från sina ultraportabla konkurrenter. Den är tunn, har stort tangentbord och stor skärm samtidigt som den har gott om anslutningsmöjligheter, det enda som direkt saknas är kortläsare. Dessutom har den dvd-brännare och inbyggd WWAN. Det höga priset, som delvis beror på hårddisktypen, är också den stora nackdelen. Tangentbordet är användarvänligt och prestandan hos processorn är tillräcklig för dem flesta arbetsuppgifter.

Källa: www.cnet.com (US)

Laptop

"Delivers all the features you would expect"

Enligt Laptop magazine innehåller Lenovo ThinkPad X300 alla funktioner utom kanske kortläsare som en användare kan behöva. Detta samtidigt som formatet är riktigt kompakt. SSD-hårddisken är mindre och snabbare än traditionell hårddisk men till ett högre pris. Prestandamässigt imponerar X300 speciellt med tanke på storleken. Batteritiden får med sina 2 timmar vid dvd-uppspelning klart godkänt. Vill man inte kompromissa med anslutningsmöjligheter och funktioner är detta ett bättre val än Macbook Air enligt testaren, men då kostar det också.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cirkapris: 28000 kronor

Produktfakta: Lenovo ThinkPad X300 är en bärbar dator med en Intel Core 2 Duo SL7100 processor med 1,2 gigahertz. Arbetsminnet är 2 gigabyte, maximalt 4 gigabyte, medan hårddisken som är av typen SSD SATA är på 64 gigabyte. Skärmen på 13,3 tum har upplösningen 1440x900 pixlar. Inbyggd grafikkort är Intel GMA X3100. Datorn har dvd-brännare, tre usb, inbyggd WWAN (3G) och bluetooth. Batteritiden är angiven till 4 timmar. Garanti 3 år. Måtten är 18,6(h)x318(w)x231(d) mm och vikten 1,43 kg.

Tillverkare: Lenovo