Sök
Lenovo Thinkpad X100e

Lenovo Thinkpad X100e

Välbyggd med hög komfort

2010-05-27

Lenovo Thinkpad X100e är en liten dator med ett bekvämt tangentbord och överlag god komfort. Dessutom är prestandan fullt tillräcklig för både kontorsjobb och filmtittande.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 8/10 ”Mini-pc för vuxna”
Cnet Asia 7,1/10 ”Phenomenal keyboard”
PC magazine 4/5 ”Great keyboard”
Datormagazin - ”Fixar jobb och nöje”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att Lenovo Thinkpad X100e är en mycket välbyggd liten dator som håller hög kvalitet men den har också ett lågt pris, i alla fall enligt de flesta testare. Komforten får mycket beröm och framförallt rosas det bekväma tangentbordet. Testarna tycker att datorns prestanda duger utmärkt för kontorsjobb och filmtittande men saknar lite kraft för att vara ett alternativ för den som vill spela. Minus delas ut för att den väldigt lätt blir varm på undersidan och för otillräcklig batteritid.

PC för alla

”Mini-pc för vuxna”

PC för alla menar att Lenovo X100e har ett attraktivt format. Konstruktionen beskrivs som väldigt bra med en ovanligt stadig skärm och testaren tycker att tangentbordet har en otroligt bra arbetskomfort. Vidare sägs det vara skönt att skärmen är högupplöst men ett minus delas ut till att betraktningsvinkeln inte är speciellt bra. Att sköta kontorsjobb och en del mediehantering är inga större problem. Att den blir varm på undersidan och att priset är lite för högt drar ned totalbetyget något.

Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)

Cnet Asia

”Phenomenal keyboard”

Lenovo Thinkpad X100e_1Nedtonad och ganska attraktiv är orden som Cnet Asia väljer för att beskriva Lenovo Thinkpad X100es design. Tangentbordet kallas för fantastiskt och ett av de allra bästa de sett på en bärbar dator. Tillsammans med pekplattan är ergonomin nästintill perfekt. Skärmens matta yta får beröm medan betraktningsvinkeln får en del kritik. För enklare kontorsjobb duger prestandan gott men datorn är inte lika bra på att hantera flera olika program samtidigt. Dessutom menar testaren att datorn blir väldigt varm och att batteriet har ganska kort livslängd.

Källa: www.asia.cnet.com

PC magazine

”Great keyboard”

Med en väldigt portabel storlek och ett utmärkt tangentbord, som PC magazine menar är mycket bekvämt, lever Lenovo Thinkpad X100e upp till den komfort som tillverkaren blivit känd för. Anslutningsmöjligheterna är helt okej även om testaren gärna hade sett en hdmi-port. Prestandan på maskinen är riktigt bra och har lite extra kraft för hd-entusiaster men är inte tillräcklig för att kunna betraktas som en speldator. Batteritiden är en annan minusfaktor som gör att datorn inte får högsta betyg av PC magazine.

Källa: www.pcmag.com (US)

Datormagazin

”Fixar jobb och nöje”

Lenovo Thinkpad X100e_2Datormagazin är av åsikten att Lenovo är förknippat med hög kvalitet och inte lågt pris men menar att den nya Lenovo Thinkpad X100e har både och. Designen är trevlig och byggkvaliteten får beröm då den känns stabil. Skärmen är ljusstark och bra men har en del brister. Strålande är ordet som används för att beskriva tangentbordet och musplattan. När det gäller prestandan klarar den av det mesta utan att för den skull vara supersnabb. Den största nackdelen med datorn enligt testaren är att den blir väldigt varm vid hög belastning.

Källa: www.datormagazin.se (SE)

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Typ: Bärbar dator
Processor: AMD Turion Neo X2 med 1,66 gigahertz
Bildskärm: 11,6 tums tft led med upplösning 1366x768 bildpunkter
Arbetsminne (installerat/maximalt): 2/4 gigabyte
Hårddisk: 320 gigabyte
Grafik: ATI Radeon HD3200
Anslutningar: 3x usb, ethernet, w-lan, kortläsare, bluetooth
Övrigt: Webbkamera, 3g, angiven batteritid upp till fem timmar
Mått: 282(b)x209(d)x30(h) mm
Vikt: 1,5 kg
Priset avser modell med ovanstående specifikation