Sök
Lenovo Thinkpad T61

Lenovo Thinkpad T61

Snabb och stabil för professionella

2007-09-12

Söker man en stabil och välpresterande arbetsdator så anser testarna att Lenovo Thinkpad T61 är ett utmärkt val.
Testkälla Betyg Kommentar
Zdnet 7,6/10 "Felt fast and was stutter-free"
Pc magazine 4,5/5 "Editors' choise for business laptops"
Pc world 4/5 "A lot of power under the hood"
Laptop 4,5/5 "Isn't perfect, but it's darn close"
Connect 4/5 "Es ist nicht Billig, aber sehr gut"

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående mycket positiva till Lenovo Thinkpad T61. Konstruktionen är stabil, processorn snabb och bildskärmen får klart godkänt. De är också överens om att tangentbordet är i toppklass. Några testare är besvikna på batteritiden och en testare är inte riktigt nöjd med dvd-brännaren. I det stora hela får datorn mycket goda omdömen.

Zdnet

"Felt fast and was stutter-free"

Zdnet tycker att Lenovo Thinkpad T61 förvisso liknar andra modeller från samma tillverkare men är slankare och lättare. Datorn är välkonstruerad och har ett mycket bra tangentbord. Testaren uppskattar att strömadaptern är liten och lätt. Anslutningarna är i enlighet med förväntningarna. Vid dvd-film räckte batteriet i 2 timmar och 29 minuter vilket är helt okej enligt testaren. Prestandan är också bra men det är inget för dem som söker en budgetdator.

Källa: www.zdnet.co.uk (GB)

Pc magazine

"Editors' choise for business laptops"

Pc magazine testar en version av Lenovo Thinkpad T61 med processor på 2 gigahertz och 2 gigabyte arbetsminne. Chassit är lättare än tidigare och tangentbordet håller toppklass. Med tanke på allt som ingår är vikten relativt låg. Antennen för trådlös förbindelse är inbyggd i chassit. Vid prestandatesterna presterar T61 bättre än konkurrenterna inom alla områden utom när det kom till office-program, vilket kan bero på att Vista som är mer krävande. Det enda testaren inte är helt nöjd med är batteritiden som vid dvd-uppspelning räckte i 1 timme och 57 minuter.

Källa: www.pcmag.com (US)

Pc world

"A lot of power under the hood"

Pc world har testat en Lenovo Thinkpad T61 med en processor på 2 gigahertz. Förutom ett nytt och lättare chassi är den också tystare och svalare än tidigare modeller. Batteritiden vid dvd-tittande uppmättes till 1 timme och 40 minuter. Datorns levererar riktigt bra resultat i prestandatesterna. Bildskärmen med upplösningen 1280x800 pixlar är skarp med bra kontrast, men ljusstyrkan kunde vara bättre. Tangentbordet får beröm och testaren gillar att man kan se tangenterna i mörker tack vare belysning. Anslutningsmöjligheterna får beröm men allt är inte av senaste modell.

Källa: www.pcworld.idg.com.au (AU)

Laptop

"Isn't perfect, but it's darn close"

Laptop menar att Lenovo Thinkpad T61 liknar tidigare modeller men att det under ytan återfinns en hel del små förbättringar. Skärmen med upplösningen 1440x900 pixlar har en behaglig och lättavläst bild med goda betraktningsvinklar. Processorn är med sina 2,4 gigahertz anses kraftfull. Tangentbordet är lika bra som hos föregångarna. Anslutningarna är standard. Batteritiden som uppmätts till två timmar när man tittar på dvd-filmer är dock en besvikelse. Dvd-brännaren är testaren inte heller helt nöjd med. Den ändrar hastighet och låter en del vid start. Trots små brister är datorn mycket bra.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Connect

"Es ist nicht Billig, aber sehr gut"

Connect anser att Lenovo Thinkpad T61 har en stabil konstruktion. Den är främst avsedd för professionellt bruk och kommer med inbyggd antenn för trådlös förbindelse, Intel Core 2 Duo processor på 2 gigahertz och Windows Vista Business. Tangentbordet får mycket beröm och garantitid på tre år är uppskattat. I jämförelse med tidigare version, T60, så är det inget som verkligen sticker ut men det är helt klart ett steg i rätt riktning.

Källa: Connect (DE) nr 6 2007

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkpad T61 är en bärbar dator utrustad med bland annat Intel Core 2 Duo processor på 1,83 gigahertz. Arbetsminnet är 1024 megabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken 120 gigabyte. Bildskärm på 14,1 tum och upplösningen 1024x768 pixlar. Priset avser ovanstående konfiguration men både processor och skärm finns i flera versioner. I övrigt finns dvd-brännare, tre usb-portar och fingeravtrycksläsare. Tre år inskicks service. Måtten är 313(b)x255(d)x28(h) mm och vikten cirka 2,4 kg.

Tillverkare: Lenovo