Sök
Lenovo Thinkpad T410s

Lenovo Thinkpad T410s

Batteritiden begränsar

2010-08-27

Lenovo Thinkpad T410s har bra prestanda och snygg design. Främst är det battertitiden som inte håller måttet.
Testkälla Betyg Kommentar
Notebookcheck 8,3/10 “A good companion for office use”
Zdnet 7,8/10 "It´s not cheap"
Laptop 3,5/5 "You´re not getting that much more in terms of enduransce"
Techradar 3,5/10 ”For many less tech-savvy first-time buyers”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar utseendet hos Lenovo Thinkpad T410s. Skärmen får delade omdömen medan de flesta verkar gilla tangentbordet. Prestandan får bra betyg medan grafikprestandan kunde varit snäppet bättre. Mest gnälls det på den korta batteritiden.

Notebookcheck

“A good companion for office use”

Notebookcheck tycker att Lenovo Thinkpas T410s sticker ut tack vare touchskärmen. Designen är slimmad och lätt samtidigt som ett brett utbud av portar ger god användarvänlighet. Tack vare processorn går det inte att kladda på prestandan. Grafiken kunde däremot ha varit bättre och 3D-applikationerna känns överflödiga. Testaren saknar en digitalpenna för att skärmen skall fungera riktigt bra och i övrigt får skärmen kritik för ojämnhet i färgerna och låg kontrastförhållande. Ljusstyrkan är däremot bra. En dator för resande.

Källa: www.notebookcheck.net (DE)

Zdnet

"It´s not cheap"

Zdnet tycker inte att Thinkpad T410s är lika snygg som tidigare modeller i serien. Kvalitetsmässigt känns den rejäl och den kommer med ett väl tilltaget tangentbord och genomtänkt placering av tangenterna. Tillvalet med mobilt bredband uppskattas. Skärmen får överlag beröm och multitouchfunktionen fungerar bra. Ljudkvaliteten överraskar också positivt. Bristerna är låg grafikprestanda och batteritid som är under all kritik. Priset är också något högt.

Källa: www.zdnet.co.uk (GB)

Laptop

"You´re not getting that much more in terms of enduransce"

Laptop tycker att Lenovo Thinkpad T410s har en snygg modern design med ett led-belyst tangentbord och en mer fyrkantig form. Vad gäller skärmen ger den skarpa och ljusa bilder. Video blir däremot inte riktigt bra med bland annat gryniga mörka fält. Betraktningsvinkeln och ljudkvaliteten är däremot bra. Portarna kunde varit fler men processorn och arbetsminnet ger bra prestanda. Grafiken fungerar bra i alla lägen utom för spel, vilket testaren tycker är synd. Batteritiden är en besvikelse medan wifi. Laptop säger till sist att T410s i jämförelse med T410 är lättare och tunnare men presterar ändå lika bra. Nackdelen är uthålligheten.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Techradar

”For many less tech-savvy first-time buyers”

Techradar får ett gott kvalitetsintryck av Lenovo thinkpad T410s. Användarvänligheten är strålande tack vare ett riktigt bra tangentbord och anti-reflexiv skärm. Prestandan håller också höga nivåer. Grafiken står sig bra i en jämförelse med konkurrenterna, både spel och hd-video hanteras utan problem. Bra och nyttig mjukvara förenklar handhavandet. Batteritiden är en besvikelse och skärmen på 14 tum begränsar mobiliteten något.

Källa: www.techradar.com (GB)

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Processor: 2,4 gigahertz Intel core i5
Bildskärm: 14,1 tum widescreen, upplösning 1440x900 pixlar, touchskärm
Arbetsminne (installerat/maximalt): 4/8 gigabyte
Hårddisk: 128 gigabyte (SSD- hårddisk)
Grafik: Intel GMA HD
Anslutningar: Displayport, vga, 3 usb
Övrigt: Webbkamera, fingeravtrycksläsare, dvd-brännare
Mått: 373(b)x26(h)x242(d) mm
Vikt: 1,8 kg