Sök
Lenovo Thinkpad R61

Lenovo Thinkpad R61

Genomtänkt och välbyggd

2007-10-25

En välbyggd dator med utmärkt tangentbord är några av omdömena om Lenovo Thinkpad R61.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop 3,5/5 "Pricey but powerful"
Cnet 7,6/10 "Will have a long lifespan"
Pc magazine 4/5 "A much needed makeover"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om tangentbordet hos Lenovo Thinkpad R61 är utmärkt utformad. Skärmen är bra och prestandan tillräcklig för dem flesta. Även formatet anses smidigt. När det kommer till utrustningsnivå är den i enlighet med förväntningarna i prisklassen. Lågt fläktljud är uppskattat. Batteritiden kunde ha varit bättre, vilket även gäller högtalarna.

Laptop

"Pricey but powerful"

Laptop tycker att Lenovo Thinkpad R61 har något högre pris än normalt för R-serien men i gengäld har man fått ett smidigare format samt kompetent processor. Tangentbordet som är luftigt och ergonomisk är mycket uppskattad. Plus också för att ljudnivån är minimal vid användning. Nackdelarna är enligt testaren kort batteritid och låg volymen från högtalarna. Versionen som testas är utrustad med 2,2 gigahertz processor och 2 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cnet

"Will have a long lifespan"

Cnet gillar skärmen hos Lenovo Thinkpad R61. Den är överlag välbyggd och en trevlig detalj är att strömadaptern är mindre och smidigare än hos många av konkurrenterna. Tangentbordet är mycket bekvämt att använda och ett av de bästa på marknaden. Batteritiden får godkänt med sina 2 timmar och 8 minuter men det kunde ha varit bättre. I anslutningsväg finns det som bör finnas för en dator främst avsedd för affärsanvändare i prisklassen. Versionen som testats är utrustad med en 2,2 gigahertz processor och har arbetsminne på 2 gigabyte.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc magazine

"A much needed makeover"

Pc magazine anser att Lenovo Thinkpad R61 är en kompetent dator med bra egenskaper för att hantera multimedia. Tangentbordet får mycket beröm av testaren som tycker att det är en av de bästa på marknaden. Versionen som testas har processor på 2 gigahertz och 2 gigabyte i arbetsminne vilket är vad testaren rekommenderar som minimum. Batteritiden räckte i 2 timmar och 48 minuter vid dvd-film. Med tanke på vad man får anser testaren att datorn har högt prisvärde.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkpad R61 är en bärbar dator som bland annat kan fås med Intel Core 2 Duo processor på 1,8 gigahertz, arbetsminne på 1 gigabyte och hårddisk på 120 gigabyte. Skärmen är 14,1 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. I övrigt finns dvd-brännare, tre usb och firewire. Vikt 2,7 kg och mått 31(h)x336(b)x237(d) mm.

Tillverkare: Lenovo