Sök
Lenovo Thinkpad R60

Lenovo Thinkpad R60

En arbetshäst till kontoret

2006-11-02

Lenovo Thinkpad R60 har bra batteritid och är enligt testarna ett bra budgetval till kontoret. Skärmen anses ha lite låg upplösning och tangentbordet var bättre förr.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,7/10 "Tackle any basic business task"
Pc world 79/100 "Might not please die hard Thinkpad fans"
What laptop 7/10 "A solid machine"

Vad tycker testarna?

Testerna noterar att Lenovo Thinkpad R60 designmässigt påminner mycket om den gamla R52. Skillnaderna är bland annat fler anslutningsmöjligheter och att det finns en på- och avstängningsknapp för trådlös uppkoppling på datorns framsida. Tangentbordet får okej av någon testare men det är också allt, de andra tycker att det var bättre med tidigare Thinkpad. Batteritiden får dock mycket beröm. En dator som enligt testarna klarar av de flesta arbetsuppgifter på ett kontor och som har ett klart rimligt pris.

Cnet

"Tackle any basic business task"

Cnet anser att Lenovo Thinkpad R60 (kommer med 2,0 gigaherz processor, grafikkort ATI Mobility Radeon X1400 och 1 gigabyte arbetsminne) är en bra bärbar dator som klarar av de vanliga uppgifterna som man kan råka ut för under en arbetsdag. Prestandan får med andra ord klart godkänd, vilket batteritiden på sex timmar och 25 minuter också får. Designen är i det närmaste identisk med den tidigare R52 men det finns några nyheter som till exempel en bra placerad på- och avstängningsknapp för trådlöst uppkoppling på framsidan. Minus för styrplatta och musknappar som är i minsta laget.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Pc world

"Might not please die hard Thinkpad fans"

Enligt Pc world har Thinkpad R60 ett nytt ganska stelt tangentbord vilket kräver hårdare tryckningar än vad som behövdes på äldre Thinkpad. Detta är något som kan störa tidigare användare av Thinkpad. På och avstängningsknappen för trådlöst känns lös och slarvigt ditsatt, i alla fall på testdatorn. En bra detalj är att det finns gummilister som skyddar hårddisken mot stötar. Testaren uppmätte batteritiden till utmärkta dryga 6 timmar men tillverkaren borde ha gjort något åt högtalarna, som inte räcker till. Kortläsare saknas också. Sammantaget är R60 en bra dator för genomsnittsanvändaren som inte har överflöd av pengar. Testdatorn är utrustade med processor på 2,0 gigaherz och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.pcworld.com (US)

What laptop

"A solid machine"

What laptop tycker att det är en bra, stadig och robust maskin för företag som är budgetmedvetna. Tangentbordet får godkänt men det finns bättre. En bra detalj är lyset vid skärmen som gör att man kan skriva i mörka utrymmen utan att störa andra. Mindre bra är upplösningen på 1024x768 pixlar som anses lågt. Till vanliga kontorsuppgifter fungerar det dock utmärkt. Vikten på 3 kg gör den inte speciellt bekväm att bära med sig. Batteritiden på 4 timmar och 26 minuter är däremot svårt att vara missnöjd med. Letar man efter en arbetshäst till ett bra pris och bra batteritid är Thinkpad R60 ett alternativ.

Källa: What laptop (GB) oktober 2006

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Lenovo Thinkpad R60 kommer med bland annat en Intel Core Duo processor på 1,66 gigaherz eller 1,83 gigahertz. Den har en 15 tums skärm med upplösningen 1024x768 pixlar, arbetsminnet 512 megabyte, maximalt 4 gigabyte, och en hårddisk på 60 eller 80 gigabyte. Grafikkort är ett Intel GMA 950. Anslutningar är ethernet, wlan, bluetooth, firewire, tv-utgång samt tre usb-portar. Vikten är 3 kg och måtten 33(b)x269(d)x40(h) mm.

Tillverkare: Lenovo