Sök
Lenovo 3000 V100

Lenovo 3000 V100

Prisvärd och kompakt resepartner

2006-09-27

En bärbar dator med fullgod prestanda, bra skärm och trevliga funktioner. Testarna uppskattar den låga vikten på datorn och ger plus för dvd-brännaren.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 "A fantastic ultraportable laptop"
Pc magazine 4/5 "One of the more affordable lightweights"
Cnet 7/10 "All the features you'll need for work"
Trusted reviews 7/10 "The keyboard is actually one of the best"

Vad tycker testarna?

Trots sina kompakta mått rymmer Lenovo 3000 V100 ett mycket bekvämt tangentbord. Skärmen får också goda omdömen. Prestandan räcker till för de flesta göromål, både i hemmet och kontoret, men åtminstoen en testare hade förväntat sig mer av den kraftfulla processorn. De flesta av testarna är besvikna på den korta batteritiden och svaga grafikkortet. Å andra sidan är testarna nöjda med att tillverkaren fått plats med en inbyggd dvd-brännare. Plus också för funktioner som webbkamera och fingeravtrycksläsare.

What laptop

"A fantastic ultraportable laptop"

What laptop skriver att Lenovo 3000 V100 har förvånansvärt dålig batteritid, men detta till trots är den en ypperlig dator med sin nätta vikt och storlek. Tangentbordet bedöms vara mycket bekvämt för att vara så litet. Även skärmen imponerar med klar och färggrann bild, tack vare widescreenfunktionen är skärmen den bästa hittills på små bärbara datorer. När det kommer till prestandan är datorn trots en fullgod processor inte så kraftfull som testaren förväntat sig. Den är dock mer än tillräcklig för de flesta som inte har alltför höga krav. Grafikkortet räcker inte till för de senaste spelen, men är gott nog för dvd och andra multimediapresentationer. Sammanfattningsvis är V100 ett bra val för både hem och kontor.

Källa: What laptop (GB) september 2006

Pc magazine

"One of the more affordable lightweights"

Pc magazine tycker att Lenovo 3000 V100, som här testas med en 2,0 GHz-processor och 1 GB i arbetsminne, är en av de mest prisvärda i sin klass. Den är mycket bekväm att använda tack vare det utmärkta tangentbordet. Testaren gillar däremot inte styrplattan. Andra uppskattade inslag är webbkameran och fingeravtrycksläsare. Högtalarna imponerar däremot inte. Prestandan är klart konkurrenkraftigt tack vare den kraftfulla processorn. Batteritiden och grafikkortet når inte upp till förväntningarna.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cnet

"All the features you'll need for work"

Enligt Cnet är Lenovo 3000 V100, här med 1,66 GHz och 512 MB i arbetsminne, en ultraportabel bärbar dator med flera detaljer som vanligtvis bara återfinns hos större datorer. Ett exempel är det mycket bekväma tangentbordet, som dock har en något liten styrplatta, och inbyggd dvd-brännare. Datorn är tillräckligt lätt att bära med sig även för den som reser regelbundet. Skärmen har bra upplösning och lämpar sig bra för filmvisning. Den medföljande webbkameran fungerar bra för videokonfererande, men den kan inte roteras, vilket normalt kan göras. Batteritiden får godkänd, prestandan likaså, och det finns gott om anslutningar. En prisvärd dator.

Källa: www.cnet.com (US)

Trusted reviews

"The keyboard is actually one of the best"

Lenovo 3000 V100 gör inget bra första intryck på Trusted reviews, detta på grund av att byggkvaliteten inte anses vara den bästa. Men vid en närmare titt blir omdömet mer positivt. Tangentbordet är bekvämt och bra utformat, skärmen är helt okej för att vara en 12-tummare. Datorn är tystgående och blir inte så varm. Vad gäller prestanda står sig Lenovo bra i jämförelse med de närmaste konkurrenterna. Med tanke på de kompakta måtten kanske man inte skall bli förvånad över att anslutningarna sitter lite för tätt för den med grova fingrar. Minus för dålig batteritid. Den testade versionen har en processor på 1,83 GHz och arbetsminnet 1 GB.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 13500 kronor

Produktfakta: Lenovo 3000 V100 är en bärbar dator med Intel Core Duo-processor på upp till 1,83 GHz. Arbetsminnet är från 512 MB, maximalt 2 GB, hårddisken är upp till 100 GB. Skärmen är 12,1 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkortet är ett Intel GMA 950. Dvd-brännare ingår tillsammans med bland annat wlan, ethernet, tre stycken usb 2.0-portar, firewire och kortläsare. Batteritiden beror på vilken version som väljs men är 2-4 timmar. Mått 31,7(h)x305(b)x227(d) mm, vikt cirka 2 kg.

Tillverkare: Lenovo