Sök
Lenovo 3000 C100

Lenovo 3000 C100

Ingen designdröm

2006-05-22

Den som söker efter en snygg dator skall titta vidare, men är man ute efter en bra kontorsdator kan Lenovo 3000 C100 vara ett fullgott alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Biosmagazine 6,5/10 "It's definitely not a ThinkPad"
PC Magazine 2,5/5 "If anything, it's less attractive"
Cnet 5,6/10 "A decent budget laptop"
Trusted Reviews 9/10 "Really good value notebook"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Lenovo 3000 C100 inte på något sätt gör bort sig, framförallt inte med tanke på priset. Men de flesta noterar också att konkurrensen är hård och datorn inte sticker ut på något sätt förutom att designen är ganska tråkig. Det är ingen ultralätt dator som är avsedd att bäras med i olika sammanhang men den har gott om anslutningar och riktigt bra batteritid. Skärmen är godkänd men har enligt några testare väl låg upplösning Tangentbordet som är bekvämt att använda röner stor uppskattning. De flesta har tittat på en version med en Penitum M-processor på 1,73 GHz och 512 MB i arbetsminne.

Biosmagazine

"It's definitely not a ThinkPad"

Biosmagazine tycker att designen på Lenovo 3000 C100 är funktionell men inte alls estetiskt tilltalande. Den är föga bärbar med sina 2,85 kg men den har gått om anslutningsmöjligheter. För multimediaändamål är det inte heller någon fullträff även om det är en fördel att högtalarna har inbyggd mikrofon. De är också bra placerade för att nå en god ljudupplevelse. Enligt testaren har skärmen alltför låg upplösning. Batterikapaciteten är riktigt bra med sina fem timmar. Detta är inte den kraftfullaste datorn, men den är en pålitlig och allsidig dator som ger valuta för pengarna.

Källa: Till Biosmagazine (GB)

PC Magazine

"If anything, it's less attractive"

Pc magazine skriver att C100 visserligen är en kapabel och prisvärd bärbar dator för hemmakontoret eller mindre arbetsplatser, men den erbjuder inget utöver vad konkurrenterna erbjuder. Designmässigt når den inte heller några höga höjder. Skärmen är klart godkänd men det är tangentbordet som liknar den hos en Thinkpad som är datorns främsta fördel. Det finns också gott om anslutningsmöjligheter och det ingår en riktigt bra dvd-bränanre. Vanliga kontorsprogram hanteras utan problem. Sammanfattningsvis anser testaren att det finns mer prisvärda alternativ.

Källa: Till Pc magazine (US)

Cnet

"A decent budget laptop"

Cnet imponeras av batterikapaciteten hos Lenovo 3000 C100. Anslutningsmöjligheter som erbjuds motsvarar vad som kan förväntas av en bärbar dator i den här prisklassen, även om testaren saknar port för expresscard. Skärmen är godkänd medan högtalarna inte är speciellt bra. Tangentbordet är trevlig och bekväm men är inte lika bra som hos en Thinkpad. Styrplattan är liten och det saknas bland annat multimediaknappar och kontroller. En bra och kompetent dator med lång batteritid, men det finns enligt testaren andra datorer i samma prisklass som ger mer valuta för pengarna.

Källa: Till Cnet

Trusted Reviews

"Really good value notebook"

Enligt Trusted reviews är C100 något stor och tung för att vara optimal att bära med sig. Skärmen är inte dålig, men den känns aningen gammalmodig, ett widescreen-format hade varit att föredra. En fördel med C100 är att den är något djupare än normalt vilket ger gott om plats för händerna. Testaren rekommenderar att bygga ut arbetsminnet för att öka kraftfullheten. Trots mindre minne är datorn snabbare än många av konkurrenterna. Batteritiden imponerar. Sammanslaget gillar testaren C100 som anses vara bra och prisvärd. Versionen som testas har en processor på 1,73 GHz, 512 MB i arbetsminne och 40 GB i hårddisk.

Källa:

Till Trusted reviews (GB)

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Lenovo 3000 C100 kommer med bland annat en Pentium M-processor på 1,73 GHz. Skärmen är på 15 tum och har upplösningen 1024x768 pixlar. Arbetsminnet 512 MB är utbyggbart till 2048 MB. Hårddisken är på 80 GB. Dvd-brännare samt kortläsare för SD, MMC och MS. I övrigt finns fyra stycken usb 2.0-portar, firewire, ethernet, wifi och s-video utgång. Grafikkortet är Intel GMA 900. Batteritiden skall räcka i cirka fem timmar. Måtten är 334(b)x278(d)x34(h) mm och vikten 2,85 kg.