Sök
HP ProBook 4520s

HP ProBook 4520s

Rejäl utan att imponera

2010-09-02

HP Probook 4520s imponerar inte direkt på testarna, men presterar ändå så pass bra att den kvalar in som ett intressant alternativ för främst affärsanvändaren.
Testkälla Betyg Kommentar
PC world 3,5/5 “A creditable low-cost jack-of-all-trades laptop”
Computer shopper 7,6/10 "Makes for a good travel companion."
Pc world India 81/100 "It is a breath of fresh air"
Notebook review 3.5/5 "Good looks and build quality”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker inte att HP Probook 4520s imponerar inom något område men att det överlag fungerar helt okej. Tangentbordet är bekvämt, skärmen skön att titta på och betraktningsvinkeln är bra. Flera testare tycker att grafiken inte klarar nyare spel, men att hd-video inte är något större problem. Högtalarna får kritik när det gäller nivån medan ljudkvaliteten som sådan är okej. Testarna gillar att en hel del användbar mjukvara ingår. Trots att batteritiden får kritik är de flesta testare överens om att det är en helt okej dator för främst affärsbruk.

PC world

“A creditable low-cost jack-of-all-trades laptop”

HP ProBook 4520s_1Enligt Pc world känns HP Probook 4520s robust. Skärmen känns bekväm att titta på långa stunder och betraktningsvinkeln är bra. Det är däremot problem att klara av nyare spel och högtalarna presterar riktigt dåligt. Testaren tycker därför att multimediafantaster inte ens ska fundera på 4520s. Webbkameran är inte heller någon höjdare. Utbudet av portar uppskattas däremot. Tangentbordet är utformat på ett sätt som gör det skönare att skriva längre stunder vilket är ett stort plus. Bra mjukvara medföljer. Datorn funkar lika bra på jobbet som hemma, en mångsysslare.

Källa: www.pcworld.com (US)

Computer shopper

"Makes for a good travel companion."

HP ProBook 4520s_2HP Probook 4520s har enligt Computer shopper tre brister, svag grafik, styrplattan och kort batteritid. Designmässigt är den snygg i borstat aluminium men är lite tung. Testaren hade problem med styrplattan då markören flög lite som den ville över skärmen. Färgåtergivningen håller god nivå och betraktningsvinkeln är bra. Filmer i hd-upplösning fungerar utan större problem. Prestandan når enligt testaren upp till snittet. Grafiken fungerar bra för film men räcker inte till för nyare spel eller grafikkrävande applikationer. Batteritiden är tyvärr alltför dåligt för att få godkänd.

Källa: www.computershopper.com (GB)

Pc world India

"It is a breath of fresh air"

HP ProBook 4520s_3Pc world India tycker att HP Probook 4520s är en välbyggd businessdator med bra prestanda och trevligt tangentbord. Datorn är utrustad med bra mjukvara och imponerande funktioner. Grafiken klarar inte spel, men testaren uppskattar att 4520s klarar att spela upp hd-video. Högtalarna producerade aningen lågt ljud, men med godkänd kvalitet. En nackdel är att batteritiden inte är särskilt bra vilket drar ned totalbetyget som ändå blir ganska bra.

Källa: www.pcworld.in (IN)

Notebook review

"Good looks and build quality”

HP ProBook 4520s_4Notebook review tycker att HP Probook 4520s har förbättrats en hel del sen föregångaren 4510s, framför allt designmässigt. 4520s upplevs mer gedigen och är snyggare. Testaren upplever problem med styrplattan, medan tangentbordet i övrigt funkar bra. Tack vare processorn är prestandan klart godkänd. Att spela upp hd-video är inga problem. Den horisontella betraktningsvinkeln imponerar, medan den vertikala är medioker. Högtalarna klarar precis av att komma upp till snittet. Batteritiden når inte upp till förväntningarna. Utbudet av anslutningar är vad man kan förvänta sig i klassen. På det stora hela ett helt okej alternativ för den om letar efter en affärsdator.

Källa: www.notebookreview.com (US)

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Processor: Intel Core i5 430M med 2,26 gigahertz
Bildskärm: 15.6 tum, upplösning 1366x768 pixlar, led-belyst
Arbetsminne (installerat/maximalt): 3/8 gigabyte.
Hårddisk: 320 gigabyte
Grafik: Intel GMA HD
Anslutningar: 4xusb, hdmi, wifi, bluetooth, 3g
Övrigt: 2 mp kamera, angiven batteritid 5 timmar
Mått: 372(b)x250(d)x28(h) mm
Vikt: 2,4 kg