Sök
HP Pavilion tx1020

HP Pavilion tx1020

Innovativ hybrid med dålig skärm

2007-07-05

HP Pavilion tx1020 är intressant tablet-pc med konkurrenskraftigt pris som får en hel del beröm men även en del ris av testarna. Det gnälls bland annat på att batteritiden är för kort.
Testkälla Betyg Kommentar
Din side 4/6 "En rimelig blandingsmodell"
Personal computer world 3/5 "Performance is lower than other"
Cnet 7,1/10 "Successful hybrid"
Digital trends 7,5/10 "Nice styling and finish quality"
Pc world 76/100 "Artfully designed"

Vad tycker testarna?

Testarna ger både ris och ros till HP Pavilion tx1020. De gillar designen och portabiliteten men verkar inte lika förtjusta i skärmen. Film och spel hanteras bra men text blir lite suddigt och störande reflexer noteras. Minus också för kort batteritid. Det påpekas att det finns bärbara datorer i samma prisklass med högre prestanda. Men tack vare relativt lågt pris för att vara en tablet pc anser flera testare, trots att tablet-funktionen inte fungerar optimalt, att tx1020 är värd en extra titt.

Din side

"En rimelig blandingsmodell"

Din side tycker att HP Pavilion tx1020 har snygg design och låg vikt. Plus för tablet-funktionen och andra funktioner som datorn kommer med. Skärmen fungerar dock inte optimalt enligt testaren. Det är inte helt självklart att man skall välja en tablet pc om man i första hand är ute efter en bärbar dator men om man nu ändå är ute efter en kompromiss mellan bärbar dator kontra handdator så är tx1020 helt klart ett intressant alternativ.

Källa: www.dinside.no (NO)

Personal computer world

"Performance is lower than other"


Personal computer world
tycker att största problemet med HP Pavilion 1020 är skärmen. Bakgrundsljuset imponerar inte och betraktningsvinklarna är enligt testaren inte speciellt bra. Datorn fungerar enligt testaren bra till underhållning även om grafikprestandan inte riktigt räcker till för mer krävande spel. Tangentbordet är bra utformat men vikten lite för hög. Priset är förvisso lågt men det finns enligt testaren ändå bärbara datorer i samma prisklass med högre prestanda.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Cnet

"Successful hybrid"

Det som Cnet främst gillar med HP Pavilion tx1000 (här utrustade med en processor på 1,8 gigahertz och arbetsminne på 1 gigabyte) är den innovativa designen, styrplattan och det relativt låga priset. På minussidan återfinns att datorn är tjock. Men vikten är ändå ganska låg vilket gör den hyfsat smidig att bära med sig. När det gäller skärmen blir test lite suddigt men film och spel hanteras riktigt bra. En bra hybrid främst avsedd för underhållning.

Källa: www.cnet.com (US)

Digital trends

"Nice styling and finish quality"

Digital Trends testar en variant av HP Pavilion tx1000 med 2 gigaherts och 2 gigabyte arbetsminne. Priset är enligt testaren helt okej med tanke på vad man får och prestandan. Designen är smidig, genomtänkt och datorn får beröm för alla funktioner. Batteritiden kunde ha varit bättre vilket även gäller tablet-funktionen som inte är optimal. Skärmens färgåtergivning är enligt testaren lite urvattnade. Trots de nackdelar som nämnts anser testaren att fördelarna är tillräckligt många för att produkten skall vara ett intressant alternativ.

Källa: www.digitaltrends.com (US)

Pc world

"Artfully designed"

Pc world tycker att HP Pavilion tx1020 har en unik styrplatta som gör det möjligt att använda fingret för att styra. Batteritiden kunde ha varit bättre och skärmen har en hel del störande reflexer enligt testaren. Beröm får datorn för alla funktioner och möjligheter som finns. Designen är genomtänkt och datorn är bekväm att använda. En tablet pc som är värd lite extra uppmärksamhet. Men ingen dator man gärna tar med sig på resor på grund av kort batteritid och störande reflexer.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: HP Pavilion tx1020 är en tablet pc med en AMD Turion 64 X2-processor på 1,6 gigahertz. Skärmen är 12,1 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Grafiken hanteras av ett Nvidia GeForce Go 6150 grafikkort. Arbetsminnet är 1 gigabyte (maximalt 2 gigabyte) och hårddisken 120 gigabyte. Datorn är bland annat utrustad med tre usb-portar, s-videoutgång, ir, bluetooth, kortläsare och dvd-brännare. Måtten är 224(b)x306(d)x31-39(h) mm och vikten dryga 1,9 kg.

Tillverkare: HP