Sök
HP Pavilion dv6

HP Pavilion dv6

Begränsad rörlighet men mycket att tycka om

2009-09-25

Hög prestanda, gedigen konstruktion och goda anslutningsmöjligheter kännetecknar HP Pavilions dv6-serie. Testarna sågar dock den höga vikten och den begränsade batteritiden.
Testkälla Betyg Kommentar
Zdnet Australien 8,5/10 "A gorgeous laptop for quite an affordable price"
Trusted reviews 8/10 "It's definitely worth considering"
Notebookcheck 80/100 "A good total package"
Pc pro 5/6 "An excellent laptop, that's keenly priced."

Vad tycker testarna?

Olika modeller ur HP Pavilion dv6-serien har testats vilket kan vara en anledning ifall åsikterna går isär. Alla är dock ense om att designen sticker ut, sedan är frågan om man giller det eller inte. Byggkvaliteten håller hög klass trots att en del av delarna är plast. Alla anslutningar och tangentbordet får beröm. Prestandan får godkänt även när det kommer till varianterna med lägre pris. Skärm och grafiken anses vara helt okej. Bluetooth saknas men framförallt gnälls det på den höga vikten och korta batteritiden.

Zdnet Australien

"A gorgeous laptop for quite an affordable price"

Zdnet Australia som recenserar varianten HP Pavilion dv6-1128tx tycker att den är klart köpvärd. Designen är snygg och tangentbord samt styrplatta är båda utmärkta. Högtalarna är vad man förväntar sig av datorer i prisklassen. Även om det finns ett en hel del anslutningar är avsaknaden av bluetooth underlig. Prestandan är bättre än förväntat men på minussidan finns kort batteritid.

Källa: www.zdnet.com.au (AU)

Trusted reviews

"It's definitely worth considering"

Trusted reviews, som recenserar modellen HP Pavilion dv6-1210sa, var mycket imponerade av seriefränden dv6-1240ea och hoppas på liknande resultat. Byggkvaliteten är mycket bra medan den blanka och uppseendeväckande designen inte kommer att passa alla. Tangentbordet får beröm men styrplattan (precis som datorn i övrigt) kräver regelbunden rengöring för att hållas fräsch. Plus för alla anslutningar som ingår och med tanke på prisklassen. Ljudet får godkänt även om basen är något svag. Skärmen har fina färger medan betraktningsvinklarna kunde ha varit bättre. Inuti modellen märks kompromisserna, till exempel saknas bluetooth. Dessutom är processorn och ram-minnet sämre än på de dyrare varianterna. Prestandan är ändå förvånansvärt bra. Vikten och kort batteritid får tydlig kritik.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Notebookcheck

"A good total package"

Notebookcheck.com recenserar modellen HP Pavilion dv6-1199eg och tycker att hela dv6-serien är bra, men riktar in sig till olika målgrupper. De billigaste modellerna, inklusive dv6-1199eg, är mest riktade till nybörjare, medan med högre pris är en bra kompromiss för dem som spelar då grafikprestandan är helt okej. Anslutningarna är väl tilltagna och skärmen har bra upplösning men speglar alltför mycket även inomhus. Fläktljudet på testexemplaret är lite irriterande men temperaturen kontrolleras. Batteritiden är något kort, framför allt för dvd-tittande där det blir opraktiskt. Designinriktade multimedianybörjare kommer att uppskatta 1199eg, men den som söker något mer bör titta på en kraftfullare dv-6-modell.

Källa: www.notebookcheck.net (DE)

Pc pro

"An excellent laptop, that's keenly priced."

Pc pro, som recenserar Hp Pavilion dv6-1240ea, rekommenderar den. Designen sticker ut med bland annat krom- och plastinslag och glansig skärm. Vissa kommer att älska designen, andra inte, men oberoende av det så är byggkvaliteten mycket hög och datorn känns både stabil och flexibel. Detta är dock inget man gärna bär med sig då vikten är för hög och batteritiden för kort. Inuti imponerar dock modellen. Tangentbordet är mycket bra - det är ergonomiskt och bekvämt. Skärmen gör sitt jobb men upplösningen imponerar inte. Kontrast och ljusstyrka är okej men vissa mindre missfärgningar noteras. Processorn gör bra ifrån sig och grafiken är tillräckligt bra för den som inte har spel som huvudsyfte.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta:

Processor: Amd Athlon X2 QL-65, 2,1 gigahertz
Bildskärm: 15,6 tum, upplösning 1366x768 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 3 gigabyte/8 gigabyte
Hårddisk: 500 gigabyte
Grafik: Ati Mobility Radeon HD 4530 med 512 megabyte
Anslutningar: Wifi, ethernet, 4xusb, firewire, hdmi
Övrigt: Webbkamera, kortläsare, fjärrkontroll, dvd-brännare. Pris och specifikationerna avser modell dv6-1247eo.
Mått: 379(b)x258(d)x41(h) mm
Vikt: 2,94 kg

Tillverkare: HP