Sök
HP Pavilion DV1000

HP Pavilion DV1000

För film och musik

2004-12-03

Det är enkelt titta på film och lyssna på musik med HP Pavilion DV1000 utan att starta operativsystemet. Att widescreenskärmen på 14 tum är riktigt bra gör inte det hela sämre.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 5/6 “A flexible and likeable notebook”
What Laptop & Handheld PC 7/10 “A personal entertainment centre”
PC Magazine 4/5 “Shouldn't be missed”
Zdnet 7,4/10 “Cool-looking and cleverly designed”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att man får mycket dator för pengarna. Prestandan är godkänd. Batteritiden får beröm från flera håll. Ett par testare kommenterar den bristande betraktningsvinkeln som gör det svårt att vara mer än en som tittar samtidigt. Framför allt passar datorn för film och musik, det verkar alla testare vara överens om. Anslutningsmöjligheterna anses vara goda men grafikkortet räcker inte till om man vill spela.

PC Pro

“A flexible and likeable notebook”

HP-Pavilion-DV1000_thin

PC Pro skriver att datorn innehåller en rad funktioner och finesser när det gäller multimedia och underhållning. Skärmen är liten med ändå högkvalitativ. Däremot innebär betraktningsvinkeln att endast en person kan titta på skärmen. Vill man visa för flera finns det extra anslutningar att köpa till som gör att du kan visa film på TV:n, via datorn. Batteritiden är mycket bra, fem timmar vid normal användning. Datorn är tillräckligt liten för att bära med sig. Att starta upp mediaspelaren är smidigt, men går inte lika fort som man har sett på andra datorer. Smidigt dock att sätta igång exempelvis en film eller musik direkt via tangentbordet. Hårddisken håller för mycket, och RAM-minnet är riktigt bra. Datorn passar dock inte speciellt bra för spel. En av de bästa bärbara datorerna med underhållningssyfte som man sett hittills på marknaden. PC Pro har testat en tidig modell av datorn som har 80 GB hårddisk

Källa: Till PC Pros hemsida
What Laptop & Handheld PC, oktober 2004.
Till PC Magazines hemsida
Till Zdnets hemsida

What Laptop & Handheld PC

“A personal entertainment centre”

What Laptop & Handheld PC anser att det är tydligt att datorn är ämnad för multimedia vilket syns både på design och hårdvara. Att titta på film med datorn är hur enkelt som helst, tack vare snabbknapparna. Om man använder dessa behöver inte ens operativsystemet starta upp. Man tror att denna funktion kommer att sprida sig till allt fler bärbara datorer. Filmer syns väl på skärmen även om betraktningsvinkeln är sämre än vad man kanske önskat. Tangentbordet är välkonstruerat och smidigt att använda. RAM-minnet är tillräckligt stort och hårddisken ger en hel del utrymme. Ett bättre grafikkort hade gjort datorn mer passande för spelande. Anslutningarna som finns sitter bra till och är lätta att komma åt. För mer multimediaprestanda får man nog söka sig till en stationär dator. Testaren testar en tidig modell av datorn med 80 GB hårddisk.

PC Magazine

“Shouldn't be missed”

HP-Pavilion-DV1000_front

PC Magazine tycker att datorn passar de som är ute efter en bärbar dator med mycket funktioner när det gäller film, musik och multimedia. Filmer visas i stort sett perfekt på skärmen. Designen är snygg och datorn kompakt. Den är liten och lätt nog att bära med sig. Det är enkelt att sätta igång en film eller musik utan att starta upp datorn. Imponerande att kortplatsen är kompatibel med en rad olika kort. Grafikkortet räcker inte riktigt till för spelande, men fungerar bra för filmvisning. De inbyggda högtalarna är av hög kvalitet. Batteritiden uppges till nästan fyra timmar vilket anses vara bra. Datorn är kompakt och imponerande på många plan. Prestandan kunde vara bättre men för vardagsändamål borde inga problem uppstå. Man får mycket dator för pengarna.

Zdnet

“Cool-looking and cleverly designed”

Enligt Zdnet lever inte datorn riktigt upp till att vara den underhållningsmaskin som HP kallar den. Det är lätt och smidigt att titta på film och att lyssna på musik, men när det gäller spelande så räcker den inte ända fram. Grafikortet, som i den testade versionen, består av ett Intel 855 GME, håller inte måttet för spel. Men datorn är trots detta attraktiv på många sätt. Detta gäller bl.a. designen och den lätta vikten. Konstruktionen känns hållbar och väl genomtänkt. Tangentbordet är trevligt att använda. Skärmen är relativt liten men fungerar bra för att visa film och annat grundläggande. Snabbknapparna som finns är mycket smidiga och prestandan är överlag godkänd. Man får en rad olika anslutningsmöjligheter. Priset är relativt lågt.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: HP Pavilion DV1000-serien finns i olika versioner och är en bärbar dator med en Intel Pentium M-processor på upp till 1,6 GHz. Hårddisken är antingen 40 eller 60 GB. RAM-minnet uppges till 512 MB och går att uppgradera till 2 GB. Bildskärmen är 14 tum stor och har upplösningen 1280x768 (WXGA) bildpunkter. Det finns två hörlursanslutningar och inbyggda Harman/Kardon- högtalare. Kortplats för PC-kort finns liksom en kortläsare för ett antal olika format, bland annat Secure Digital, xD, Multimedia med flera. Grafiken sköts av Intel Extreme Graphics 2 med 64 MB minne. Inbyggt modem på 56 kB/s finnes. WLAN är intregrerat. DVD-spelare och brännare finns att tillgå. Möjlighet till infraröd kommunikation och finns och anslutningsmöjligheter handlar om TV-utgång, S-video, tre USB 2.0 och VGA. Datorn väger 2,2 kilo och har måtten 334(H)x235(B)x30(D) mm. Fjärrkontroll finns för en av modellvarianterna.

Modell: HP Pavilion DV1000

Tillverkare: Hewlett-Packard