Sök
HP Pavilion DM1

HP Pavilion DM1

Prestanda utöver det vanliga

2010-06-01

HP Pavilion DM1 är en dator som befinner sig i gränslandet mellan att vara en netbook eller notebook med sin stora skärm och utmärkta prestanda. Testarna är nöjda och delar ut höga betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
PC advisor 4/5 ”The HP Pavilion dm1 outperforms any other netbook we've reviewed”
Digital versus 4/5 ”Slim, light and well-finished”
Netbooked - ”The HP Pavilion dm1 fares decently in the 11.6-inch notebook space”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att HP Pavilion DM1 är både stilig och välbyggd men är inte helt eniga om den ska kallas för netbook eller notebook på grund av den ovanligt stora skärmen. Tangentbordet får överlag positivt bemötande medan musplattan får en hel del kritik. Datorns prestanda får testarna på ett mycket bra humör och de menar att den slår de flesta netbook-datorer på denna punkt. När det gäller de övriga detaljerna så är inte testarna helt överens men på det stora hela så tycker samtliga att detta är en mycket bra produkt.

PC advisor

”The HP Pavilion dm1 outperforms any other netbook we've reviewed”

HP DM1 CD

HP Pavilion DM1 är enligt PC advisor en mycket snygg netbook som också känns väldigt bekväm och välbyggd. Skärmen anses vara ljus och jämnt upplyst vilket sägs göra den idealisk för både filmtittande och dokumentsläsning. Tummen upp delas ut till tangentbordet medan det blir tummen ned för musplattan. När det gäller datorns prestanda så bedöms den vara klart bättre än alla netbook-datorer som de tidigare testat och både multitasking och filmtittande går helt utan problem. Minus delas ut till att ljudet inte är helt perfekt och att batteriets livslängd ligger lite under snittet.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Digital versus

”Slim, light and well-finished”

HP DM1 side

Digital versus delar ut höga betyg till designen på HP Pavilion DM1 och menar att den är slimmad och snygg att titta på. Lite kritik får datorn för att den blanka ytan är känslig för fingeravtryck och att skärmen har stora problem med reflektioner. Tangentbordet anses vara bekvämt medan musplattan sägs vara en stor besvikelse. När det gäller datorns prestanda så är testaren mycket nöjd och menar att den klarar det mesta utan större problem, plus delas också ut till att batteriet har en mycket bra livslängd. Minus får datorn för att grafikkortet inte är tillräckligt bra för att spela nyare spel och för att ljudkvaliteten är en besvikelse.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Netbooked

”The HP Pavilion dm1 fares decently in the 11.6-inch notebook space”

Amerikanska Netbooked tycker att HP Pavilion DM1 är en liten och smidig notebook som klarar sig riktigt bra i konkurrensen på marknaden. Storleksmässigt så är den lite större än en netbook och därmed också lite bekvämare att använda och skärmen får plus för sin storlek och fina upplösning. Andra saker som får beröm är ljudkvaliteten, det fina tangentbordet och batteriets livslängd. Musplattan, webbkameran och batteriets klumpiga storlek är några av de saker som testaren tycker drar ned helhetsintrycket en aning.

Källa: www.netbooked.net (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta:

Processor: Intel Pentium SU4100 1,3 ghz eller Intel Celeron SU2300 1,2 ghz
Bildskärm: 11,6-tum, led-bakgrundsbelyst med 1366x768 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 2-3 gb/5 gb
Hårddisk: 250-320 gb
Grafik: Intel Graphics media accelerator 4500MHD
Anslutningar: Ethernet, bluetooth, plats för minneskort, hdmi, hörlursutgång, mikrofoningång, 3x usb 2.0
Övrigt: Webbkamera
Mått: 289x204x30,6 mm
Vikt: 1,46 kg
Skillnader i specifikationerna beror på vald modell. Prisexemplet avser HP Pavilion DM1-1030eo