Sök
HP Mini Note 2140

HP Mini Note 2140

Tangentbord av högsta kvalitet

2009-10-08

HP Mini Note 2140 är en kompakt och robust netbook som passar den som är på resande fot. Den är utrustad med ett mycket bra tangentbord och har tillräckligt med prestanda för att klara en hel del.
Testkälla Betyg Kommentar
PC för alla 6/10 "Klumpigt batteri partypajar för HP"
Laptop 4/5 "Compact, Road Ready Design"
Cnet 4/5 "Solid metal construction"
PC World 79/100 "Rugged design and aluminum frame"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att HP Mini Note 2140 är en väldesignad och rejäl netbook som passar för den som reser mycket i jobbet. Tangentbordet får mycket beröm och anses vara av högsta klass medan musplattan och den annorlunda placeringen av knapparna får en del kritik. Datorns prestanda är helt tillräcklig för att surfa, skriva dokument och spela upp multimediafiler. Skärmens udda upplösning får en del kritik då den kan leda till en del problem och även skärmens glansiga yta kritiseras en aning. Batteriet får en del negativ kritik då det anses vara klumpigt.

PC för alla

"Klumpigt batteri partypajar för HP"

Svenska tidningen PC för alla har gjort ett jämförande test på ett antal Netbooks där vinnaren blev Samsung NC10 med Acer Aspire One D250 på andra plats. Tredjeplatsen gick till Asus Eee PC 1000He medan HP Mini Note 2140 hamnade på en delad fjärde plats med Lenovo Ideapad S10e. På den sista platsen hamnar MSI Wind U115 Hybrid. Testarens omdöme av HP Mini Note 2140 är att den känns snabb nog att köra Windows Vista, användas till nätsurfande, Office-arbete och uppspelning av mediefiler. Skärmens upplösning får en del kritik eftersom den har en udda upplösning och den blanka skärmytan kan leda till problem i starkt dagsljus. Musplattan är lättjobbad och det delas ut plus till att datorn är utrustad med en Expresscard-port. Ett stort minus är det klumpiga batteriet som är stort och inte räcker särskilt länge.

Källa: PC för alla (SE) nr 5 2009

Laptop

"Compact, Road Ready Design"

Amerikanska Laptop Magazine menar att HP Mini Note 2140 kommer i en väldigt kompakt och portabel design som nog kommer att tilltala de som reser mycket i jobbet. Ett plus är också batteriet som anses ha god livslängd. Tangentbordet får mycket beröm och är enligt testaren av högsta kvalitet medan musplattan får en hel del kritik på grund av den märkliga placeringen av knapparna. Testaren menar att skärmen visserligen blivit större på denna modell men istället har problem med att det är en udda upplösning och att den blänkande ytan kan ställa till det i starkt solljus. Testarens slutsats är att detta är en dator som höjer sig över mängden.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Cnet

"Solid metal construction"

Amerikanska Cnet menar att HP har behållit det väldesignade metallskalet men placerat en hel del värdefulla förbättringar på insidan, något som gör att de håller den här som sin favorit bland de lite billigare Netbook-datorerna. Den anses väga lite mer än sina konkurrenter, men samtidigt menar testaren att metallskalet är väl anpassat för resor. Tangentbordet får rikligt med beröm och anses vara fantastiskt att skriva på. Musplattan däremot får lite kritik eftersom HP valt en annorlunda design som inte faller testaren i smaken. Skärmens ovanliga upplösning sägs ställa till en del problem för vissa program. Datorns prestanda bedöms vara mer än nog för att göra vanliga sysslor som nätsurfande, dokumentskrivande och multimediauppspelning. Batteriet får en del kritik för att det är lite klumpigt.

Källa: www.cnet.com (US)

PC World

"Rugged design and aluminum frame"

Amerikanska PC World tycker att HP Mini Note 2140 är utrustad med ett stort och bra tangentbord. Dock har den en knepig placering av knapparna runt musplattan. Vid olika testkörningar har datorn en del problem, men detta förklarar testaren med att det sannerligen beror på skärmens udda upplösning. Skärmen får också lite kritik för att den glansiga ytan kan göra det svårt att titta på den i utomhusmiljöer. Den rejäla designen faller testaren i smaken även om den väger lite mer än sina konkurrenter. Ljudet bedöms vara förvånansvärt bra, men datorn är lite begränsad när det gäller anslutningsmöjligheter.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 5100 kronor

Produktfakta:

HP Mini Note 2140
Processor: Intel Atom N270, 1,6 GHz
Bildskärm: 10,1 tum LED, upplösning 1024x576 pixel
Arbetsminne: 2 gigabyte
Hårddisk: 160 gigabyte
Grafik: Intel GMA 950
Anslutningar: 2 USB, lan, vga, mikrofon och hörlur
Övrigt: Webbkamera, 802.11b/g/n, Bluetooth, plats för SD-kort och Expresscard/54
Tillval: -
Mått: 261x166x51 mm
Vikt: 1,3 kg.
Priset avser: NN356EA

Tillverkare: HP