Sök
HP Compaq NX9420

HP Compaq NX9420

Stor, kraftfull och välutrustad

2007-02-14

HP Compaq NX9420 är välutrustad med anslutningar och funktioner. Den är också kraftfull och har bra battertid men inget man gärna bär med sig med tanke på format och vikt.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop 8/10 “A powerhouse desktop alternative”
Pc Pro 5/6 “A great laptop”
Cnet 7,5/10 “A good choice”
Pc world 80/100 “A great presentation notebook”

Vad tycker testarna?

HP Compaq NX9420 är tillräckligt välutrustad och prestanda för att utan problem ersätta den stationära datorn. Tangentbordet är fulltstort och bekväm att använda. Den långa batteritiden passar den som vill ta med datorn på resan, men det stora formatet och höga vikten gör den inte speciellt lämplig att bära långa sträckor. Det finns gott om anslutningar och funktioner. Nästan för mycket eftersom priset också blir ganska högt enligt en testare. Mycket beröm delas ut, nackdelar enligt några testare är att skärmen är ganska ljussvag och att betraktningsvinklarna kunde vara bättre.

What Laptop

“A powerhouse desktop alternative”

hp-compaq-nx9420-3vWhat laptop anser att HP Compaq NX9420 är ett mycket bra alternativ för den som vill byta ut sin stationära dator mot ett bärbart alternativ. Den är något stor och tung för att bäras runt på men har fördelen att ha en stor skärm med hög upplösning. Tangentbordet är fullstort och batteritiden riktigt bra. Kraftfull prestanda där det inte är någon större ansträngning att köra flera applikationer samtidigt. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra och enligt testaren är NX9420 ett utmärkt alternativ för kontoret. Tack vare bland annat kortläsare och stor blank skärm passar den även för hemmabruk.

Källa: What Laptop (GB) December 2006

Pc Pro

“A great laptop”

hp-compaq-nx9420-2hhp-compaq-nx9420-2hhp-compaq-nx9420-2hhp-compaq-nx9420-2hPc pro gillar alla funktioner, anslutningsmöjligheter och den höga prestandan hos HP Compaq NX9420. Den stora skärmen är ganska ljussvag och betraktningsvinklarna är inte de bästa. Den höga upplösningen gör att man får plats med mycket information. Detta är ingen dator man gärna bär runt på med tanke på stort format och hög vikt. Batteritiden är klart godkänd. Största problemet är enligt testaren att datorn är för välutrustad vilket innebär ett högt pris. Man bör med andra ord fundera på sina behov innan ett eventuellt köp.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cnet

“A good choice”

Cnet tycker att HP Compaq NX9420 med sin 17 tums skärm, kompletta tangentbord och dubbelkärniga processor fungerar mycket bra som ersättare till den stationära datorn. Det stora formatet och väl tilltagna vikten innebär att den inte är speciellt bekvämt att bära med sig. Skärmens ljusstyrka kunde vara högre och pekplattan större. Men fördelarna med datorn överväger enligt testaren. Batteritiden är riktigt bra och prestandan hög. Alla anslutningsmöjligheter och integrerade säkerhetslösningar gör NX9420 till ett vettigt val för affärsanvändaren.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc world

“A great presentation notebook”

hp-compaq-nx9420-1Enligt Pc world är HP Compaq Nx9420 trots stort format och rejäl vikt faktiskt ett av de lättare alternativen sett till erbjuden prestanda. Datorn är väldesignad och utrustad med ett komplett tangentbord som är mycket bekvämt att använda enligt testaren. Skärmen är rejäl och bra men det som verkligen sticker ut är prestandan som är imponerande hög. Batteritiden på tre timmar är klart godkänd. Ett fullgott alternativ för professionella användare på språng som vill ha en stor skärm. Versionen som testas har en processor på 2,16 gigahertz och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: www.pcworld.com (US)

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: HP Compaq NX9420 är en bärbar dator med Intel Core 2 Duo processor från 1,66 gigahertz. Den har en 17 tums skärm med upplösningen 1680x1050 pixlar. Arbetsminnet är 1 gigabyte (maximalt 4 gigabyte) och hårddisken från 80 gigabyte (maximalt 120 gigabyte). Optisk enhet är en dvd-brännare. Grafiken sköts av ett Ati Mobility Radeon X1600. I anslutningsväg finns bland annat ethernet, wlan, bluetooth, firewire, fyra usb och s-video. I övrigt finns dvd-brännare och kortläsare. Batteritiden är angiven till fyra timmar. Vikten är från 3,35 kilo och måtten 33(b)x393(d)x275(h) mm.

Tillverkare: HP