Sök
HP Compaq NX9030

HP Compaq NX9030

Budgetmodell för affärsfolk

2005-03-08

Grafiken är inget prioriterat område när det gäller HP Compaq NX9030 som enligt testaren främst är ämnad för den kostnadsmedvetne affärsanvändaren.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld PC 7/10 “Yet another strong business portable”
Mac User 2/6 “It isn´t good value for money”
Tecchannel “Die Systemleistung ist überzeugend”

Vad tycker testarna?

Åsikterna går något isär om NX9030, två av testarna tycker att det är ett helt okej val för den kostnadsmedvetne företagaren medan en testare tycker att den känns väl budget. Att ta med NX9030 kortare sträckor är inga problem. Det märks på grafikprestandan att den inte är ämnad för spel eller multimedia. Dessutom är några testare inte nöjda med tangentbordet.

What Laptop & Handheld PC

“Yet another strong business portable”

HP-Compaq-nx9030-Rear

What Laptop & Handheld PC testar förutom HP Compaq NX9030 även Asus A3527N, Dell Inspiron 510M, BenQ Joybook 5100U, Carerra G900, Rockdirekt Quaddra DTS samt Systemax Tourbook 5207. Testsegrare blir Dell Inspiron 510M medan HP Compaq NX903 kommer på en delad andraplats med alla övriga modeller utom Carerra G900 som kommer på sista plats. NX9030 får utnämningen ”Business Choice”. Testaren tycker att datorn är enkel att bära med sig. Den arbetar snabbt och effektivt men blev lite segare när flera applikationer var öppna på samma gång. Eftersom datorn först och främst är riktad mot affärsanvändare är det inte konstigt att grafiken inte håller måttet för den som vill spela eller använda datorn till multimediaapplikationer. Färgerna är något för varma och man hade gärna sett en något mer ljusstark skärm. Testaren är inte heller riktigt nöjd med tangetbordet som känns bräckligt.

Källa: What Laptop & Handheld PC dec 2004
Till Mac Users hemsida
Till Tecchannels hemsida

Mac User

“It isn´t good value for money”

Mac User menar att datorn är bra utrustad även om DVD-brännaren känns en aning malplacerad i en datorn riktad mot affärsanvändare. Tangentbordet känns som en budgetversion och en del knappar är mer responsiva än andra. Testaren är inte nöjd med enbart två USB-portar och tycker också att de är konstigt placerade. NX9030 är aningen otymplig, men passar bra för kortare resor och batteritiden på tre timmar och 40 minuter är godkänd.

Tecchannel

“Die Systemleistung ist überzeugend”

HP-Compaq-nx9030-side

Tecchannel menar att datorn är relativt korpulent men chassit känns stabilt och solitt och man kan enkelt öppna datorn med en hand. Tangentbordet känns också gediget och är bra utformat. Dessutom har knapparna en bra respons och skrivkänslan är angenäm. Skärmen håller en godkänd nivå och ljusstyrkan gör att man utan större problem kan arbeta utomhus. Högtalarna producerar ett ljud som är ganska tunt och är i avsaknad av en ordentlig bas, fortsätter testaren. Överlag övertygar modellen även om t.ex. skärmen kunde ha varit bättre.

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: HP Compaq NX9030 är en bärbar dator som har processorn Intel Pentium M med hastigheten 1,6 alternativt 1,7 GHz. Prestandan varierar beroende på val av version, hårddisken är 40 GB eller 60 GB medan RAM-minnet är från 256 MB, maximalt 2 GB. Skärmen är 15 tum stor och upplösningen är 1024x768 pixlar. Grafikkortet är ett Intel 855GM. Nätverksmöjligheter finns i form av 10/100Mbit och Wifi 802.11b/g. I övrigt finns bl.a. USB (två stycken), Firewire och modem. Garantin är ett år. Måtten är 329x272x42 mm och vikten 3 kg.

Modell: HP Compaq NX9030

Tillverkare: Hewlett-Packard