Sök
HP Compaq NX7400

HP Compaq NX7400

Prisvärd utan att sticka ut

2006-11-15

HP Compaq NX7400 är främst avsedd för affärsanvändaren utan extrema krav. Har bra pris och prestanda, trevligt format samt stabil konstruktion. Inget för dem som använder tung grafik.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 403/500 "Flache Bauweise und geringes Gewicht"
Cnet 5,9/10 "Lacks some high-end features"
PC Pro 4/6 "Well-built and attractive"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att HP Compaq NX7400 har stabil konstruktion samt är liten och smidig. Den är främst avsedd för affärsanvändare och prestandan räcker till för de flesta. Batteritiden får klart godkänt och tangentbordet är bekvämt. Skärmen har bra upplösning men en testare kommenterar förekomsten av störande reflexer. Svagt grafikkort gör inte denna dator lämpad för avancerade spelare eller dem som arbetar med tung grafik. Prisvärd.

Connect

"Flache Bauweise und geringes Gewicht"

HP Compaq NX7400 framConnect testar förutom HP Compaq NX7400 även Lenovo Thinkpad R60, Fujitsu Siemens Amilo Pro V8210, Dell Latitude D520, Toshiba Tecra samt Sony Vaio. Testsegrare är Lenovo Thinkpad R60 medan HP Compaq NX7400 hamnar på en tredjeplats. Skärmen har hög upplösning och är samtidigt mycket ljusstark. Datorn hanterar såväl dvd-filmer som kontorsarbete med den äran. Tittar man på dvd-film räcker batteriet i cirka tre timmar, vid lättare arbete får man en extra timme tillgodo. Snabb processor och ovanför tangentbordet sitter några kortknappar för högtalarna, vilket är mycket bra. Dessutom är datorn tunn och lätt och därmed enkel att ta med sig. Prisvärd.

Källa: Connect (DE) okt 2006

Cnet

"Lacks some high-end features"

Cnet anser att HP Compaq NX7400 har relativt låg vikt och är väldesignad, vilket gör den enkel att bära med sig. Datorn är främst anpassad för affärsanvändare som inte är ute efter de senaste funktionerna, utan mer söker hyfsad prestanda och bra batteritid. Detta är dock inget alternativ för dem som söker extrem prestanda men räcker mer än väl till för de flesta normalanvändare. De flesta anslutningar som en normalanvändare kan tänkas behöva finns. Grafikkortet är mediokert. Batteriet räcker i cirka 3,5 timmar vilket är klart godkänt. Mediokert grafikkort innebär att dedikerade spelare och användare av tung grafik bör leta vidare.

Källa: www.cnet.com (US)

PC Pro

"Well-built and attractive"

HP Compaq NX7400 sidanEnligt Pc pro är HP Compaq NX7400 riktad mot affärsanvändare. Den är snyggt designad, lätt och framför allt stabilt byggd. Tangentbordet är stadigt och mycket behagligt att använda. Vid normal användning räcker batteriet i cirka 4 timmar och 24 minuter, vilket testaren ger klart godkänt för. Vid hög prestanda räcker dock batteriet endast i 1 timme och 10 min. Skärmen fungerar bra men testaren noterar en hel del reflexer, vilket kan vara störande. När det gäller prestandan så klaras det mesta av utom de senaste avancerade spelen. NX7400 kommer med ett attraktivt pris och är ett bra val för de flesta utom för spelfantasten.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cirkapris: 9400 kronor

Produktfakta: HP Compaq NX7400 är en bärbar dator utrustad med Intel Core 2 Duo processor från 1,66 gigahertz. Arbetsminnet är från 512 megabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken från 80 gigabyte. Grafikkortet är ett Intel GMA950. Skärmen är 15,4 tum stor och har upplösningen 1280x800 pixlar. Anslutningar är wlan, ethernet, bluetooth, firewire och tre stycken usb-portar. Måtten är 356(B)x260(D)x30(H) mm och vikten från 2,54 kilo.

Tillverkare: HP