Sök
HP Compaq nc6320

HP Compaq nc6320

Kraftfull men otymplig

2006-08-18

En bärbar dator där testarna uppskattar de högkvalitativa komponenterna. Datorn är ganska stor och otymplig vilket begränsar bärbarheten.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 8/10 "Highly recommended"
Pc magazine 4/5 "Delivers excellent performance"
Laptop 4/5 "Has everything a business user could want"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar komponenterna som HP Compaq nc6320 utrustats med. De är ense om att tangentbordet är behaglig att använda. Prestandan är full tillräcklig, men grafikprestandan imponerar inte. Vilket dock batteritiden gör med runt fyra timmars drifttid. Datorn är välbyggd och har har bra skydd mot stötar. Ljudkvaliteten får delade omdömen där någon tycker att förväntningarna överträffas medan en annan tycker att det är medelmåttigt. Skärmen anses ha bra skärpa och fina färger. Detta är ingen liten dator, varken till format eller vikt, så det är inget man gärna bär på.

What laptop

"Highly recommended"

What laptop gillar designen hos nc6320, det svarta chassit passar bra in i affärsmiljöer som den är tänkt att användas i. Datorn är välbyggd och har flera skyddsanordningar för skärmen. Tangentbord, styrplatta och musknappar är bekväma använda. Skärmen får också goda omdömen. Prestandan är klart godkänd men i 3D-testet fick den lågt resultat, vilket innebär att grafikprestandan inte är den bästa. Batterierna håller länge, vilket skulle ge möjlighet att har med datorn på längre resor men mobiliteten begränsas något av den relativt höga vikten. Bra utrustningsnivå.

Källa: What laptop (GB), juli 2006

Pc magazine

"Delivers excellent performance"

Pc magazine gillar HP Compaq nc6320 och de komponenter den utrustats med. Processorn är kraftfull men datorn blir ändå inte speciellt varm. Batterilängden imponerar med nästan fyra timmar drifttid. Skärmen är större än på många andra bärbara datorer, men baksidan är att nc6320 blir ganska tung. Tangentbordet är utmärkt tillsammans med musplattan. Det finns även gott om anslutningar. På minussidan uppvisar modellen medelmåttiga högtalare och en relativt hög vikt. Ett stort plus prisvärdheten. Versionen som testas har en 2,0 GHz-processor.

Källa: Till Pc magazine (US)

Laptop

"Has everything a business user could want"

Laptop är nöjda med komponenterna som finns i HP Compaq nc6320. Skärmen är skarp och färgerna är klara, men de skiftar underligt när man tittar på skärmen snett uppifrån. Film hanteras bra. Ljudkvaliteten är bättre än förväntat. Datorn är ganska stor vilket gör att den inte direkt är lämplig att bära med sig längre sträckor. Med tanke på storleken är vikten klart acceptabel. Tangentbordet är tyst och känns utmärkt att använda. HP Compaq nc6320 är välbyggd och tål en hel del stötar. Helhetsintrycket blir inte sämre av att den också är välutrustad med anslutningar.

Källa: Till Laptop (US)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: HP Compaq nc6320 är utrustad med Intel Core Duo-processor med 1,60, 1,66 eller 1,83 GHz. Arbetsminnet är på 512 MB, maximalt 4 GB. Hårddisken är 60 eller 80 GB. Skärmen är på 15 tum och upplösningen ligger på 1024x768 pixlar. Grafikkortet är ett Intel 945GM med upp till 224 MB delat minne. Bland anslutningarna finns fyra usb-portar, kortläsare, Firewire, bluetooth, ethernet, wlan samt tv-utgång, Batterilängden är angiven till att vara runt 4,8 timmar. Vikt 2,7 kg och mått 329(B)x247(D)x30(H) mm.

Tillverkare: HP