Sök
HP Compaq nc4200

HP Compaq nc4200

Välbyggd reskamrat

2006-03-16

HP Compaq nc4200 får fina betyg av testarna för att den är välbyggd, har bra skärm och tangentbord samt har lång batteritid. Minus för svagt grafikkort och avsaknad av optisk läsare.
Testkälla Betyg Kommentar
Laptop Magazine 4/5 “All road warriors need”
What Laptop 8/10 “Sturdy and mobile“
Pocket lint 8/10 “Well built“
Pc Pro 4/6 “A solid buy“
IT Reviews - “Fast performance”

Vad tycker testarna?

Testarna är rörande överens om att HP Compaq nc4200 är en mycket välbyggd dator. Det finns förvisso både mindre och lättare datorer för resenären men flera testare rekommenderar datorn ändå för det ändamålet. Både skärm och tangentbord får mycket beröm. Några testare noterar avsaknaden av optisk läsare och att grafikprestandan inte är den bästa. Flera testare imponeras av batteritiden men en testare tycker att den sviker vid tung prestanda. En välbyggd och prisvärd dator som klarar av de flesta uppgifter.

Laptop Magazine

“All road warriors need”

Laptop Magazine konstaterar att HP Compaq nc4200 är en mycket välbyggd och portabel bärbar dator. Den har ett stort tangentbord som fungerar utan anmärkning, även om funktionsknapparna är något smala. Den långa batteritiden imponerar också på testaren. Något som noteras är att ljusstyrkan på skärmen kunde vara aningen högre. Men det är ingen större nackdel och testaren anser att nc4200 är ett mycket bra val för den som reser mycket.

Källa: Till Laptop magazine (US)

What Laptop

“Sturdy and mobile“

HPWhat Laptop har i ett jämförande test tittat på sex olika bärbara datorer, där förutom HP Compaq nc4200 ingick AJP M520G, Averatec 3715, Fuijutsu Siemens Lifebook P7120, Sony Vaio VGN-TX1HP och Toshiba Portégé R200. I testet hamnar nc4200 tvåa. Den får beröm för att vara stabilt byggd med mycket bra batteritid. Tangentbordet är något smalt men är välbyggt och ger snabb respons. Något som tillverkaren har sparat på är grafikkortet som inte är den bästa. Men i övrigt anser testaren att nc4200 är en idealisk partner till den som reser mycket i arbetet.

Källa: What Laptop (GB), februari 2006

Pocket lint

“Well built“

Pocket lint anser att HP Compaq nc4200 är en snygg och kompakt bärbar dator. Den kombinerar låg vikt med utmärkt batteritid och prestanda som räcker för att klara av de flesta uppgifter. Det lilla formatet medför att tangentbordet blir något sammantryckt. Grafikprestandan är enligt testaren förvisso fullt tillräcklig för att klara av bland annat presentationer men är inte på något sätt i toppklass. Sammanfattningsvis en prisvärd dator för de flesta ändamål.

Källa: Till Pocket-lint (GB)

Pc Pro

“A solid buy“

HPEnligt Pc Pro är HP Compaq nc4200 mycket välbyggd med en skärm och tangentbord som håller mycket hög klass. Utrustningsnivån är också klart godkänd men testaren saknar en optisk läsare. Batteritiden imponerar inte med sina 1,5 timmar vid tung belastning, vid enklare användning uppmättes batteritiden till omkring 4,5 timmar, vilket är godkänt. För de som är på resande fot finns det lättare alternativ. Men även om nc4200 inte hamnar högst upp på testarens lista så levererar den mycket dator för pengarna och är ett fullgott alternativ för dem som prioriterar skärm och tangentbord före portabilitet.

Källa: Till PC Pro (GB)

IT Reviews

“Fast performance”

HPIT Reviews skriver att HP Compaq nc4200 är en ultraportabel dator, designad för den resande affärsmannen. Den är inte lika tung som den ser ut att vara, vilket delvis beror på att den saknar en intern optisk läsare. Trots sin litenhet så har den ett bra utbud av portar placerade runtom. Skärmen är enligt testaren något ljussvag. Men bortsett från det och att den saknar en dvd- eller cd-spelare så är nc4200 ett utmärkt val för den som reser mycket.

Källa: Till IT Reviews (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: HP Compaq nc4200 är en bärbar dator med 12,1-tumsskärm som har upplösningen 1024x768 pixlar. Den är utrustad med 1,86 eller 2,0 GHz Intel Pentium M-processor. Arbetsminnet som medföljer är 512 Mb medan hårddisken är 60 Gb. Grafikkortet är ett Intel GMA 900 med 128 Mb i delat minne. Anslutningar är bland annat tre stycken usb, tv-utgång, bluetooth samt wlan och ethernet. Angiven batteritid är upp till 5,5 timmar. Måtten är 285(B)x235(D)x30(H) mm och vikten 1,8 kg.

Modell: HP Compaq nc4200