Sök
HP Compaq nc2400

HP Compaq nc2400

Prisvärd lättviktare

2006-10-18

HP Compaq nc2400 är en prisvärd dator med litet format och inbyggd optisk enhet. Ett bra val för den som inte kräver högsta prestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
PC Pro 5/6 "A great-value ultraportable"
Cnet 6,3/10 "Very low starting price"
PC Magazine 3,5/5 "Won't disappoint"
Laptop magazine 3,5/5 "Has everything you need to get work done on the go"
Trusted Reviews 9/10 "The best business focussed ultra-portable notebook"

Vad tycker testarna?

Testarna skriver att HP Compaq nc2400 sticker ut mot konkurrenterna genom att trots det lilla formatet ha en inbyggd optisk läsare. Plus också för bekvämt tangentbord och relativt stor och bra skärm. De som kräver hög prestanda får leta vidare men för vanliga göromål räcker datorn till utan större problem. En annan stor fördel gentemot konkurrenterna är det låga priset.

PC Pro

"A great-value ultraportable"

hp_compaq_nc2400_vansterPc pro tycker att HP Compaq nc2400, här i en version med Intel Core Duo på 1,2 gigahertz och 1 gigabyte arbetsminne, är prisvärd och flexibel. Den har en bra skärm och bekvämt tangentbord som har gott om plats för handlederna. Storleks- och viktmässigt finns det något lättare och mindre konkurrenter med samma specifikationer, men det låga priset talar för nc2400. Testaren saknar kortläsare och hade gärna sett fler än två stycken usb-portar. Men den största nackdelen är att det minsta batteriet inte räckte speciellt länge. Det går att byta ut batteriet mot ett kraftfullare men då blir också vikten högre.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

Cnet

"Very low starting price"

hp_compaq_nc2400_hogerCnet anser att HP Compaq nc2400 erbjuder en väl sammanvägd mix av funktionalitet och bärbarhet, i kombination med ett konkurrenskraftigt inköpspris. Den har ett bekvämt tangentbord och en skärm som är stor för denna viktklass. Antalet anslutningar är i minsta laget, men borde ändå vara tillräckligt för de flesta. Många av konkurrenterna har framförallt fler usb-portar. Däremot har nc2400 inbyggd optisk enhet. Batterikapaciteten är medelmåttig. Processorn, en Intel Core Solo på 1,2 gigahertz, och arbetsminnet på 512 megabyte är anpassad för vardagliga göromål så den som kräver högre prestanda bör överväga en annan dator.

Källa: reviews.cnet.com (US)

PC Magazine

"Won't disappoint"

Enligt Pc magazine ligger HP Compaq nc2400 steget efter sina konkurrenter när det gäller prestanda. En version med Intel Core Solo-processor på 1,2 gigaherz och 512 gigabyte arbetsminne har testats. Den har dock en stor fördel gentemot många av konkurrenterna, nämligen en inbyggd optisk enhet. Integrerad fingeravtrycksläsare är också ett plus, liksom god batterikapacitet. Har man inte alltför höga krav på prestanda så är denna dator ett bra och prisvärt alternativ för den som vill ha ett ultralätt alternativ.

Källa: www.pcmag.com (US)

Laptop magazine

"Has everything you need to get work done on the go"

hp_compaq_nc2400_plattLaptop magazine har tittat på en version med Intel Core Solo-processor på 1,2 gigaherz och 512 megabyte arbetsminne. Med den storleken på arbetsminnet skall man inte förvänta sig att kunna köra så många applikationer samtidigt. Grafikkortet är inte heller tillräckligt för krävande spel men den klarar utan större problem av att visa dvd-film. Den största fördelen med datorn är enligt testaren den inbyggda optiska enheten, i det här fallet en dvd/cdrw-enhet. Trots att datorn är liten har tillverkaren ändå fått plats med ett fullstort och bekvämt tangentbord. Ett mycket prisvärt alternativ om man är ute efter en ultralätt dator.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Trusted Reviews

"The best business focussed ultra-portable notebook"

hp_compaq_nc2400Trusted reviews skriver att nc2400 är mycket liten och smidig för att vara utrustad med en inbyggd optisk enhet. Denna testare har provat en version med 1 gigabyte arbetsminne vilket testaren anser vara rimligt att kräva även av en så pass kompakt dator som denna. Men trots detta rekommenderas en uppgradering till 2 gigabyte. Hårddisken är däremot tillräcklig. Anslutningsmöjligheterna är tillfredsställande med tanke på den kompakta storleken. Även när det kommer till ergonomi gör nc2400 bra ifrån sig med bland annat ett utmärkt tangentbord. Batteritiden är inte den allra bästa, men i det stora hela är det här en mycket prisvärd dator.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: HP Compaq nc2400 är en bärbar dator med bland annat Intel Core Duo-processor på 1,2 gigaherz. Arbetsminnet är 1024 megabyte, kan uppgraderas till 2048 megabyte. Hårddisken är på 60 gigabyte. Optisk enhet i form av antingen dvd-brännare eller dvd/cdrw. 12,1 tums skärm med upplösningen 1280x800 bildpunkter. Trådlöst och fast nätverk, firewire, två stycken usb-portar samt bluetooth. Fingeravtrycksläsare. Batteritiden är enligt tillverkaren drygt sex timmar. Grafikkortet är Intel GMA 950 med upp till 128 megabyte delat minne. Mått 25(H)x282(B)x213(D) mm och vikt från 1,29 kilo.

Tillverkare: Compaq