Sök
HP Compaq 6910P

HP Compaq 6910P

Välbyggd och bra utrustad

2007-10-10

Denna genomtänkta och välbyggda dator har kraftfull prestanda och det mesta man kan behöva i anslutningsväg.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 "Ideal for the mobile worker"
Cnet 6,8/10 "Sturdy construction"
Laptop 3,5/5 "A sturdy and speedy business notebook"
Chip 90/100 "Sehr gute Verarbeitung"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att HP Compaq 6910P är välbyggd och mycket portabel. Prestandan och anslutningar får en hel del beröm. Bildskärmen är också uppskattad även om en testare inte tycker att ljusstyrkan räcker till för arbete utomhus. Tangentbord är bekvämt och enligt flera testare är batteritiden fullt godkänd. Nätadaptern kunde ha varit lite smidigare och priset gärna lite lägre.

What laptop

"Ideal for the mobile worker"

What laptop testar förutom HP Compaq 6910P även Dell Latitude D630, Fujitsu Siemens LifeBook P7230, Lenovo ThinkPad X60s samt Sony VAIO VGN-SZ4XWN/C. Testvinnare blir Fujitsu Siemens LifeBook P7230 medan HP Compaq 6910P hamnar på en delad tredjeplats betygsmässigt. Prestandan är riktigt bra. Designen är förvisso inte den roligaste men datorn är mycket portabel. Batteriet räckte i 3 timmar och 47 minuter. Överlag en bra dator som rekommenderas.

Källa: What laptop (GB) september 2007

Cnet

"Sturdy construction"

Cnet anser att HP Compaq 6910P har en kompakt och solid konstruktion. Att nätadaptern är stor och klumpig drar ned smidigheten något. Tangentbordet har godkänd storlek och är bekväm att använda. Skärmen är skarp men färgerna är något urvattnade när man tittar på film. Anslutningsmöjligheterna är goda, testaren saknar egentligen inte något speciellt. Tittar man på dvd-film räcker batteriet i 2 timmar och 7 minuter vilket är godkänt men inte mer. Högtalarna har fullt godkänd ljudkvalitet så länge det inte handlar om högre volymer.

Källa: www.cnet.com (US)

Laptop

"A sturdy and speedy business notebook"

Laptop menar att HP Compaq 6910P erbjuder det mesta en bra portabel dator skall ha. Skärmen är skarp och har hög ljusstyrka. Prestandan är klart godkänd, att köra en virusscan samtidigt som man tittar på dvd-film är inga större problem. Tittar man på dvd så räcker batteriet i 2 timmar och 27 minuter. Använder man sig av program som till exempel officepaketet så räcker batteriet i cirka fyra timmar. Hög portabilitet och säkerhet är andra fördelar. En nackdel är relativt högt pris.

Källa: www.laptopmag.com (US)

Chip

"Sehr gute Verarbeitung"

Chip tycker att HP Compaq 6910P inte direkt saknar någonting när det gäller överföring av data, såväl ir, firewire och bluetooth finns. Konstruktionen är genomtänkt, allt sitter där det skall och datorn känns kompakt och gedigen. Skärmen får också beröm, bra ljusstyrka och kontras även om det inte räcker till för arbete utomhus. Tack vare relativt låg vikt är det inga större problem att bära med sig datorn. Vid arbete främst med word eller liknande så räcker batteriet i dryga fem timmar medan de räcker i cirka 2,5 timmar vid 3d-spel.

Källa: www.chip.de (DE)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: HP Compaq 6910P är en bärbar dator som bland annat är utrustad med en Intel Core 2 Duo processor på 2,0 gigahertz. Arbetsminnet är 1024 megabyte, maximalt 4 gigabyte, och hårddisken 120 gigabyte. Skärmen är på 14,1 tum och upplösningen 1280x800 pixlar. Grafikkort är ett Intel GMA X3100. Anslutningar är tre usb, firewire, bluetooth, ir, s-video och fingeravtrycksläsare. Batteritiden är angiven till drygt fem timmar. Mått 330(b)x239(d)x29(h) mm och vikt cirka 2,3 kg.

Tillverkare: HP