Sök
HP Compaq 2710P

HP Compaq 2710P

Den bästa av två världar?

2008-02-21

En tablet pc med låg vikt och lång drifttid. Det finns också gott om anslutningsmöjligheter och prestandan räcker till så länge man håller sig till de vanliga kontorsprogrammen.
Testkälla Betyg Kommentar
Personal computer world 3/5 "Good enough to run most business applications"
Pc pro 4/6 "Stunning battery life"
What laptop 9/10 "An impressive piece of kit"

Vad tycker testarna?

Mycket uppskattning får HP Compaq 2710p för sin låga vikt och långa batteritid. Men baksidan är att processorn inte är den kraftfullaste. Prestandan räcker dock gott till de flesta vanliga kontorsprogrammen. Det noteras också att optisk läsare saknas vilket man antar att ganska många kommer att sakna. I övrigt har den trots litet format ett rejält tangentbord och är välutrustad när det gäller anslutningsmöjligheter. Som tablet pc anser en testare att den funkar mycket bra tack vare bland annat en bra och tryckkänslig skärm. Bildkvaliteten får i övrigt godkänt men inte så mycket mer.

Personal computer world

"Good enough to run most business applications"

Personal computer world skriver att HP Compaq 2710P har låg vikt och lång batteritid. Med tanke på formatet har datorn ett rejält och bekvämt tangentbord och mycket goda anslutningsmöjligheter. Muspekaren är däremot inte helt lätt att använda och skärmen får inte mer än godkänt för sin bildkvalitet. Prestandan är inte den bästa enligt testaren som testat en version med 1024 megabyte arbetsminne vilket inte var tillräckligt. Prestandan räcker dock för att köra kontorsapplikationer. Minus för att optisk läsare saknas.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Pc pro

"Stunning battery life"

Det som enligt Pc pro gör HP Compaq 2710p till ett bra bärbart alternativ är den låga vikten i kombination med lång batteritid. Trots det kompakta formatet ger datorn ett gediget intryck och erbjuder dessutom mycket goda anslutningsmöjligheter där det enda som saknas är en optisk läsare. Prestandamässigt finns det bättre alternativ men å andra sidan är processorvalet anledningen till den långa drifttiden hos batteriet. Tangentbordet är mycket bekvämt att använda men gängorna som finns för att förhindra att skärmen vrider sig är lite i vägen. Som tablet pc fungerar datorn mycket bra tack vare känslig skärm och Windowss Vistas textigenkänning.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

What laptop

"An impressive piece of kit"

Enligt What laptop är HP Compaq 2710p ett utmärkt exempel på hur en tablet pc ska vara utformad. Den är välbyggd och tålig tack vare aluminiumhöljet samt även bekväm att använda. Den låga vikten tillsammans med en batteritid som uppmäts till drygt fem timmar gör en hel del för portabiliteten. Anslutningsmässigt saknar inte testaren något. Prestandamässigt så hanterar datorn flera applikationer samtidigt utan problem men med operativsystemet Windows Vista Business tar datorn lite tid på sig att starta upp.

Källa: What laptop (GB) januari 2008

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: HP Compaq 2710P är en tablet pc som kan fås med en Intel Core 2 Duo processor på 1,2 gigahertz, arbetsminne 2 gigabyte (maximalt 4 gigabyte) och hårddisk 100 gigabyte. Grafikkort är ett Intel GMA X3100. Skärmen är 12,1 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Det finns bland annat tre usb, fingeravtrycksläsare, bluetooth, firewire, webbkamera, 3G och vga-anslutning. Mått 290(b)x28(h)x212(d) mm och vikt 1,6 kg.

Tillverkare: HP