Sök
HP Compaq 2510p

HP Compaq 2510p

Välbyggd och tålig resepartner

2008-02-01

Låg vikt i kombination med tålig konstruktion och bekvämt tangentbord är några utmärkande drag för denna dator.
Testkälla Betyg Kommentar
What laptop 7/10 “Excellent build quality”
Cnet 7,3/10 “Bigger and bulkier than other”
Pc advisor 3,5/5 “Ability to perform general computing tasks”

Vad tycker testarna?

HP Compaq 2510p får mycket beröm för den välbyggda och tåliga konstruktionen. Tack vare låg vikt är den trevlig att ha med på resan även om det finns smidigare konkurrenter. Batteritiden är det delade åsikter om, skärmen har skavanker men får godkänt. Prestandan är okej så länge man inte har alltför höga krav. Bra tangentbord.

What laptop

“Excellent build quality”

What laptop har jämfört sex datorer där de anser att HP Compaq 2510p främst är avsedd för affärsanvändaren som är ute efter en ultralätt dator men inte vill betala alltför mycket. Plus för utmärkt konstruktion och hög tålighet. Tangentbordet är också riktigt bra. Batteritiden imponerar inte med sina 176 minuter. Skärmen får godkänt även om färgåtergivningen inte är den bästa. Prestandan kunde också vara bättre. HP Compaq 2510p hamnar betygsmässigt på en delad fjärdeplats tillsammans med två andra datorer. Testvinnare blir Dell XPS M1330.

Källa: What laptop (GB) januari 2008

Cnet

“Bigger and bulkier than other”

Cnet anser att HP Compaq 2510p är utrustad i enlighet med förväntningarna. Prestandan är okej, varken mer eller mindre. Datorn är helt okej att bära runt med men det finns konkurrenter med smidigare format. Plus för bra tangentbord och styrplatta. Även den stabila konstruktionen och säkerhetsfunktionerna får beröm. Det finns dock en hel del ultralätta datorer att välja mellan i samma prisklass.

Källa: www.cnet.com (US)

Pc advisor

“Ability to perform general computing tasks”

Enligt Pc advisor är prestandan hos HP Compaq 2510p tillräcklig för allmänna bestyr. Batteritiden är riktigt bra enligt denna testare, Den stabila konstruktionen får höga betyg. När det kommer till prestandan är den tillräcklig för allmänna göromål men räcker inte till om man har riktigt höga krav på prestanda. Priset är inte direkt lågt men inte heller för högt med tanke på vad man får.

Källa: www.pacadvisor.co.uk (GB)

Cirkapris: 17000 kronor

Produktfakta: HP Compaq 2510p är en bärbar dator som kan fås med en Intel Core 2 Duo processor på 1,2 gigahertz. Skärmen är 12,1 tum och har upplösningen 1280x800 pixlar. Arbetsminnet är 1 gigabyte (maximalt 2 gigabyte) och hårddisken 80 gigabyte. För grafiken står Intel GMA X3100. Det finns två stycken usb, firewire, tv-utgång, bluetooth, kortläsare och dvd-brännare samt fingeravtrycksläsare. Mått 282(b)x213(d)x25(h) mm och vikt 1,3 kg.

Tillverkare: HP