Sök
Fujitsu Siemens Lifebook E8410

Fujitsu Siemens Lifebook E8410

Välutrustad och portabel

2008-01-02

Detta är en bärbar dator som både har mycket innanför skalet och tillräcklig låg vikt för att attrahera dem som är ute efter ett portabelt alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop 6/10 ”Fails to live up to its premium price tag”
Cnet 7,3/10 ”Among the lightest midsize laptops we've seen”
Laptop 3/5 ”A fine choice for business users”

Vad tycker testarna?

Testarna giller överlag Fujitsu Siemens Lifebook E8410. Den är välutrustad och har bra prestanda. De har testat olika versioner och rekommenderar att man väljer en skärm med högre upplösning och att man inte snålar med minneskapaciteten. Tyvärr blir då också priset högre. Testarna har lite olika åsikter om design och hur välbyggd datorn är. Batteritiden får beröm och vikten är förvisso relativt låg men kanske i överkant om man letar en optimal resepartner.

What Laptop

”Fails to live up to its premium price tag”

What laptop har testat sex bärbara datorer. Asus U6 blev testvinnare medan Fujitsu Siemens Lifebook E8410 hamnar sist betygsmässigt. Den har en matt skärm med testets högsta upplösning, 1680x1050 pixlar. Fördelen med en matt skärm är att man slipper störande reflexer, nackdelen är att färgerna inte blir lika bra. Batteritiden imponerar med 209 minuter. Mycket är konkurrenskraftigt i jämförelse med övriga produkter i testet. Det som drar ned betyget är att testaren med tanke på prisnivån förväntat sig mer. Versionen som testas kommer med 80 gigabyte hårddisk och 1 gigabyte arbetsminne.

Källa: What laptop (GB) december 2007

Cnet

”Among the lightest midsize laptops we've seen”

Cnet skriver att Fujitsu Siemens Lifebook E8410 inte är det minsta iögonenfallande, men under ytan döljer sig en hel del för professionella användare. Anslutningsmöjligheter är många, vilket även gäller säkerhetssystemen. Prestandan är också mycket bra, även om arbetsminnet på 1 gigabyte inte riktigt räcker till. Konstruktionen får beröm av testaren för att vara rejäl. Bra och fullstort tangentbord. Batteritiden räckte vid filmvisning i hela 147 minuter.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Laptop

”A fine choice for business users”

Enligt Laptop har Fujitsu Siemens Lifebook E8410 en trevlig design men är lite för stor för att vara en optimal resepartner. Den version som testas har en skärm med upplösning på 1280x800 pixlar vilket ger en bild som inte är så skarp som man skulle ha önskat. Tangentbordet får beröm och det är bra att man kan minska vikten genom att den optiska enheten kan tas bort. Detta är ett attraktivt budgetval för företagaren men om man väljer en version med bättre skärm blir det också dyrare.

Källa: http://laptopmag.com (US)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Lifebook E8410 är en bärbar dator som bland annat kan fås med en Intel Core 2 Duo processor på 2,2 gigahertz, arbetsminne på 2 gigabyte och hårddisk på 160 gigabyte. Skärmen på 15,4 tum har upplösningen 1680x1050 pixlar. I anslutningsväg finns 4 usb, firewire, ir, s-video, bluetooth och kortläsare. Dvd-brännare finns och batteritiden anges till 7 timmar. Måtten är 357(b)x260(d)x36(h) mm och vikten cirka 2,5 kg.

Tillverkare: Fujitsu Siemens