Sök
Fujitsu Siemens Lifebook E8210

Fujitsu Siemens Lifebook E8210

Kraftpaket med många möjligheter

2006-08-11

Denna bärbara dator är enligt testarna ett riktigt kraftpaket, som är välutrustad med anslutningar och funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews (GB) 9/10 "Ultimate in connectivity options"
Zdnet (GB) 7,8/10 "A very speedy system"
What laptop (GB) 7/10 "An anywhere, anytime machine"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Fujitsu Siemens Lifebook E8210 välbyggd och rejäl med genomtänkt ergonomi. Den är också både kraftfull och snabb samt välutrustad med funktioner och anslutningsmöjligheter. Designen sticker inte ut på något sätt. Det fungerar bra att använda E8210 som ett stationärt alternativ, men den är inte optimal att ha som resepartner på grund av relativt hög vikt och framförallt stort format. Några testare tycker inte heller att batteritiden är tillräckligt bra.

Trusted reviews (GB)

"Ultimate in connectivity options"

Trusted reviews som testar en variant med 2,16 GHz-processor skriver att Lifebook E8210 förvisso har ett ganska högt pris, men den är också en av de bästa på marknaden när det kommer till prestanda, byggkvalitet, ergonomi och funktionalitet. Den är också fullmatad med anslutningsmöjligheter, och alla komponenter är förstklassiga. Dessutom är datorn den första med inbyggd 3G-modul. Vad gäller utseendet så är designen relativt konservativ. Inte ful, men heller ingen skönhet. Skärmen har bra upplösning och det fungerar bra att ha flera fönster öppna samtidigt. Ergonomin är utmärkt med bland annat stora och logiskt placerade tangentknappar. Sammanfattningsvis en av de bästa alternativen på marknaden just nu enligt Trusted reviews.

Källa: Till Trusted reviews 

Zdnet (GB)

"A very speedy system"

Enligt Zdnet är likheterna mellan Lifebook E8210 och föregångaren 8110 många, men en stor och viktig skillnad är att E8210 har inbyggd 3G-modul. Tack vare bland annat stor skärm är det inga problem att ersätta den stationära datorn med E8210. Den relativt höga vikten gör den inte speciellt lämplig att använda på resan. Designen är klassisk, med ett stort och bekvämt tangentbord. Den optiska enheten kan byta ut mot till exempel ett extra batteri. Det finns förvisso gott om anslutningsmöjligheter, men de är inte speciellt välplacerade. De tre usb-portarna på baksidan sitter till exempel så tätt ihop att det är svårt att använda dem samtidigt. Datorn är kraftfull, utrustad med en processor på 2,16 GHz, och snabb. Dock kräver den mycket ström så det är inget fel med ett extra batteri.

Källa: Till Zdnet 

What laptop (GB)

"An anywhere, anytime machine"

What laptop har jämfört E8210 med HP Compaq nc6320, Lenovo Thinkpad Z60t, Samsung P50, Sony VAIO VGN-SZ1VP och Toshiba Portégé M400. Sonys dator utses till testvinnar, följd av HP medan E8210 hamnar strax efter med samma betyg som övriga medverkande datorer. E8210 anses vara något dyr men får höga betyg för prestandan och funktionalitet. Testaren noterar att E8210 är utrustad med en widescreenskärm, vilket inte är det mest vanliga för bärbara datorer riktade mot professionella användare. Även om detta enligt testaren håller på att bli vanligare. Datorn är välbyggd med ett tangentbordet som är mycket bekvämt att arbeta med. Den inbyggda 3G-kortet gör att datorn sticker up i jämförelse med konkurrenterna och gör det möjligt att alltid vara uppkopplad. Vikten är okej enligt testaren men det stora formatet tillsammans med relativt kort batteritid, uppmätt till dryga tre timmar, begränsar mobiliteten. Den testade datorn är utrustad med 2,16 GHz-processor.

Källa: What laptop, juli 2006

Cirkapris: 23000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Lifebook E8210 är en bärbar dator med Intel Core Duo-processor på upp till 2,16 GHz. Den har en 15,4-tums skärm med upplösningen 1680x1050 pixlar. Hårddisken är på 80 GB och arbetsminnet 1 GB, maximalt 4 GB. Grafikkortet är ett ATI Mobility Radeon X1400 med 128 MB. Datorn är utrustad med kort för 3G. Anslutningar som finns är bland annat fyra stycken usb-portar, sd-kortplats, tv-utgång, ethernet, wlan och firewire. Dvd-brännare finns. Angiven batteritid är fyra timmar. Måtten är 360(b)x260(d)x36(h) mm och vikten cirka 2,5 kg.

Tillverkare: Fujitsu siemens