Sök
Fujitsu Siemens Lifebook E8110

Fujitsu Siemens Lifebook E8110

Utmärkt för kontoret

2006-04-12

En kraftfull dator som utan problem kan ersätta den stationära datorn på kontoret. Men på grund av otillräcklig grafikprestanda är det ingen dator för spelfantasterna.
Testkälla Betyg Kommentar
ZDNet 7,8/10 ”Excellent performance”
Hardware.no - “En typisk jobbmaskin”
Connect 439/500 “Kosten leider en hübsches sümmchen”

Vad tycker testarna?

Formatet är inte speciellt kompakt men den relativt låga vikten innebär att Fujitsu Siemens Lifebook E8110 ändå är ganska portabel. Anslutningsmöjligheterna är många men en testare tycker att det kunde ha varit mer tanke bakom placeringen. Prestandan imponerar, vilket inte grafikprestandan gör. Testarna är överens om att det är en mycket bra dator så länge man håller sig till allmänna kontorsapplikationer. De som i första hand vill ha en speldator får titta på andra alternativ.

ZDNet

”Excellent performance”

Fujitsu Siemens Lifebook E8110 högerZdnet tycker inte att Fujitsu Siemens Lifebook E8110 sticker ut på något sätt med det svarta skalet och den silverfärgade insidan. Denna gång har större hänsyn tagits till funktion än design. Storleksmässigt är det inte den mest behändiga datorn men tillverkaren har klarat av att hålla ned vikten, vilket gör den ganska portabel. Skärmen håller en mycket hög kvalitet och testaren gillar även tangentbordet som är trevligt att använda med fullskaliga knappar. Datorns prestanda imponerar och batterikapaciteten är helt okej. Testaren är lite fundersam över placeringarna av anslutningarna där bland annat usb-portarna på baksidan är placerade så tätt intill varandra att det inte är helt lätt att använda alla samtidigt. Den testade versionen var utrustad med en Core Duo processor på 2,16 GHz och 2 GB i arbetsminne.

Källa: Till ZDnet (GB)

Hardware.no

“En typisk jobbmaskin”

Hardware.no skriver att E8110 överraskar med låg vikt trots sin stora skärm. Skärmen har bra upplösning men något låg ljusstyrka. Datorn har en behaglig ljudnivå, bra prestanda tack vare kraftig processor och en god batterikapacitet. Anslutningsmöjligheterna är också många. Det som inte imponerar är grafikprestandan som inte är speciellt bra, spelfantasterna får med andra ord se sig om efter en annan dator. För vanliga kontorsapplikationer funderar E8110 alldeles utmärkt och det är som kontorsdator den gör sig bäst. Testdatorn hade en processor på 2,16 GHz och arbetsminnet 2 GB.

Källa: Till Hardware (NO)

Connect

“Kosten leider en hübsches sümmchen”

Fujitsu Siemens Lifebook E8110 vänsterConnect tittar i sitt jämförande test förutom Lifebook E8110 även på Asus V6J, Sony Vaio VGN-SZ1M, Acer Travelmate 8204WLMi, Samsung X60 och Dell Inspiron 9400. Fujitsu Siemens Lifebook E8110 får högst poäng i testet men är också klart dyrast. Prestandan och flexibiliteten får goda omdömen men grafikkortet anses inte tillräckligt för dem som främst vill använda datorn till spel. En liten besvikelse är också tangentbordet som kunde ha varit mer stabilt och precist. Skärmen gör bra ifrån sig så länge man håller sig från avancerade spel och komplicerad bildhantering. Priset är i jämförelse med konkurrenterna högt. Versionen som testades var utrustad med en processor på 2,16 GHz och arbetsminne på 2 GB.

Källa: Connect (DE), nr 4 2006

Cirkapris: 22000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Lifebook E8110 är en bärbar dator med bland annat Intel Core Duo Processor upp till 2,16 GHz. Skärmen är på 15 tum och har upplösningen 1400x1050 pixlar. Arbetsminnet är från 512 MB till maximalt 4 GB. Hårddisken är från 40 GB upp till 120 GB. Grafikkortet är ett Intel GMA 950 med upp till 128 MB minne. Som optisk läsare finns dvd-brännare. Ethernet och Wlan finns. I övrigt har datorn bland annat sd-kortsläsare, bluetooth, fyra usb-portar, tv-utgång och firewire. Dockningsmöjlighet samt styrplatta och styrpinne. Batteritiden är angiven till drygt sex timmar. Måtten är 326(W)x270(D)x35(H) mm och vikten 2,4 kg.

Modell: Fujitsu Siemens Lifebook E8110