Sök
Fujitsu Siemens Amilo Xi 2528

Fujitsu Siemens Amilo Xi 2528

Ingen skönhet men prisvärd

2008-03-11

Fujitsu Siemens Amilo Xi2528 får mycket pluspoäng för prestandan. De flesta uppgifter hanteras utan större problem men den är mer släpbar än bärbar.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc pro 4/6 "Great performance and impressive features"
It reviews - "An ideal system for the home"
Pc för alla 9/10 "Snabb och prisvärd"
Connect 381/500 "Spielestark mit wenig Ausdauer"

Vad tycker testarna?

Testarna berömmer Fujitsu Siemens Amilo Xi2528 för både kraftfull processor och god grafikprestanda. Stort format och hög vikt innebär att detta inte är en dator man gärna bär någonstans. Batteritiden är inte heller speciellt bra. Tangentbordet får en del beröm även om det gnälls över små tangenter. Omdömena om anslutningsmöjligheterna beror på vilken version som testats men överlag får den klart godkänd.

Pc pro

"Great performance and impressive features"

Pc pro skriver att Fujitsu Amilo Xi2528 både är tung och klumpig. En nackdel är också att batteriet som endast räcker i två timmar tar hela fyra timmar att laddas upp. Tangentbordet fungerar överlag bra, men testaren störs av att vissa knappar är för små. Prestandamässigt är den mycket bra och även anslutningsmöjligheterna får goda omdömen. Designen är väl inget man gärna skryter med men på det stora hela en mycket kapabel modell.

Källa: www.pcpro.co.uk (GB)

It reviews

"An ideal system for the home"

IT reviews anser att Fujitsu Siemens Amilo Xi2528 designmässigt passar på ett kontor. Men invändigt finns en hel del multimediafunktioner som gör att den även passar för hemmabruk. Versionen som testas har bland annat hdmi och är utrustad med en 2,2 gigahertz processor. Prestandan kunde vara snäppet bättre och det är ingen dator man gärna vill släpa på. Storleken gör den förvisso klumpig men några fördelar är bland annat ett stort och bekvämt tangentbord.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Pc för alla

"Snabb och prisvärd"

Enligt Pc för alla imponerar Fujitsu Siemens Amilo Xi2528 på prestandatesterna, detta trots att den skall ses som en budgetvariant. Designmässigt irriterar sig testaren på att det finns stora blå blinkande statuslampor direkt under en relativt ljussvag skärm. Några anslutningsmöjligheter saknas. Versionen som testas har en processor på 2 gigahertz och rekommenderas av testaren. Testvinnare blir Asus G2S.

Källa: Pc för alla (SE) nr 2 2008

Connect

"Spielestark mit wenig Ausdauer"

Connect tycker att prestandan är riktigt bra, både när det gäller grafik och processor. Skärmen får också beröm. Med tanke på vad man får är prislappen på Fujitsu Siemens Amilo Xi2528 enligt testaren klart rimlig. Den klarar av de flesta arbetsuppgifter utan större problem och hanterar även spel bra. Även om den ibland gärna kunde ha varit ytterligare ett snäpp vassare. En modell som passar många typer av användare.

Källa: Connect (DE) december 2007

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Fujitsu Siemens Amilo Xi2528? är en bärbar dator som bland annat kan fås med Intel Core 2 Duo processor på 2,2 gigahertz. Grafikkortet är ett Nvidia Geforce GO 8600MGS, hårddisken 320 gigabyte och arbetsminnet 2 gigabyte vilket också är maximalt. Skärmen är på 17 tum och har upplösningen 1440x900 pixlar. Det finns tre usb, hdmi, s-video, kortläsare, bluetooth och dvd-brännare. Måtten är 39(h)x408(b)x291(d) mm och vikten är 4 kg.

Tillverkare: Fujitsu Siemens