Sök
Dell Studio XPS 13

Dell Studio XPS 13

Presterar med hetta

2009-11-09

Dell Studio XPS 13 har bra prestanda och kraftfullt grafikkort medan det klagas på att den endast har två usb och att den kan bli väldigt varm.
Testkälla Betyg Kommentar
Hardware - ”Liten kar med store muskler”
Pc world 4/6 ”Elegant og kompakt”
Digital versus 5/5 ”The Dell Studio XPS 13 is a laptop that has it all”
Trusted reviews 8/10 ”Offers far superior value to a MacBook”

Vad tycker testarna?

Dell Studio XPS 13 är värd att titta lite extra på då den har en hel del att erbjuda. Designmässigt är det lite delade omdömen men insidan är man mer enig om. Bra prestanda och grafikkort samtidigt som det är gott om anslutningar. Endast två usb är dock lite snålt. Skärmen är riktigt bra medan tangentbord lockar vissa medan andra inte är riktigt nöjda. Minus också för att den kan bli väldigt varm.

Hardware

”Liten kar med store muskler”

Hardware menar att det är tydligt att Dell Studio XPS 13 är en kompromiss mellan yta och portabilitet. Att den har fått lite mer muskler är på bekostnad av smidigheten då vikten blir relativt hög. Designen är läcker och konstruktion är solid. De anslutningar som kan tänkas behövas finns också. Tangentbordet är bekväm att använda och skärmen håller hög klass. På minussidan finns en väl liten pekplatta och att datorn kan bli väldigt varm.

Källa: www.hardware.no (NO)

Pc world

”Elegant og kompakt”

Norska Pc world stöter på en hel del problem vid sitt test av Dell Studio XPS 13 som alla är kopplade till Nvidias drivrutiner. De är förmodligen inte ensamma om problemen men servicen från Dell är bra. När testaren väl får allt att fungera noteras många plus med datorn som stilig design, en mycket bra skärm, fina anslutningsmöjligheter och ett bra tangentbord. Minus delas ut till att den bara har två usb-portar, att den lätt blir varm och att den är ganska så tung för att vara en 13-tummare.

Källa: www.idg.no/pcworld (NO)

Digital versus

”The Dell Studio XPS 13 is a laptop that has it all”

Franska Digital Versus tycker att den svarta blanka ytan förvisso är snygg men den är känslig för fingeravtryck. Tangentbordet håller dock god kvalitet precis som pekplattan, webbkameran och den inbyggda mikrofonen. Anslutningsmöjligheterna får också med beröm godkänt. När det gäller prestandan är den i toppskiktet och grafikkortet lär inte göra någon besviken. Datorn gör inte bort sig oberoende av användningsområde. Helt okej batteritid.

Källa: www.digitalversus.com (FR)

Trusted reviews

”Offers far superior value to a MacBook”

Trusted reviews gillar Dell Studio XPS 13 som de tycker är ett mycket bra alternativ. Designmässigt finns det snyggare men den är helt okej och när det gäller insidan och grafikkortet ett stort plus. Anslutningsmöjligheterna får med beröm godkänt och skärmen är bra med en klar och skarp bild. Tangentbordet är däremot inte optimal och även byggkvaliteten får lite kritik då testexemplaret visar sig ha ojämna tassar undertill. Den optiska enheten klarar inte av att spela upp en hel del av testskivorna och får underkänt.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 10500 kronor

Produktfakta:

Dell Studio XPS 13
Processor: Intel Core 2 Duo T6600 på 2,2 gigahertz
Bildskärm: 13,3 tum med upplösningen 1280x800 pixlar
Arbetsminne (installerat/maximalt): 2 gigabyte/8 gigabyte
Hårddisk: 320 gigabyte
Grafik: Nvidia GeForce 9400MG
Anslutningar: Usb, hdmi, kortläsare
Övrigt: Dvd-brännare, inbyggd mikrofon, webbkamera, datorn finns i tre olika konfigurationer
Mått: 319(b)x23-44(h)x236(d) mm
Vikt: Från 2,2 kg

Tillverkare: Dell