Sök
Dell Studio 17

Dell Studio 17

Imponerande maskin väger tungt.

2010-06-03

Dell Studio 17 är en kraftfull maskin med riktigt bra bildkvalitet. Dessutom är den en av få bärbara datorer som erbjuder touchskärm.
Testkälla Betyg Kommentar
Notebookreview 4/5 “This system includes everything you might want...”
Laptop (US) 3,5/5 "Beautiful high-res display"
It Reviews (GB) 4/5 "The new Studio 17 is an impressive laptop"
Pocket-lint (GB) 8/10 "It works fast and efficiently”

Vad tycker testarna?

Dell Studio 17 upplevs som en kraftfull maskin med bra prestanda. Touchskämen upplevs som ett unikt tillval, men lever inte riktigt upp till förväntningarna. Touchskärmen är inte så känslig som den borde vara. Vad gäller design upplevs Dell Studio 17 som en tung och klumpig maskin. Däremot imponerar datorn med sin utmärkta bild- och ljudkvalitet. Testarna poängterar också att denna laptop är utmärkt för multimedia, och tillräcklig för spel. Testarna är eniga om att detta är en imponerande och prisvärd multimediadator.

Notebookreview

“This system includes everything you might want...”

Dell Studio 17 är en smidig laptop med snygg design. Det som dock stör något är batteriets placering. Gällande bildkvalitet levererar den över medel. Skärmen ger bra färgmättnad, utmärkt kontrast och bra betraktningsvinkel. Högtalarna presterar över medel och styrplattan upplevs stor och responsiv. Notebookreview konstaterar att Dell Studio 17 har allt man kan önska av en multimediadator. Bra högtalare, snabb processor, fin skärm och ett bra grafikkort.

Källa: www.notebookreview.com

Laptop (US)

"Beautiful high-res display"

Dell har enligt Laptop Magazine plockat delar från XPS och Inspiron för att ta fram Dell Studio 17’s design. Tangentbordet är bekvämt utformat med snygg bakbelysning. Datorn har fullt tillräckligt antal portar, bra funktioner och mjukvara för webbkamera. Den högupplösta skärmen ger fin bildkvalitet vilket gör denna laptop perfekt för filmer. Processorn upplevs snabb även under hög arbetsbelastning. Testaren från Laptop slår dock ner på några punkter: datorn är tung och grafikkortet medelmåttigt.

Källa: www.laptopmag.com

It Reviews (GB)

"The new Studio 17 is an impressive laptop"

It Reviews ser Dell Studio 17 är ett intressant inslag i Dells produktlinje. Främst är det touch-skärmen som får uppmärksamhet i testet. Skärmen har en touchpanel som klarar fyrafingerkommando. Dell har en serie multi-touch applikationer och touchbaserade spel. Datorn har ett grafikkort som inte har topprestanda men ändå tillräckligt för spel. Bildkvaliteten är bra och hårddiskens storlek ger bra prestanda. Laptopen upplevs dock som tung, vilket är nedslående för en bärbar dator. Sammantaget känns Dell Studio 17 som ett prisvärt alternativ i sin klass.

Källa: www.itreviews.com.uk

Pocket-lint (GB)

"It works fast and efficiently”

Testaren använder verb som snabb och effektiv för att beskriva Dell Studio 17. Datorn får beröm för att leverera bra ljud och bra bildkvalitet tack vare den stora högupplösta skärmen. Touchskärmen får dock kritik för att inte vara så känslig som den borde vara och tangentbordet upplevs för mjukt. Pocket-lint hävdar dock att Dell Studio 17 är en kraftfull maskin. Denna kan med lätthet ersätta en stationär enhet.

Källa: www.pocket-lint.com

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Processor: Intel Core i7, 1,6 GHz
Bildskärm: 17,3 tum widescreen, 1600x900 pixlar. Led-bakgrundsbelysning.
Arbetsminne (installerat/maximalt): 4/8 GB.
Hårddisk: Upp till 500 GB (enkel hårddisk)/ 1 TB (dubbla hårddiskar)
Grafik: ATI Mobility Redeon HD 560v
Anslutningar: 3 x USB, HDMI, VGA.
Övrigt: Kamera, dubbla mikrofoner, två hörlursutgångar, bluetooth.
Tillval: Touchskärm, Blu-rayläsare/-brännare.
Mått: 413,6x280,6x27,7/39 mm
Vikt: 3,2 kg.