Sök
Dell Latitude D820

Dell Latitude D820

Kraftfull och stabil

2006-05-16

En välbyggd bärbar dator med bredbildsskärm och goda prestanda som är avsedd mer för arbete än nöje.
Testkälla Betyg Kommentar
Hardware - “Solid bygd”
Cnet 7,9/10 ”A terrific choice”
Pc magazine 4/5 ”Delivers excellent performance”

Vad tycker testarna?

Testarna är nöjda med Dell Latitude D820 som främst är avsedd för kontoret. Prestandan är mycket bra och några problem att ersätta en stationär dator är det inte. När det kommer till anslutningar saknar testarna bland annat kortläsare och s-videoutgång. Datorn är välbyggd med ett bra tangentbord, högtalarna får förvisso godkänt men är ingen sensation. Plus för tystgående fläktar och att den inte blir speciellt varm vid drift.

Hardware

“Solid bygd”

Hardware skriver att Dell visserligen gjort ett bra arbete med Latitude D820 men till exempel s-videoutgång saknas för att det skall vara en fullträff. Testaren är mycket nöjd med den kraftfulla konstruktionen, tangentbordet och placeringen av portar och kortplatser. Det som också framhålls är den låga ljudnivån på fläktarna. Högtalarna som är placerade på var sin sida av tangentbordet får förvisso godkänt men inte så mycket mer. Batteritiden uppmättes till drygt sex timmar. Testdatorn är utrustad med en 2,16 GHz-processor.

Källa: Till Hardware (NO)

Cnet

”A terrific choice”

Cnet är mycket nöjda med Dell Latitude D820 som de anser vara en klar förbättring i jämförelse med föregångaren Latitude D810. Processorn med dubbla kärnor är cirka 30 procent snabbare än tidigare. Det är ingen ultralätt dator men vikten skall inte vara något problem för den som reser mycket i arbetet. Testaren gillar funktionen att kunna kontrollera kontakten med sladdlöst nätverk utan att behöva ha datorn påslagen, vilket innebär att man inte behöver starta upp datorn i onödan. Batteritiden räckte nästan i fem timmar som är klart godkänd. Datorn är i första hand avsedd för kontoret och de flesta kontorsprogram hanteras utan större problem, men testaren skriver att den inte heller gör bort sig när det kommer till multimedia. Versionen som testas har en 2,16 GHz processor.

Källa: Till Cnet (US)

Pc magazine

”Delivers excellent performance”

Pc Magazine konstaterar att Dell Latitude D820 är en bärbar dator som tack vare utmärkt prestanda utan större problem kan ersätta ett stationärt alternativ. Enligt testaren står sig Dells lösning för 3G-anslutning väl vid en jämförelse med konkurrerande alternativ. När det kommer till tangentbordet finns det inte heller mycket att klaga på. Datorn blir inte speciellt varm vid drift vilket är bra om man tänkt sig arbeta med datorn i knäet. Kortläsare saknas men det är inte något stort problem för den tänkta målgruppen. Batteritiden uppmättes till drygt fem timmar. Även här testades en variant med 2,16 GHz-processor.

Källa: Till PC Magazine (US)

Cirkapris: 16500 kronor

Produktfakta: Dell Latitude D820 är en bärbar dator som kan fås med Intel Core Duo Processor upp till 2,16 GHz, ramminnet är från 512 MB och uppgraderbart till 2 GB. Hårddisken är på 60 GB, kan uppgraderas till 120 GB. 15,4 tums bredbildsskärm med upplösningen 1280x800 pixlar, finns även andra alternativ. Utrustad med trådlös anslutning via 3G, wifi och ethernet. I anslutningsväg finns bland annat fyra usb-portar och pc-kortplats. Datorn kommer med dvd/cdrw men finns också med dvd-brännare. Vikten är från 2,8 kg. Mått 361(b)x263(d)x35(h) mm.