Sök
Dell Latitude C610

Dell Latitude C610

Anonym portabilitet

2002-06-05

Dell Latitude C610 är en bärbar dator med hårddisk på upp till 40 GB och upplösningen 1400x1050 bildpunkter. Beröm för kraft och snabbhet samt funktioner och anslutningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Mikrodatorn 7/10 "Inga anmärkningsvärda fördelar"
PC World 3,5/5 "Just about everything a company needs"
Cnet 8/10 "Has struck a winning specs/price mix"

Vad tycker testarna?

Testarna är oense om hur bra batteritid Dell Latitude C610 har, liksom det mesta hos datorn. Någon är väldigt imponerad av funktioner och finesser och de flesta är överens om att designen är OK, men att datorn är inget utöver det vanliga.

Mikrodatorn

"Inga anmärkningsvärda fördelar"

Mikrodatorn menar att Dell Latitude C610 har ett ganska bräckligt plasthölje som man inte bör belasta för mycket, samtidigt som tangentbordet är ovanligt bra. Styrpinnen och styrplattan liksom knapparna till dessa känns felaktigt placerade och felkonstruerade men de fungerar. Fläkten är lugn, vilket är positivt och bildskärmen är skarp. Processorn är bra men inte så snabb som man trodde den skulle vara. Designmässigt är datorn smidig och lätt att bära med sig, men batteritiden är inte så imponerande med blott 1 timme och 42 minuter. När det gäller anslutningar finns inget utöver det vanliga. Bra prestanda, men i övrigt en medelmåtta.

Källa: Mikrodatorn nr 2, 2002
Till PC Worlds hemsida
Till Cnets hemsida

PC World

"Just about everything a company needs"

I testet från PC World håller batteriet hos Dell Latitude C610 i nästan fyra timmar vilket anses mycket bra. Att du kan välja både modem och nätverksanslutning är positivt, förr var man tvungen att välja antingen eller hos Dell. PC World saknar dock fler multimediaverktyg och anslutningar samt att stereohögtalarna inte tillhör de bästa. Designen fungerar men är inget utöver det vanliga. Datorn riktar sig främst till företag som behöver en stark men lätt dator.

Cnet

"Has struck a winning specs/price mix"

Cnet tycker att designen av C610 visar att denna dator riktar sig till företag. Om det skvallrar även dess flexibilitet, många funktioner och långa batteritid. Positivt med variationsmöjligheter gällande hårddisk, cdrom respektive dvd. Tangentbordet är lätt att använda och känns stabilt. Trots att datorn har många funktioner och finesser är den fortfarande relativt lätt att bära med sig. Anslutningsmöjligheterna anses mycket bra. Cnet menar att man i Latitude C610 kombinerar många funktioner i ett godkänt prisläge. Dessutom är datorn snabb och har lång batteritid.

Cirkapris: 26000 kronor

Produktfakta: Dell Latitude C610 är en bärbar dator med Intel Pentium III Mobile-processor på 1,2 GHz. Arbetsminnet ligger på 256 MB och kan uppdateras till 1024 MB. Hårddisken är 20-40 GB stor. TFT active matrix-skärm på 14 tum med en maximal upplösning på 1400x1050 bildpunkter. ATI Mobility Radeon grafikkort och 16 MB bildminne. Standard är 24x cdrom drive, alternativt finns 6x dvd och/eller 4x cdr/cdrw drive som tillval. Ett modem på 56 kb är inbyggt samt 100 MB/s nätverkskort, serieport, parallellport samt 1 USB. För ljud används Cirrus Logic SC4205-krets och stereohögtalare. Dell Latitude C610 har vikt och mått exklusive tillbehör på 2,38 kg respektive 319x254x37 mm.

Modell: Dell Latitude C610