Sök
Dell Inspiron XPS M1210

Dell Inspiron XPS M1210

Med många möjligheter

2006-10-13

Dell Inspiron XPS M1210 är en bekväm bärbar dator som passar utmärkt till multimedia. Testarna gillar storleken, alla anslutningar och den höga prestandan.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop 8/10 "We were impressed"
Pocket-lint 8/10 "This is a powerhouse"
Cnet 7,3/10 "Well suited for intense multitasking"
PC Magazine 4/5 "A fabulous little notebook"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att datorn har gott om anslutningar, är liten och smidig trots alla anslutningar och finesser som medföljer. Skärmen är tydlig och tangentbordet bekvämt att använda. Testarna är inte överens om batteritiden är bra eller inte. Tillgången till webbkamera beröms. Prestandan är hög och passar utmärkt för multimedia, när det kommer till spel anser några testare att medföljande grafikkort inte är tillräckligt bra för krävande spel.

What Laptop

"We were impressed"

Dell Inspiron XPS M1210 webkameraEnligt What Laptop passar Dell Inspiron XPS M1210 framförallt för multimedia och inte så mycket till spelande. Grafikkortet som medföljer är inte tillräckligt för nya krävande spel. Designen är kompakt och datorn känns välgjord även om designen inte direkt är något nytänkande. Tangentbordet är bekvämt att använda. Prestandan är riktigt bra. Skärmen är tydlig och klar med en bra upplösning. Inbyggd optisk läsare imponerar på testaren. Batteritiden är utmärkt. En dator främst för multimedia men datorn blir ganska varm vid användning.

Källa: What Laptop (GB) september 2006

Pocket-lint

"This is a powerhouse"

Pocket-lint menar att datorn är kraftfull, har en bra skärm och är liten. Detta är dock inte en lika bra speldator som testaren hävdar, medföljande grafikkort är helt enkelt inte tillräckligt bra för mer krävande spel. Datorn klarar sig bättre när det kommer till multimedia som film och foto. Designen är snygg och den känns välgjord och stabil. Tangentbordet är trevligt att använda. Överlag berömmer testaren användningen. Skärmen har bra upplösning och fin, skarp bild. Plus för att det medföljer en webbkamera. Batteriet håller inte speciellt länge, men det finns extra batteri att köpa till vilket rekommenderas. En version med Intel Core Duo-processor på 1,83 gigahertz och 1024 megabyte arbetsminne testas.

Källa: www.pocket-lint.co.uk (GB)

Cnet

"Well suited for intense multitasking"

Dell Inspiron XPS M1210 framEnligt Cnet är Dell Inspiron XPS M1210 utrustad med många avancerade möjligheter samtidigt som den relativt låga prisnivån gör att den även passar vardagsanvändaren. Datorn passar utmärkt för både grafik, multimedia och spel. En version med 2,16 gigaherz och 1024 megabyte arbetsminne testas. Skärmen är klar och tydlig. Trots den nätta storleken finns de flesta funktioner man kan behöva. Tillgången till webbkamera beröms, däremot kunde högtalarna ha varit snäppet bättre med tanke på att datorn är inriktad mot multimedia och spelande. Tangentbordet är bekvämt och tangenterna lagom stora. Datorn är något tjock, men testaren tycker att det är okej med tanke på antalet anslutningar som erbjuds. Prestandan hos datorn är mycket bra och batteritiden på fyra timmar och 24 minuter får klart godkänt.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

PC Magazine

"A fabulous little notebook"

PC Magazine imponeras av Inspiron XPS M1210 som de anser passar utmärkt att ta med på resan. Den är liten och nätt att bära med sig, samtidigt som den tillräcklig hög prestanda för att klara av både spel och film. Batteritiden är förvisso skaplig, men köp av extra batteri rekommenderas. Skärmen har hög kontrast och fina färger, och så väl filmer som foton återges väl. Datorns byggkvalitet beröms och både tangentbord som musknappar fungerar felfritt. Det finns också gott om anslutningsmöjligheter och finesser som till exempel inbyggd webbkamera. Blir något varm vid användning. En version med 2,16 gigahertz processor testas.

Källa: www.pcmag.com (US)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Dell Inspiron XPS M1210 är en bärbar dator med en Intel Core Duo-processor på upp till 2,33 gigahertz. Arbetsminnet är 1024 megabyte, maximalt 4 gigabyte. Hårddisken är 100 eller 120 gigabyte. Skärmen är 12,1 tum med upplösningen 1280x800 pixlar. Det finns en inbyggd webbkamera med 1,3 megapixels. Som optisk läsare medföljer som standard en cdrw/dvd-läsare, dvd-brännare finns som tillval. I anslutningar finns fyra stycken usb-portar, s-video, minneskortläsare, ethernet och sladdlös nätverksmöjlighet. Grafiken kan bland annat skötas via ett Intel Graphics Media Accelerator 950 med upp till 256 megabyte minne. Vikten är från 2 kg och måtten är 297(B)x221(D)x31(H) mm.

Tillverkare: Dell