Sök
Dell Inspiron 1720

Dell Inspiron 1720

Hög kvalitet oavsett användningsområde

2007-09-28

Om du är ute efter en allround dator som inte gör bort sig oavsett om du skall skriva, spela eller titta på film så är detta ett bra val.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc world 86/100 "Offers excellent entertainment options"
What Laptop 9/10 "Delivers on all counts"
Pc magzine 4/5 "Giving you the most for your money"
Netzwelt - "Alle denkbaren Konfigurationen möglich"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar Dell Inspiron 1720 och tycker att den passar till det mesta som den kan användas till. Även spel och film hanteras riktigt bra. Med tanke på storleken och vikten är det ingen dator man gärna har med på resan. Kul design och många tillvalsmöjligheter. Datorn är något tung i jämförelse med vissa konkurrenter och vissa anslutningsmöjligheter saknas. Mycket dator för pengarna.

Pc world

"Offers excellent entertainment options"

Pc world testar en variant av Dell Inspiron 1720 som har 160 gigabyte i hårddisk. Testaren är mycket nöjd med såväl design som prestanda. Bra bildkvalitet på skärmen och datorn klarar även att hantera spel riktigt bra. Ingen dator man gärna tar med på resan eftersom den är lite väl stor och tung. Medelmåttig batteritid. Bra att man kan få blue-ray som tillval, även om det är dyrt. Det är också en rolig detalj är att man kan välja färg till locket.

Källa: www.pcworld.com (US)

What Laptop

"Delivers on all counts"

What Laptop har testat en variant av Dell Inspiron 1720 med 160 gigabyte hårddisk och en skärm med upplösning på 1440x900 pixlar. Testaren berömmer det mesta som design, tangentbord, prestanda, batteritid och kvaliteten på bildskärmen. Minneskapacitet och mjukvara anses också vara mycket bra. Anslutningsmöjligheterna när det gäller anslutning av extern bildskärm är begränsade. Överlag är testaren imponerad av datorn.

Källa: What laptop (GB) oktober 2007

Pc magzine

"Giving you the most for your money"

Pc magazine gillar den livliga designen hos Dell Inspiron 1720. De har använt varianten med upplösning 1920x1200 men anser att den normala användaren nog blir nöjd med den billigare varianten. Tangentbord och skrivupplevelse beskrivs som nästintill perfekt. Prestandan anses vara riktigt bra. De hade hellre velat ha möjlighet till hdmi än att man nu kan få blue-ray som tillval. Vikten är i jämförelse med konkurrenterna ganska hög. Alla tillvals- och uppgraderingsmöjligheter får beröm.

Källa: www.pcmag.com (US)

Netzwelt

"Alle denkbaren Konfigurationen möglich"

Netzwelt tycker att Dell Inspiron 1720 förvisso har lite rolig design men att den inte på alla punkter slår sin föregångare. Tangentbord och portar får beröm och produkten beskrivs som bekväm att använda. Skärmen har bra ljus och skärpa, vissa reflexer noteras. Färgerna är lite kraftlösa och oregelbundna i kanterna. Betraktningsvinklarna är medelmåttiga, ljuset ändras om man tittar under- eller ovanifrån. Prestandan beskrivs som väldigt bra och räcker till för spel. Minus för vikt och för att vissa anslutningsmöjligheter saknas.

Källa: www.netzwelt.de (DE)

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Dell Inspiron 1720 är en bärbar dator som kan fås finns i olika varianter, kommer bland annat med Intel Core 2 Duo processor på 1,8 gigahertz (finns upp till 2,4 gigahertz). Arbetsminnet är 1024 megabyte, maximalt 4 gigabyte. Hårddisken är 160 gigabyte (både högre och lägre alternativ finns). I priset ovan ingår grafikkortet Nvidia Geforce Go 8600MGS med 128 megabyte. Skärmen är på 17 tum och har upplösningen 1440x900 pixlar (finns även med 1920x1200 pixlar). Kommer med dvd-brännare, fem usb, kortläsare och s-video. Möjliga tillval är bland annat inbyggd webbkamera, bluetooth och tv-kort. Mått 394(b)x293(d)x39-44(h) mm och vikt 3,5 kg.

Tillverkare: Dell