Sök
Asus W2V

Asus W2V

Snygg, stor och kraftfull

2005-11-07

En bärbar dator som har bra skärm och hög prestanda i kombination med en hel del anslutningar och roliga finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
PC För alla 8/10 ”Utstrålar lika mycket lyx som brutal kraft”
What Lap Top 8/10 “Impressive to look at and use”
Infosync 83/100 “Making an admirable impression”
Cnet Australia “Excellent 17” display”
PC World ”Egner seg best på skrivebordet hjemme”

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av Asus W2V tack vare hög prestanda och snygg design. Den stora skärmen får mycket beröm tillsammans med TV-mottagaren och alla anslutningsmöjligheter. Datorn har dock även sin storlek emot sig eftersom den är lite för tung och stor för att kännas fullt portabel.

PC För alla

”Utstrålar lika mycket lyx som brutal kraft”

PC för alla gillar verkligen Asus W2V. Det är t.ex. en njutning att titta på den knivskarpa skärmen. Designen är snygg och konstruktionen genomtänkt. En hel del anslutningsmöjligheter finns. Testaren gillar små detaljer som den lilla fjärrkontrollen och antennen för TV-mottagningen. Negativt är att musplattan har dålig respons och att datorn kanske är lite för stor för att vara riktigt bärbar. En extremt cool produkt som har hög prestanda och är välutrustad.

Källa: PC för alla nr 6, 2005

What Lap Top

“Impressive to look at and use”

asus1.jpgth

What Laptop & Handheld PC gör ett jämförande test där Asus ställs mot Dell Inspiration 9300, Evesham Voyager C510 MCE, Hi-Grade Notino C7000S, Sony VA10 VGN-A417S och Toshiba Qosmio G20-114. Testvinnare blir Toshiba följd av Dell medan Asus W2V hamnar på tredje plats. Testaren imponeras av skärmen som får mycket beröm. Generellt tycker testaren att datorn är välkonstruerad både på in- så väl som utsidan. Prestandan är riktigt bra. Tangentbordet får minus för att den i förhållande till datorns övriga storlek är ganska liten. Dessutom är det lite eftersläpning när man skriver. Det är inga problem med att uppgradera datorn men priset är högt.

Källa: What Laptop & Handheld Pc, nr 75 2005

Infosync

“Making an admirable impression”

Infosyncs första intryck av Asus W2V är mycket gott. Designen är snygg och produkten känns gedigen och lyxig. Fungerar helt klanderfritt i de allra flesta situationer. Många anslutningsmöjligheter i kombination med en extremt bra skärm och hög prestanda drar upp betyget markant. De få negativa saker som dyker upp i testet är storleken, för att vara bärbar är datorn ganska stor och klumpig. Dessutom är den lite för dyr.

Källa: www.infosyncworld.com

Cnet Australia

“Excellent 17” display”

 

w2v_low.jpg

Cnet imponeras mest av prestanda hos Asus W2V. Även den stora skärmen får mycket positiva omdömen. Den är klar och skarp och trevlig att titta på. Att det finns TV-mottagare är en fördel och den lilla fjärrkontrollen ses som en rolig detalj. Det som däremot inte uppskattas är den korta batteritiden. Priset som anses vara ganska högt kan avskräcka en del. Men är man ute efter en bärbar dator som fungerar lika bra hemma som på jobbet kan det vara värt priset.

Källa: www.cnet.com.au

PC World

”Egner seg best på skrivebordet hjemme”

PC World skriver att med tanke på den stora skärmen är produkten inte speciellt tung. Bilden blir klar och fin men en nackdel är att det uppstår reflektioner vilket inte är speciellt uppskattat hos testaren. En del mörka partier blir inte heller så detaljrika som man skulle kunna önska. De många anslutningsmöjligheterna gillas, framför allt nämns TV-mottagaren och de trådlösa möjligheterna. Datorns vikt och storlek gör att PC World anser att Asus W2V passar bäst hemma på skrivbordet.

Källa: www.pcworld.no

Cirkapris: 24000 kronor

Produktfakta: Asus W2V är en bärbar dator som är utrustad med Intel Pentium M-processor med en hastighet upp till 2,13 GHz. RAM-minnet är på 1024 MB. Hårddisken är på 60, 80 eller 100 GB. Skärmen är 17-tums widescreen med upplösningen 1680x1050 pixlar. Batterierna skall räcka i 2,5 timmar. Den har bl.a. fyra USB 2.0-portar, TV-utgång, Bluetooth, Firewire och S-Video. Stöd för Ethernet och trådlöst nätverk. Grafiken hanteras av ATI Mobility Radeon X700 med 128 MB minne. Windows XP Pro. Vikten är cirka 3,4 kg och måtten 395(B)x289(D)x27-34(H) mm.